Portobello burger met zoete aardappel frietjes
Recept

Portobello burger met zoete aardappel frietjes

Dit heb je nodig 4 personen

  • 2 portobello’s
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 1 puntpaprika
  • 1 doosje Chavroux
  • 3 zoete aardappels
  • olijfolie
  • grof zout
Ingrediënten voor de saus
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1/2 kl mosterd
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • een snuifje zout
  • een snuifje suiker
  • 12 kikkererwten (blik)
  • 3 el vocht van de kikkererwten (blik)
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 3 bosjes peterselie
Portobello burger met zoete aardappel frietjes

Hoe meer culinaire inspiratie, hoe creatiever we aan de slag kunnen in de keuken. Onze Guest Would Be Chef van de week is Lise Vanrijckeghem. Lise heeft haar eigen foodblog Miss Bonbon, vol lekkere gerechten, zoete zondes en healthy food. Ze is 26 jaar en sales specialist. Na een werkdag is koken voor haar de beste ontspanning. Haar favoriete gerecht is een portobello burger met zoete aardappelfrietjes, geïnspireerd op het gelijknamige gerecht van Ellis Gourmet Burger. Tijdens haar studententijd ging Lise vaak in de Gentse vestiging een portobello burger met geitenkaas smullen. Om die traditie in ere te houden besloot ze om zelf in de keuken aan de slag te gaan. Lise is verzot op paddestoelen en de portobello is volgens haar een mooie vleesvervanger. “Mijn vriend is een échte vleeseter en zelfs hem wist ik helemaal te overtuigen met deze burger”, aldus Lise. Bereiding Saus

5 stappen

1 / 5

Doe alle ingrediënten behalve de olie en peterselie in een hoge maatbeker.

2 / 5

Neem een staafmixer en mix alles fijn.

3 / 5

Voeg nu de olie toe terwijl je verder mixt. Voeg toe tot het gaat binden.

4 / 5

Voeg de peterselie toe in kleine bosjes.

5 / 5

Mix het geheel fijn tot je een mooi groen sausje bekomt alsof het een tartaarsaus lijkt.

BEREIDING PORTOBELLO burger met zoete aardappelfrietjes

12 stappen

1 / 12

Verwarm de oven voor op 200°C.

2 / 12

Verwijder de zaadjes van de puntpaprika en snij in grote stukken.

3 / 12

Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ongeveer 10 min bakken in de oven (tot de zijkantjes bruin kleuren).

4 / 12

Was de schil van de aardappelen. Snij frietjes van de aardappelen. Laat de schil er aan.

5 / 12

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de frietjes over. Laat 10 min bakken in de hete oven.

6 / 12

Vul ondertussen de portobello’s op met Chavrouxkaas.

7 / 12

Leg hierop enkele stukjes geroosterde puntpaprika.

8 / 12

Neem na 10 min de zoete aardappelfrietjes uit de oven. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid met grof zout.

9 / 12

Plaats deze terug in de oven (200°C).

10 / 12

Plaats in een ovenschotel de 2 opgevulde portobello’s onder de bakplaat met frietjes. Laat alles 15 min bakken.

11 / 12

Als je voorgebakken hamburgerbroodjes koopt dan moeten ook deze nog enkele minuten gebakken worden (zie instructies op de verpakking). De broodjes die ik kocht moeten 2 min gebakken worden in een oven van 200°C. Ik plaatste de laatste 2 min van de gaartijd van de frietjes en portobello’s, mijn broodjes ook in de oven. Zo was alles op het zelfde moment klaar.

12 / 12

Snij de gebakken broodjes overlangs door en leg er de opgevulde portobello met geitenkaas en geroosterde puntpaprika in. Eventueel kan je hier ook wat van het sausje op smeren. Het sausje is heerlijk met de gebakken zoete aardappel frietjes.

Laat het smaken.

Hoe meer culinaire inspiratie, hoe creatiever we aan de slag kunnen in de keuken. Onze Guest Would Be Chef van de week is Lise Vanrijckeghem. Lise heeft haar eigen foodblog Miss Bonbon, vol lekkere gerechten, zoete zondes en healthy food. Ze is 26 jaar en sales specialist. Na een werkdag is koken voor haar de beste ontspanning.

