Pasta ovenschotel met chipolata

Wanneer je Casa Mama verlaat heb je niet altijd meteen de skills in huis om als een echte keukenprinses aan de slag te gaan. Dat ondervond Elien Van Beers zelf ook, maar mits enige inspiratie van enkele Nederlandse foodblogs ontwikkelde Elien haar eigen kookstijl én ook nog eens 4 jaar geleden haar eigen foodblog Elien’s Cuisine.

“Het is nog maar sinds de laatste 6 jaar dat ik de passie voor koken heb ontdekt. Tien jaar geleden kon ik zelfs niet koken, kon ik amper een ei bakken of aardappelen koken. Ik lustte zo goed als niets, enkel de typisch Vlaamse kost van bij mijn grootmoeder. Denk patatjes met bloemkool in witte saus en gebraad of gehaktballen met kriekjes of stoofvlees. Allemaal super lekker maar dingen als couscous, za’atar, halloumi of venkel had ik nog nooit van gehoord. Laat staan van geproefd … en nu zijn dat mijn favoriete ingrediënten geworden”, vertelt Elien.

De grote ommezwaai voor Elien kwam er toen ze het ouderlijke huis verliet en ging samenwonen met haar vriend. Hun eerste jaar samen was er één vol mislukkingen en weinig plezier in de keuken. “Aangezien het niet echt lukte ben ik stilletjes aan beginnen experimteren en nieuwe ingrediënten gaan proberen. Zo is stap voor stap mijn passie voor koken ontstaan. Ondertussen brengen koken en bakken mij de nodige rust en ontspanning tussen mijn drukke dagelijkse job.”

Elien is afkomstig uit de Kempen en heeft sinds 2 januari 2015 haar eigen kookblog Elien’s Cuisine. Op haar blog verzamelt ze diverse recepten, van voedzaam-gezond tot caloriebommetjes, van snelle doordeweekse recepten tot iets moeilijkere uitdagingen voor in het weekend.

Het recept dat Elien absoluut wil delen via Would Be Chef is haar pasta ovenschotel met chipolata. “Dit gerecht is het eerste wat ik samen met mijn vriend heb gemaakt. We waren toen nog maar 1 maand samen en ik kon totaal niet koken, mijn vriend was toen de betere kok van ons twee. Maar wat smaakte die ovenschotel, misschien omdat het met zoveel liefde was gemaakt”, legt Elien uit. Voor Elien is het tot op de dag van vandaag haar lievelingsrecept. Het heeft tal van leuke herinneringen en komt nog altijd heel vaak bij haar op tafel.

Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen? Stuur dan jouw favoriete gerecht in via [email protected] en win een keukenschort én verschijn op de Would Be Chef website! Voor meer informatie lees het artikel Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!

Bereiding

 1. Pel de ui en look en hak alles fijn.
 2. Snij de venkel in kleine blokjes.
 3. Verhit een ruime stoofpot met olijfolie.
 4. Bak hierin de ui en look glazig. Roer regelmatig. Laat de ui niet bruin worden.
 5. Voeg de blokjes venkel toe en bak nog 2 min mee.
 6. Giet de tomatenblokjes bij de ui samen met het sap van de mozzarella.
 7. Verkruimel het bouillonblokje en voeg ook toe samen met de gedroogde basilicum. Meng even en laat de saus 30 min zachtjes sudderen.
 8. Bak ondertussen de chipolata. Snij de gebakken worst in stukjes van ongeveer 2 cm.
 9. Kook de pasta al dente.
 10. Meng de pasta met de tomatensaus en de stukjes worst.
 11. Doe de pasta in een ruime ovenschaal. Leg bovenop schijfjes mozzarella en strooi er een beetje gruyère kaas over.
 12. Zet de ovenschaal ongeveer 15 min in een voorverwarmde oven van 200 graden zodat de kaas kan smelten.