Steak Pizzaiola
Recept

Steak Pizzaiola

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 filet pures
  • Verse pasta
  • Parmezaanse kaas
 
voor de saus:
  • Olijfolie extra virgine
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes look
  • 2 elk kappertjes
  • Gedroogde oregano
  • 6 ansjovisjes
  • Een halve kilo tomaten
Steak Pizzaiola

Bereiding

1 stap

1 / 1

Snipper de ui en de lookteentjes fijn en bruin ze in de olijfolie

Snipper de ui en de lookteentjes fijn en bruin ze in de olijfolie

5 stappen

1 / 5

Doe er de kappertjes bij, de oregano en de 6 ansjovisjes

2 / 5

Roer mooi om en om

3 / 5

Mix de halve kilo tomaten en voeg toe

4 / 5

Bak of grill de steaks. Serveer de saus er apart bij al dan niet met een lekkere sla

5 / 5

Kook de pasta al dente en serveer met wat parmezaanse kaas en eventueel wat olijfolie.

Laat het smaken.

Trattoria 2000. Ik heb het er wel al eens over gehad. Da’s een gezellige laagdrempelige Italiaan bij ons om de hoek in Keerbergen. Ik kom er bijna elke week wel een keertje. Eén van mijn favoriete gerechten is er de steak pizzaiola. Het hoofdingrediënt van deze pizzaiolasaus (die oorspronkelijk uit Napels komt, en niks met pizza’s te maken heeft) is tomaat, maar er zitten ook look, sjalotjes, ansjovis en kappertjes in. Ik vraag mijn steak gegrild, en saignant. Met een slaatje bij en wat verse pasta.

Omdat ik al jaren kind aan huis ben bij Antonella en haar broer Andrea, de sympathieke eigenaars van Trattoria 2000, wilden ze het recept van deze heerlijke saus wel delen met mij, en dus ook met jullie. Makkelijk te bereiden en heerlijk, en vooral behoorlijk gezond, want helemaal niet zo vet. Wat wil een mens nog meer?

Probeer zelf maar eens thuis. Of ga eens langs in Keerbergen, misschien kom ik je daar wel tegen. Je kunt alle info vinden over Trattoria 2000 via deze link.

Bereiding

  1. Snipper de ui en de lookteentjes fijn en bruin ze in de olijfolie
  1. Doe er de kappertjes bij, de oregano en de 6 ansjovisjes
  2. Roer mooi om en om
  3. Mix de halve kilo tomaten en voeg toe
  4. Bak of grill de steaks. Serveer de saus er apart bij al dan niet met een lekkere sla
  5. Kook de pasta al dente en serveer met wat parmezaanse kaas en eventueel wat olijfolie.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Wat is Mochi en hoe maak je dat zelf?

Mochi heb je misschien zelf al eens geproefd. Het is een traditionele Japanse lekkernij die gemaakt wordt van kleefrijst die wordt gestoomd en daarna tot een plakkerige, elastische pasta wordt gekneed … Lees meer

Wat is een piña colada, en hoe maak je het?

Je kent de grote hit Piña Colada Song welk van Rupert Holmes, uit 1979. Een prachtig liedje over een koppel dat een beetje uitgeblust is in de relatie en zonder het van elkaar te weten een zoekertje plaatst voor een date … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

stanislav-ivanitskiy-2qnyu0DP2JI-unsplash

Wat is een mint julep?

Als je op internet de uitgebreide lijsten met “dagen van” een beetje volgt, dan leer je veel bij. Zo is 30 mei Mint Julep Day. Daar wil ik dan het fijne van weten … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer