ZELFGEMAAKTE VISKROKETTEN
Recept

Zelfgemaakte viskroketten

Dit heb je nodig 4 personen

  • Een blikje krab
  • Een kleine kabeljauwfilet (150 gram is voldoende)
  • 5 el verse kruidenkaas
  • Dragon
  • 2 lenteuitjes
  • Een klein doosje zongedroogde tomaatjes
  • Enkele el paneermeel
  • Twee eitjes
  • Enkele el bloem
ZELFGEMAAKTE VISKROKETTEN

Bereiding

10 stappen

1 / 10

Stoom of pocheer je kabeljauw.

2 / 10

Prak de kabeljauw met de krab uit blik, en doe er de kruidenkaas bij.

3 / 10

Snipper de twee lente uitjes  en pluk de dragonblaadjes die je in stukjes snijdt. Meng alles onder de vis. Afkruiden met peper en zout naar smaak.

4 / 10

Pureer de zongedroogde tomaatjes, doe er een lepeltje van de kruiden kaas doorheen en meng onder de vis, werk af met peper en wat tabasco. Het mag best pittig smaken.

5 / 10

Wanneer de visfarce te vochtig is doe er wat paneermeel bij.

6 / 10

Laat een kwartiertje afkoelen in de ijskast.

7 / 10

Maak met de kroketmachine kroketjes of rol met de hand (balletjes rollen kan natuurlijk ook).

8 / 10

Haal eerst door de bloem, vervolgens door het ei, uiteindelijk door het paneermeel.

9 / 10

Bak de kroketjes goudbruin in frituurvet van 180 graden.

10 / 10

Serveer met wat tartaarsaus. En eventueel met een slaatje met kerstomaten.

Laat het smaken.

Zoals je misschien gezien hebt om mijn Instagram Stories (je kunt je hier aanmelden om mij te volgen) heb ik dit weekend uitgebreid gekookt voor vrienden. Eén van de gerechten die ik gemaakt heb was een heerlijk tomatentaartje. Als je een blikje krab met een filet van kabeljauw, en een doosje kruidenkaas mengt, dan heb je best nog wel wat vis over, zelfs als heb je 8 tomatentaartjes gemaakt.

ZELFGEMAAKTE VISKROKETTEN
ZELFGEMAAKTE VISKROKETTEN
ZELFGEMAAKTE VISKROKETTEN
ZELFGEMAAKTE VISKROKETTEN

Die vis wou ik (wat had je gedacht?) uiteraard niet verloren laten gaan, dus ik heb er viskroketjes van gemaakt. Ik heb de zongedroogde tomaatjes er doorheen gemengd, en extra afgekruid met lekker veel peper en wat tabasco. De visfarce was nog iets te vochtig dus heb ik er wat paneermeel onder gemengd, en vervolgens heb ik met de kroketmachine die ik van mijn lieve meme Maria een paar jaar geleden, het jaar voor ze overleden is als kerstcadeautje heb gekregen, lekkere kroketworstjes gemaakt. Even door de bloem, het geklutste ei (ik gebruik twee eiwitten en één eigeel) en vervolgens het paneermeel halen, en afbakken in de friteuse op 180 graden tot ze goudbruin kleuren… Easy.

ZELFGEMAAKTE VISKROKETTEN
ZELFGEMAAKTE VISKROKETTEN
ZELFGEMAAKTE VISKROKETTEN

Met wat tartaarsaus bij, en een slaatje met kerstomaatjes, was dit een heerlijk gerecht. Niks ging verloren, ik kon nog eens terugdenken aan mijn lieve meme, en yummie, we hebben heerlijk gedineerd. Ik zeg het toch altijd: restjes inspireren!

Bereiding

  1. Stoom of pocheer je kabeljauw.
  2. Prak de kabeljauw met de krab uit blik, en doe er de kruidenkaas bij.
  3. Snipper de twee lente uitjes  en pluk de dragonblaadjes die je in stukjes snijdt. Meng alles onder de vis. Afkruiden met peper en zout naar smaak.
  4. Pureer de zongedroogde tomaatjes, doe er een lepeltje van de kruiden kaas doorheen en meng onder de vis, werk af met peper en wat tabasco. Het mag best pittig smaken.
  5. Wanneer de visfarce te vochtig is doe er wat paneermeel bij.
  6. Laat een kwartiertje afkoelen in de ijskast.
  7. Maak met de kroketmachine kroketjes of rol met de hand (balletjes rollen kan natuurlijk ook).
  8. Haal eerst door de bloem, vervolgens door het ei, uiteindelijk door het paneermeel.
  9. Bak de kroketjes goudbruin in frituurvet van 180 graden.
  10. Serveer met wat tartaarsaus. En eventueel met een slaatje met kerstomaten.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Slahartjes met roze garnalen, surimi, eiwit en mayonaise met magere yoghurt

Slahartjes met roze garnalen, surimi, eiwit en mayonaise met magere yoghurt

Gezond eten is één ding, maar onze maaltijden moeten toch ook smakelijk zijn, want anders is de kans groot dat je nadien toch weer gaat zondigen, en dat is nu toch ook niet de bedoeling … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer