Wanneer je Casa Mama verlaat heb je niet altijd meteen de skills in huis om als een echte keukenprinses aan de slag te gaan. Dat ondervond Elien Van Beers zelf ook, maar mits enige inspiratie van enkele Nederlandse foodblogs ontwikkelde Elien haar eigen kookstijl én ook nog eens 4 jaar geleden haar eigen foodblog Elien’s Cuisine.
“Het is nog maar sinds de laatste 6 jaar dat ik de passie voor koken heb ontdekt. Tien jaar geleden kon ik zelfs niet koken, kon ik amper een ei bakken of aardappelen koken. Ik lustte zo goed als niets, enkel de typisch Vlaamse kost van bij mijn grootmoeder. Denk patatjes met bloemkool in witte saus en gebraad of gehaktballen met kriekjes of stoofvlees. Allemaal super lekker maar dingen als couscous, za’atar, halloumi of venkel had ik nog nooit van gehoord. Laat staan van geproefd … en nu zijn dat mijn favoriete ingrediënten geworden”, vertelt Elien.
De grote ommezwaai voor Elien kwam er toen ze het ouderlijke huis verliet en ging samenwonen met haar vriend. Hun eerste jaar samen was er één vol mislukkingen en weinig plezier in de keuken. “Aangezien het niet echt lukte ben ik stilletjes aan beginnen experimteren en nieuwe ingrediënten gaan proberen. Zo is stap voor stap mijn passie voor koken ontstaan. Ondertussen brengen koken en bakken mij de nodige rust en ontspanning tussen mijn drukke dagelijkse job.”
Elien is afkomstig uit de Kempen en heeft sinds 2 januari 2015 haar eigen kookblog Elien’s Cuisine. Op haar blog verzamelt ze diverse recepten, van voedzaam-gezond tot caloriebommetjes, van snelle doordeweekse recepten tot iets moeilijkere uitdagingen voor in het weekend.
Het recept dat Elien absoluut wil delen via Would Be Chef is haar pasta ovenschotel met chipolata. “Dit gerecht is het eerste wat ik samen met mijn vriend heb gemaakt. We waren toen nog maar 1 maand samen en ik kon totaal niet koken, mijn vriend was toen de betere kok van ons twee. Maar wat smaakte die ovenschotel, misschien omdat het met zoveel liefde was gemaakt”, legt Elien uit. Voor Elien is het tot op de dag van vandaag haar lievelingsrecept. Het heeft tal van leuke herinneringen en komt nog altijd heel vaak bij haar op tafel.
Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen? Stuur dan jouw favoriete gerecht in via [email protected] en win een keukenschort én verschijn op de Would Be Chef website! Voor meer informatie lees het artikel Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!
Je kent de grote hit Piña Colada Song welk van Rupert Holmes, uit 1979. Een prachtig liedje over een koppel dat een beetje uitgeblust is in de relatie en zonder het van elkaar te weten een zoekertje plaatst voor een date … Lees meer
Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer
Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer
Als je op internet de uitgebreide lijsten met “dagen van” een beetje volgt, dan leer je veel bij. Zo is 30 mei Mint Julep Day. Daar wil ik dan het fijne van weten … Lees meer
Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer
Een Mimosa is een behoorlijk eenvoudige maar zeer elegante cocktail die bestaat uit champagne (of mousserende wijn) gemengd met vers sinaasappelsap ook al kun je het ook met ander fruit maken … Lees meer
De Cosmopolitan is een bijzonder populaire cocktail die bekend staat om zijn verfrissende en fruitige smaak, met een vleugje citrus en wat subtiele zoetheid … Lees meer
Wanneer het lente is of zomer, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer