Steak Pizzaiola

Trattoria 2000. Ik heb het er wel al eens over gehad. Da’s een gezellige laagdrempelige Italiaan bij ons om de hoek in Keerbergen. Ik kom er bijna elke week wel een keertje. Eén van mijn favoriete gerechten is er de steak pizzaiola. Het hoofdingrediënt van deze pizzaiolasaus (die oorspronkelijk uit Napels komt, en niks met pizza’s te maken heeft) is tomaat, maar er zitten ook look, sjalotjes, ansjovis en kappertjes in. Ik vraag mijn steak gegrild, en saignant. Met een slaatje bij en wat verse pasta.

Omdat ik al jaren kind aan huis ben bij Antonella en haar broer Andrea, de sympathieke eigenaars van Trattoria 2000, wilden ze het recept van deze heerlijke saus wel delen met mij, en dus ook met jullie. Makkelijk te bereiden en heerlijk, en vooral behoorlijk gezond, want helemaal niet zo vet. Wat wil een mens nog meer?

Probeer zelf maar eens thuis. Of ga eens langs in Keerbergen, misschien kom ik je daar wel tegen. Je kunt alle info vinden over Trattoria 2000 via deze link.

Bereiding

  1. Snipper de ui en de lookteentjes fijn en bruin ze in de olijfolie
  1. Doe er de kappertjes bij, de oregano en de 6 ansjovisjes
  2. Roer mooi om en om
  3. Mix de halve kilo tomaten en voeg toe
  4. Bak of grill de steaks. Serveer de saus er apart bij al dan niet met een lekkere sla
  5. Kook de pasta al dente en serveer met wat parmezaanse kaas en eventueel wat olijfolie.