Steak Pizzaiola
Recept

Steak Pizzaiola

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 filet pures
  • Verse pasta
  • Parmezaanse kaas
 
voor de saus:
  • Olijfolie extra virgine
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes look
  • 2 elk kappertjes
  • Gedroogde oregano
  • 6 ansjovisjes
  • Een halve kilo tomaten
Steak Pizzaiola

Bereiding

1 stap

1 / 1

Snipper de ui en de lookteentjes fijn en bruin ze in de olijfolie

Snipper de ui en de lookteentjes fijn en bruin ze in de olijfolie

5 stappen

1 / 5

Doe er de kappertjes bij, de oregano en de 6 ansjovisjes

2 / 5

Roer mooi om en om

3 / 5

Mix de halve kilo tomaten en voeg toe

4 / 5

Bak of grill de steaks. Serveer de saus er apart bij al dan niet met een lekkere sla

5 / 5

Kook de pasta al dente en serveer met wat parmezaanse kaas en eventueel wat olijfolie.

Laat het smaken.

Trattoria 2000. Ik heb het er wel al eens over gehad. Da’s een gezellige laagdrempelige Italiaan bij ons om de hoek in Keerbergen. Ik kom er bijna elke week wel een keertje. Eén van mijn favoriete gerechten is er de steak pizzaiola. Het hoofdingrediënt van deze pizzaiolasaus (die oorspronkelijk uit Napels komt, en niks met pizza’s te maken heeft) is tomaat, maar er zitten ook look, sjalotjes, ansjovis en kappertjes in. Ik vraag mijn steak gegrild, en saignant. Met een slaatje bij en wat verse pasta.

Omdat ik al jaren kind aan huis ben bij Antonella en haar broer Andrea, de sympathieke eigenaars van Trattoria 2000, wilden ze het recept van deze heerlijke saus wel delen met mij, en dus ook met jullie. Makkelijk te bereiden en heerlijk, en vooral behoorlijk gezond, want helemaal niet zo vet. Wat wil een mens nog meer?

Probeer zelf maar eens thuis. Of ga eens langs in Keerbergen, misschien kom ik je daar wel tegen. Je kunt alle info vinden over Trattoria 2000 via deze link.

Bereiding

  1. Snipper de ui en de lookteentjes fijn en bruin ze in de olijfolie
  1. Doe er de kappertjes bij, de oregano en de 6 ansjovisjes
  2. Roer mooi om en om
  3. Mix de halve kilo tomaten en voeg toe
  4. Bak of grill de steaks. Serveer de saus er apart bij al dan niet met een lekkere sla
  5. Kook de pasta al dente en serveer met wat parmezaanse kaas en eventueel wat olijfolie.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

's-rabarbertaart

De zalige rabarbertaart van mijn mama Anny

Ik weet het al langer… ze scoren altijd heel goed hier op de blog, de taarten en desserts van mijn mama Anny. En deze rabarbertaart is een absolute klassieker uit onze kindertijd en blijft een super succesvol dessert tot op vandaag … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer