ZELFGEMAAKTE VISKROKETTEN

Zoals je misschien gezien hebt om mijn Instagram Stories (je kunt je hier aanmelden om mij te volgen) heb ik dit weekend uitgebreid gekookt voor vrienden. Eén van de gerechten die ik gemaakt heb was een heerlijk tomatentaartje. Als je een blikje krab met een filet van kabeljauw, en een doosje kruidenkaas mengt, dan heb je best nog wel wat vis over, zelfs als heb je 8 tomatentaartjes gemaakt.

Die vis wou ik (wat had je gedacht?) uiteraard niet verloren laten gaan, dus ik heb er viskroketjes van gemaakt. Ik heb de zongedroogde tomaatjes er doorheen gemengd, en extra afgekruid met lekker veel peper en wat tabasco. De visfarce was nog iets te vochtig dus heb ik er wat paneermeel onder gemengd, en vervolgens heb ik met de kroketmachine die ik van mijn lieve meme Maria een paar jaar geleden, het jaar voor ze overleden is als kerstcadeautje heb gekregen, lekkere kroketworstjes gemaakt. Even door de bloem, het geklutste ei (ik gebruik twee eiwitten en één eigeel) en vervolgens het paneermeel halen, en afbakken in de friteuse op 180 graden tot ze goudbruin kleuren… Easy.

Met wat tartaarsaus bij, en een slaatje met kerstomaatjes, was dit een heerlijk gerecht. Niks ging verloren, ik kon nog eens terugdenken aan mijn lieve meme, en yummie, we hebben heerlijk gedineerd. Ik zeg het toch altijd: restjes inspireren!

 

Bereiding

  1. Stoom of pocheer je kabeljauw.
  2. Prak de kabeljauw met de krab uit blik, en doe er de kruidenkaas bij.
  3. Snipper de twee lente uitjes  en pluk de dragonblaadjes die je in stukjes snijdt. Meng alles onder de vis. Afkruiden met peper en zout naar smaak.
  4. Pureer de zongedroogde tomaatjes, doe er een lepeltje van de kruiden kaas doorheen en meng onder de vis, werk af met peper en wat tabasco. Het mag best pittig smaken.
  5. Wanneer de visfarce te vochtig is doe er wat paneermeel bij.
  6. Laat een kwartiertje afkoelen in de ijskast.
  7. Maak met de kroketmachine kroketjes of rol met de hand (balletjes rollen kan natuurlijk ook).
  8. Haal eerst door de bloem, vervolgens door het ei, uiteindelijk door het paneermeel.
  9. Bak de kroketjes goudbruin in frituurvet van 180 graden.
  10. Serveer met wat tartaarsaus. En eventueel met een slaatje met kerstomaten.