Wanneer je Casa Mama verlaat heb je niet altijd meteen de skills in huis om als een echte keukenprinses aan de slag te gaan. Dat ondervond Elien Van Beers zelf ook, maar mits enige inspiratie van enkele Nederlandse foodblogs ontwikkelde Elien haar eigen kookstijl én ook nog eens 4 jaar geleden haar eigen foodblog Elien’s Cuisine.
“Het is nog maar sinds de laatste 6 jaar dat ik de passie voor koken heb ontdekt. Tien jaar geleden kon ik zelfs niet koken, kon ik amper een ei bakken of aardappelen koken. Ik lustte zo goed als niets, enkel de typisch Vlaamse kost van bij mijn grootmoeder. Denk patatjes met bloemkool in witte saus en gebraad of gehaktballen met kriekjes of stoofvlees. Allemaal super lekker maar dingen als couscous, za’atar, halloumi of venkel had ik nog nooit van gehoord. Laat staan van geproefd … en nu zijn dat mijn favoriete ingrediënten geworden”, vertelt Elien.
De grote ommezwaai voor Elien kwam er toen ze het ouderlijke huis verliet en ging samenwonen met haar vriend. Hun eerste jaar samen was er één vol mislukkingen en weinig plezier in de keuken. “Aangezien het niet echt lukte ben ik stilletjes aan beginnen experimteren en nieuwe ingrediënten gaan proberen. Zo is stap voor stap mijn passie voor koken ontstaan. Ondertussen brengen koken en bakken mij de nodige rust en ontspanning tussen mijn drukke dagelijkse job.”
Elien is afkomstig uit de Kempen en heeft sinds 2 januari 2015 haar eigen kookblog Elien’s Cuisine. Op haar blog verzamelt ze diverse recepten, van voedzaam-gezond tot caloriebommetjes, van snelle doordeweekse recepten tot iets moeilijkere uitdagingen voor in het weekend.
Het recept dat Elien absoluut wil delen via Would Be Chef is haar pasta ovenschotel met chipolata. “Dit gerecht is het eerste wat ik samen met mijn vriend heb gemaakt. We waren toen nog maar 1 maand samen en ik kon totaal niet koken, mijn vriend was toen de betere kok van ons twee. Maar wat smaakte die ovenschotel, misschien omdat het met zoveel liefde was gemaakt”, legt Elien uit. Voor Elien is het tot op de dag van vandaag haar lievelingsrecept. Het heeft tal van leuke herinneringen en komt nog altijd heel vaak bij haar op tafel.
Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen? Stuur dan jouw favoriete gerecht in via [email protected] en win een keukenschort én verschijn op de Would Be Chef website! Voor meer informatie lees het artikel Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!
In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer
Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer
Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer
Gezond eten is één ding, maar onze maaltijden moeten toch ook smakelijk zijn, want anders is de kans groot dat je nadien toch weer gaat zondigen, en dat is nu toch ook niet de bedoeling … Lees meer
Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer
Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer
Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer
Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer