Steak Pizzaiola
Recept

Steak Pizzaiola

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 filet pures
  • Verse pasta
  • Parmezaanse kaas
 
voor de saus:
  • Olijfolie extra virgine
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes look
  • 2 elk kappertjes
  • Gedroogde oregano
  • 6 ansjovisjes
  • Een halve kilo tomaten
Steak Pizzaiola

Bereiding

1 stap

1 / 1

Snipper de ui en de lookteentjes fijn en bruin ze in de olijfolie

Snipper de ui en de lookteentjes fijn en bruin ze in de olijfolie

5 stappen

1 / 5

Doe er de kappertjes bij, de oregano en de 6 ansjovisjes

2 / 5

Roer mooi om en om

3 / 5

Mix de halve kilo tomaten en voeg toe

4 / 5

Bak of grill de steaks. Serveer de saus er apart bij al dan niet met een lekkere sla

5 / 5

Kook de pasta al dente en serveer met wat parmezaanse kaas en eventueel wat olijfolie.

Laat het smaken.

Trattoria 2000. Ik heb het er wel al eens over gehad. Da’s een gezellige laagdrempelige Italiaan bij ons om de hoek in Keerbergen. Ik kom er bijna elke week wel een keertje. Eén van mijn favoriete gerechten is er de steak pizzaiola. Het hoofdingrediënt van deze pizzaiolasaus (die oorspronkelijk uit Napels komt, en niks met pizza’s te maken heeft) is tomaat, maar er zitten ook look, sjalotjes, ansjovis en kappertjes in. Ik vraag mijn steak gegrild, en saignant. Met een slaatje bij en wat verse pasta.

Omdat ik al jaren kind aan huis ben bij Antonella en haar broer Andrea, de sympathieke eigenaars van Trattoria 2000, wilden ze het recept van deze heerlijke saus wel delen met mij, en dus ook met jullie. Makkelijk te bereiden en heerlijk, en vooral behoorlijk gezond, want helemaal niet zo vet. Wat wil een mens nog meer?

Probeer zelf maar eens thuis. Of ga eens langs in Keerbergen, misschien kom ik je daar wel tegen. Je kunt alle info vinden over Trattoria 2000 via deze link.

Bereiding

  1. Snipper de ui en de lookteentjes fijn en bruin ze in de olijfolie
  1. Doe er de kappertjes bij, de oregano en de 6 ansjovisjes
  2. Roer mooi om en om
  3. Mix de halve kilo tomaten en voeg toe
  4. Bak of grill de steaks. Serveer de saus er apart bij al dan niet met een lekkere sla
  5. Kook de pasta al dente en serveer met wat parmezaanse kaas en eventueel wat olijfolie.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

stanislav-ivanitskiy-2qnyu0DP2JI-unsplash

Wat is een mint julep?

Als je op internet de uitgebreide lijsten met “dagen van” een beetje volgt, dan leer je veel bij. Zo is 30 mei Mint Julep Day. Daar wil ik dan het fijne van weten … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

Verfrissende cocktail: Mimosa

Een Mimosa is een behoorlijk eenvoudige maar zeer elegante cocktail die bestaat uit champagne (of mousserende wijn) gemengd met vers sinaasappelsap ook al kun je het ook met ander fruit maken … Lees meer

Hoe maak je de populaire cosmopolitan?

De Cosmopolitan is een bijzonder populaire cocktail die bekend staat om zijn verfrissende en fruitige smaak, met een vleugje citrus en wat  subtiele zoetheid … Lees meer

Verfrissende aardbeien limonade

Wanneer het lente is of zomer, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer