Wanneer je Casa Mama verlaat heb je niet altijd meteen de skills in huis om als een echte keukenprinses aan de slag te gaan. Dat ondervond Elien Van Beers zelf ook, maar mits enige inspiratie van enkele Nederlandse foodblogs ontwikkelde Elien haar eigen kookstijl én ook nog eens 4 jaar geleden haar eigen foodblog Elien’s Cuisine.
“Het is nog maar sinds de laatste 6 jaar dat ik de passie voor koken heb ontdekt. Tien jaar geleden kon ik zelfs niet koken, kon ik amper een ei bakken of aardappelen koken. Ik lustte zo goed als niets, enkel de typisch Vlaamse kost van bij mijn grootmoeder. Denk patatjes met bloemkool in witte saus en gebraad of gehaktballen met kriekjes of stoofvlees. Allemaal super lekker maar dingen als couscous, za’atar, halloumi of venkel had ik nog nooit van gehoord. Laat staan van geproefd … en nu zijn dat mijn favoriete ingrediënten geworden”, vertelt Elien.
De grote ommezwaai voor Elien kwam er toen ze het ouderlijke huis verliet en ging samenwonen met haar vriend. Hun eerste jaar samen was er één vol mislukkingen en weinig plezier in de keuken. “Aangezien het niet echt lukte ben ik stilletjes aan beginnen experimteren en nieuwe ingrediënten gaan proberen. Zo is stap voor stap mijn passie voor koken ontstaan. Ondertussen brengen koken en bakken mij de nodige rust en ontspanning tussen mijn drukke dagelijkse job.”
Elien is afkomstig uit de Kempen en heeft sinds 2 januari 2015 haar eigen kookblog Elien’s Cuisine. Op haar blog verzamelt ze diverse recepten, van voedzaam-gezond tot caloriebommetjes, van snelle doordeweekse recepten tot iets moeilijkere uitdagingen voor in het weekend.
Het recept dat Elien absoluut wil delen via Would Be Chef is haar pasta ovenschotel met chipolata. “Dit gerecht is het eerste wat ik samen met mijn vriend heb gemaakt. We waren toen nog maar 1 maand samen en ik kon totaal niet koken, mijn vriend was toen de betere kok van ons twee. Maar wat smaakte die ovenschotel, misschien omdat het met zoveel liefde was gemaakt”, legt Elien uit. Voor Elien is het tot op de dag van vandaag haar lievelingsrecept. Het heeft tal van leuke herinneringen en komt nog altijd heel vaak bij haar op tafel.
Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen? Stuur dan jouw favoriete gerecht in via [email protected] en win een keukenschort én verschijn op de Would Be Chef website! Voor meer informatie lees het artikel Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!
Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer
Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer
Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer
Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer
Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer
Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer
Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer
Ik weet het al langer… ze scoren altijd heel goed hier op de blog, de taarten en desserts van mijn mama Anny. En deze rabarbertaart is een absolute klassieker uit onze kindertijd en blijft een super succesvol dessert tot op vandaag … Lees meer