Haar favoriete gerecht is een portobello burger met zoete aardappelfrietjes, geïnspireerd op het gelijknamige gerecht van Ellis Gourmet Burger. Tijdens haar studententijd ging Lise vaak in de Gentse vestiging een portobello burger met geitenkaas smullen. Om die traditie in ere te houden besloot ze om zelf in de keuken aan de slag te gaan. Lise is verzot op paddestoelen en de portobello is volgens haar een mooie vleesvervanger. “Mijn vriend is een échte vleeseter en zelfs hem wist ik helemaal te overtuigen met deze burger”, aldus Lise.

Bereiding Saus

  1. Doe alle ingrediënten behalve de olie en peterselie in een hoge maatbeker.
  2. Neem een staafmixer en mix alles fijn.
  3. Voeg nu de olie toe terwijl je verder mixt. Voeg toe tot het gaat binden.
  4. Voeg de peterselie toe in kleine bosjes.
  5. Mix het geheel fijn tot je een mooi groen sausje bekomt alsof het een tartaarsaus lijkt.

BEREIDING PORTOBELLO burger met zoete aardappelfrietjes

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verwijder de zaadjes van de puntpaprika en snij in grote stukken.
  3. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ongeveer 10 min bakken in de oven (tot de zijkantjes bruin kleuren).
  4. Was de schil van de aardappelen. Snij frietjes van de aardappelen. Laat de schil er aan.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de frietjes over. Laat 10 min bakken in de hete oven.
  6. Vul ondertussen de portobello’s op met Chavrouxkaas.
  7. Leg hierop enkele stukjes geroosterde puntpaprika.
  8. Neem na 10 min de zoete aardappelfrietjes uit de oven. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid met grof zout.
  9. Plaats deze terug in de oven (200°C).
  10. Plaats in een ovenschotel de 2 opgevulde portobello’s onder de bakplaat met frietjes. Laat alles 15 min bakken.
  11. Als je voorgebakken hamburgerbroodjes koopt dan moeten ook deze nog enkele minuten gebakken worden (zie instructies op de verpakking). De broodjes die ik kocht moeten 2 min gebakken worden in een oven van 200°C. Ik plaatste de laatste 2 min van de gaartijd van de frietjes en portobello’s, mijn broodjes ook in de oven. Zo was alles op het zelfde moment klaar.
  12. Snij de gebakken broodjes overlangs door en leg er de opgevulde portobello met geitenkaas en geroosterde puntpaprika in. Eventueel kan je hier ook wat van het sausje op smeren. Het sausje is heerlijk met de gebakken zoete aardappel frietjes.

Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen? Stuur dan jouw favoriete gerecht in via [email protected] en win een keukenschort én verschijn op de Would Be Chef website! Voor meer informatie lees het artikel Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

WBC-KVMM-180273-2

Mama’s gele crème met Biscoff speculoosjes #advertentie

Mijn lievelingsdessert van toen ik klein was, mijn mama Anny maakte het zo vaak klaar: gele pudding. We noemden die crème. Vaak met wat bruine suiker en aardbeien in het seizoen … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Wat zijn pickles en hoe maak je ze zelf?

Ik ben zot van pickles, als ze zelf gemaakt zijn. En moeilijk is dat eigenlijk niet. Pickles zijn ingelegde groenten zoals komkommers, uien, paprika’s, bloemkool of wortels, die worden geconserveerd in een zure oplossing van azijn, water en zout, soms met wat suiker voor de zoete toets en bijna altijd met kruiden voor een mooie extra smaak … Lees meer

WBC-KVMM-180024-mijn-speculoos-appel-taart

Mijn Biscoff speculoos appeltaart #advertentie

Ik ben, zoals bijna alle Belgen, en heel veel mensen buiten ons kleine landje, een grote liefhebber van de speculoos van Biscoff, en ik ben ook een fiere ambassadeur van deze lekkernij … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer