ZELFGEMAAKTE VISKROKETTEN
Recept

Zelfgemaakte viskroketten

Dit heb je nodig 4 personen

  • Een blikje krab
  • Een kleine kabeljauwfilet (150 gram is voldoende)
  • 5 el verse kruidenkaas
  • Dragon
  • 2 lenteuitjes
  • Een klein doosje zongedroogde tomaatjes
  • Enkele el paneermeel
  • Twee eitjes
  • Enkele el bloem
ZELFGEMAAKTE VISKROKETTEN

Bereiding

10 stappen

1 / 10

Stoom of pocheer je kabeljauw.

2 / 10

Prak de kabeljauw met de krab uit blik, en doe er de kruidenkaas bij.

3 / 10

Snipper de twee lente uitjes  en pluk de dragonblaadjes die je in stukjes snijdt. Meng alles onder de vis. Afkruiden met peper en zout naar smaak.

4 / 10

Pureer de zongedroogde tomaatjes, doe er een lepeltje van de kruiden kaas doorheen en meng onder de vis, werk af met peper en wat tabasco. Het mag best pittig smaken.

5 / 10

Wanneer de visfarce te vochtig is doe er wat paneermeel bij.

6 / 10

Laat een kwartiertje afkoelen in de ijskast.

7 / 10

Maak met de kroketmachine kroketjes of rol met de hand (balletjes rollen kan natuurlijk ook).

8 / 10

Haal eerst door de bloem, vervolgens door het ei, uiteindelijk door het paneermeel.

9 / 10

Bak de kroketjes goudbruin in frituurvet van 180 graden.

10 / 10

Serveer met wat tartaarsaus. En eventueel met een slaatje met kerstomaten.

Laat het smaken.

Zoals je misschien gezien hebt om mijn Instagram Stories (je kunt je hier aanmelden om mij te volgen) heb ik dit weekend uitgebreid gekookt voor vrienden. Eén van de gerechten die ik gemaakt heb was een heerlijk tomatentaartje. Als je een blikje krab met een filet van kabeljauw, en een doosje kruidenkaas mengt, dan heb je best nog wel wat vis over, zelfs als heb je 8 tomatentaartjes gemaakt.

ZELFGEMAAKTE VISKROKETTEN
ZELFGEMAAKTE VISKROKETTEN
ZELFGEMAAKTE VISKROKETTEN
ZELFGEMAAKTE VISKROKETTEN

Die vis wou ik (wat had je gedacht?) uiteraard niet verloren laten gaan, dus ik heb er viskroketjes van gemaakt. Ik heb de zongedroogde tomaatjes er doorheen gemengd, en extra afgekruid met lekker veel peper en wat tabasco. De visfarce was nog iets te vochtig dus heb ik er wat paneermeel onder gemengd, en vervolgens heb ik met de kroketmachine die ik van mijn lieve meme Maria een paar jaar geleden, het jaar voor ze overleden is als kerstcadeautje heb gekregen, lekkere kroketworstjes gemaakt. Even door de bloem, het geklutste ei (ik gebruik twee eiwitten en één eigeel) en vervolgens het paneermeel halen, en afbakken in de friteuse op 180 graden tot ze goudbruin kleuren… Easy.

ZELFGEMAAKTE VISKROKETTEN
ZELFGEMAAKTE VISKROKETTEN
ZELFGEMAAKTE VISKROKETTEN

Met wat tartaarsaus bij, en een slaatje met kerstomaatjes, was dit een heerlijk gerecht. Niks ging verloren, ik kon nog eens terugdenken aan mijn lieve meme, en yummie, we hebben heerlijk gedineerd. Ik zeg het toch altijd: restjes inspireren!

Bereiding

  1. Stoom of pocheer je kabeljauw.
  2. Prak de kabeljauw met de krab uit blik, en doe er de kruidenkaas bij.
  3. Snipper de twee lente uitjes  en pluk de dragonblaadjes die je in stukjes snijdt. Meng alles onder de vis. Afkruiden met peper en zout naar smaak.
  4. Pureer de zongedroogde tomaatjes, doe er een lepeltje van de kruiden kaas doorheen en meng onder de vis, werk af met peper en wat tabasco. Het mag best pittig smaken.
  5. Wanneer de visfarce te vochtig is doe er wat paneermeel bij.
  6. Laat een kwartiertje afkoelen in de ijskast.
  7. Maak met de kroketmachine kroketjes of rol met de hand (balletjes rollen kan natuurlijk ook).
  8. Haal eerst door de bloem, vervolgens door het ei, uiteindelijk door het paneermeel.
  9. Bak de kroketjes goudbruin in frituurvet van 180 graden.
  10. Serveer met wat tartaarsaus. En eventueel met een slaatje met kerstomaten.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas & muntWBC-75294

Frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas & munt

Soms komt een gerecht gewoon vanzelf in balans: een beetje zoet, iets romigs, iets fris, een zachte crunch en een tikkeltje pit. Deze frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas en munt is daar het perfecte voorbeeld van … Lees meer

Zomerse salade met haring, geroosterde paprika en citrusdressingWBC-75243

Zomerse salade met haring (MSC), geroosterde paprika en citrusdressing #advertentie

Bij Would Be Chef draait het niet alleen om wat er op je bord ligt, maar ook om waar het vandaan komt. In dit frisse, zomerse recept kiezen we bewust voor maatjesharing met het MSC-keurmerk – vis van duurzame herkomst … Lees meer

Zomerse Comté-quiche met courgette & tijm (zonder room)WBC-74748

Zomerse Comté-quiche met courgette en tijm #advertentie

Wie mijn blog al langer volgt, weet dat ik al jaren een trotse ambassadeur ben van Comté, die sublieme kaas uit de Franse Jura. Comté wordt op traditionele wijze gemaakt, rijpt maandenlang in natuurlijke grotten en ontwikkelt zo een unieke, rijke smaak – nootachtig, hartig en altijd verrassend complex … Lees meer

WBC-75109

Romige ovenschotel met premium surimi, groenten en panko topping #advertentie

Wie mij al even volgt, weet dat ik hou van koken met producten die niet alleen lekker zijn, maar als het even kan toch ook verantwoord. Want eerlijk? In deze tijden wil iedereen toch graag weten waar ingrediënten vandaan komen … Lees meer

Mijn Spaans stoofvlees met patatas bravas

Dit is een gerecht uit Mijn Mama’s Kookboek dat nog steeds online te koop is bij www.silenro.be Het is een variante op het klassieke stoofvlees met frietjes van mijn mama Anny … Lees meer

Verfrissende aardbeien limonade

Wanneer het lente is of het zomert, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer