Bij Would Be Chef krijg je niet alleen mijn recepten en culinaire vondsten maar deel ik voortaan ook de keukenavonturen van andere Would Be Chefs! Evelyne Mertens mag de spits af bijten met een plantaardig dessert om duimen en vingers van af te likken: de tiramisu fruité rapide. Ideaal als dessert of tussendoortje en geschikt voor vegetariërs én veganisten.
Evelyne is diëtiste en gespecialiseerd in vegetarisme en veganisme en is ook vrijwillig diëtiste bij EVA vzw. Ze combineert dat vrijwilligerswerk al 8 jaar met een fulltime job als wetenschappelijk medewerker aan de KULeuven en de FOD Volksgezondheid. Ze geeft wekelijks advies over plantaardige voeding en heeft een eigen voedingsrubriek in EVA Magazine.
Het idee voor het recept is ontstaan toen Evelyne vaak de vraag kreeg van haar lezers om een plantaardig dessert te ontwikkelen dat eenvoudig te bereiden is. Bovendien moest het recept geschikt zijn om op een feestje zowel veganisten als niet-veganisten te laten smullen en graag ook rekening houden met een lactose- en/of glutenintolerantie. Resultaat is deze tiramisu fruité rapide. Je kan bovendien zelf het soort fruit kiezen dat je toevoegt. Het dessert is veel lichter en makkelijker verteerbaar dan de dierlijke variant. Oh en het dessert is bovendien ook nog eens cholesterol-arm maar lekker!
Voor meer inspirerende gerechten van Evelyne Mertens, check haar Facebookpagina! Evelyne hou alvast je brievenbus in de gaten want de Would Be Chef keukenschort komt jouw richting uit. Proficiat!
Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen? Stuur dan jouw favoriete gerecht in via [email protected] en win een keukenschort én verschijn op de Would Be Chef website! Voor meer informatie lees het artikel Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!
Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer
Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer
Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer
Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer
Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer
Ik weet het al langer… ze scoren altijd heel goed hier op de blog, de taarten en desserts van mijn mama Anny. En deze rabarbertaart is een absolute klassieker uit onze kindertijd en blijft een super succesvol dessert tot op vandaag … Lees meer
Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer
Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer