Pasta ovenschotel met chipolata
Recept

Pasta ovenschotel met chipolata

Dit heb je nodig 4 personen

  • 400 gr pasta (type penne of spirelli)
  • 2 chipolata’s
  • 800 gr tomatenblokjes uit blik
  • 1 venkel
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 bolletje mozzarella (hou het sap bij)
  • gruyère kaas (geraspt)
  • 1 bouillonblokje (ik gebruikte gevogelte)
  • 1kl gedroogde basilicum
  • Olijfolie
  • Peper en zout
Pasta ovenschotel met chipolata

Bereiding

12 stappen

1 / 12

Pel de ui en look en hak alles fijn.

2 / 12

Snij de venkel in kleine blokjes.

3 / 12

Verhit een ruime stoofpot met olijfolie.

4 / 12

Bak hierin de ui en look glazig. Roer regelmatig. Laat de ui niet bruin worden.

5 / 12

Voeg de blokjes venkel toe en bak nog 2 min mee.

6 / 12

Giet de tomatenblokjes bij de ui samen met het sap van de mozzarella.

7 / 12

Verkruimel het bouillonblokje en voeg ook toe samen met de gedroogde basilicum. Meng even en laat de saus 30 min zachtjes sudderen.

8 / 12

Bak ondertussen de chipolata. Snij de gebakken worst in stukjes van ongeveer 2 cm.

9 / 12

Kook de pasta al dente.

10 / 12

Meng de pasta met de tomatensaus en de stukjes worst.

11 / 12

Doe de pasta in een ruime ovenschaal. Leg bovenop schijfjes mozzarella en strooi er een beetje gruyère kaas over.

12 / 12

Zet de ovenschaal ongeveer 15 min in een voorverwarmde oven van 200 graden zodat de kaas kan smelten.

Laat het smaken.

Wanneer je Casa Mama verlaat heb je niet altijd meteen de skills in huis om als een echte keukenprinses aan de slag te gaan. Dat ondervond Elien Van Beers zelf ook, maar mits enige inspiratie van enkele Nederlandse foodblogs ontwikkelde Elien haar eigen kookstijl én ook nog eens 4 jaar geleden haar eigen foodblog Elien’s Cuisine.

“Het is nog maar sinds de laatste 6 jaar dat ik de passie voor koken heb ontdekt. Tien jaar geleden kon ik zelfs niet koken, kon ik amper een ei bakken of aardappelen koken. Ik lustte zo goed als niets, enkel de typisch Vlaamse kost van bij mijn grootmoeder. Denk patatjes met bloemkool in witte saus en gebraad of gehaktballen met kriekjes of stoofvlees. Allemaal super lekker maar dingen als couscous, za’atar, halloumi of venkel had ik nog nooit van gehoord. Laat staan van geproefd … en nu zijn dat mijn favoriete ingrediënten geworden”, vertelt Elien.

Pasta ovenschotel met chipolata

De grote ommezwaai voor Elien kwam er toen ze het ouderlijke huis verliet en ging samenwonen met haar vriend. Hun eerste jaar samen was er één vol mislukkingen en weinig plezier in de keuken. “Aangezien het niet echt lukte ben ik stilletjes aan beginnen experimteren en nieuwe ingrediënten gaan proberen. Zo is stap voor stap mijn passie voor koken ontstaan. Ondertussen brengen koken en bakken mij de nodige rust en ontspanning tussen mijn drukke dagelijkse job.”

Elien is afkomstig uit de Kempen en heeft sinds 2 januari 2015 haar eigen kookblog Elien’s Cuisine. Op haar blog verzamelt ze diverse recepten, van voedzaam-gezond tot caloriebommetjes, van snelle doordeweekse recepten tot iets moeilijkere uitdagingen voor in het weekend.

Het recept dat Elien absoluut wil delen via Would Be Chef is haar pasta ovenschotel met chipolata. “Dit gerecht is het eerste wat ik samen met mijn vriend heb gemaakt. We waren toen nog maar 1 maand samen en ik kon totaal niet koken, mijn vriend was toen de betere kok van ons twee. Maar wat smaakte die ovenschotel, misschien omdat het met zoveel liefde was gemaakt”, legt Elien uit. Voor Elien is het tot op de dag van vandaag haar lievelingsrecept. Het heeft tal van leuke herinneringen en komt nog altijd heel vaak bij haar op tafel.

Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen? Stuur dan jouw favoriete gerecht in via [email protected] en win een keukenschort én verschijn op de Would Be Chef website! Voor meer informatie lees het artikel Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!

Bereiding

  1. Pel de ui en look en hak alles fijn.
  2. Snij de venkel in kleine blokjes.
  3. Verhit een ruime stoofpot met olijfolie.
  4. Bak hierin de ui en look glazig. Roer regelmatig. Laat de ui niet bruin worden.
  5. Voeg de blokjes venkel toe en bak nog 2 min mee.
  6. Giet de tomatenblokjes bij de ui samen met het sap van de mozzarella.
  7. Verkruimel het bouillonblokje en voeg ook toe samen met de gedroogde basilicum. Meng even en laat de saus 30 min zachtjes sudderen.
  8. Bak ondertussen de chipolata. Snij de gebakken worst in stukjes van ongeveer 2 cm.
  9. Kook de pasta al dente.
  10. Meng de pasta met de tomatensaus en de stukjes worst.
  11. Doe de pasta in een ruime ovenschaal. Leg bovenop schijfjes mozzarella en strooi er een beetje gruyère kaas over.
  12. Zet de ovenschaal ongeveer 15 min in een voorverwarmde oven van 200 graden zodat de kaas kan smelten.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

stanislav-ivanitskiy-2qnyu0DP2JI-unsplash

Wat is een mint julep?

Als je op internet de uitgebreide lijsten met “dagen van” een beetje volgt, dan leer je veel bij. Zo is 30 mei Mint Julep Day. Daar wil ik dan het fijne van weten … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

Verfrissende cocktail: Mimosa

Een Mimosa is een behoorlijk eenvoudige maar zeer elegante cocktail die bestaat uit champagne (of mousserende wijn) gemengd met vers sinaasappelsap ook al kun je het ook met ander fruit maken … Lees meer

Hoe maak je de populaire cosmopolitan?

De Cosmopolitan is een bijzonder populaire cocktail die bekend staat om zijn verfrissende en fruitige smaak, met een vleugje citrus en wat  subtiele zoetheid … Lees meer

Verfrissende aardbeien limonade

Wanneer het lente is of zomer, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer