Recept

Tiramisu fruité rapide

Dit heb je nodig 4 personen

  • 500 gr aardbeien (of ander fruit naar keuze)
  • 200 gr speculaas (opgelet indien glutenallergie, speculaas bevat gluten)
  • 250 gr Alpro Go On natuur of zijden tofu
  • 160 ml zwarte koffie
  • 125 gr plantaardige slagroom (bv. Alpro Soya Cuisine, Soyatoo, Schlagfix)
  • 3 el amaretto
  • 2 takjes munt
  • 2 el bruine suiker
  • 1 kl vanille-extract

BereidinG

5 stappen

1 / 5

Doe de koffie, amaretto en bruine suiker in een steelpan en laat inkoken tot een siroop. Laat vervolgens afkoelen.

2 / 5

Klop de slagroom op. Roer er vervolgens de Alpro Go On/zijden tofu en het vanille-extract doorheen.

3 / 5

Snijd de helft van het fruit in kleine blokjes en roer het fruit voorzichtig door het mengsel.

4 / 5

Snijd de andere helft van het fruit in iets grovere stukken. Deze stukken heb je nodig voor de afwerking.

5 / 5

Mix de speculaas fijn in een keukenrobot.

Dresseren

4 stappen

1 / 4

Vul enkele dessertglaasjes als volgt: leg een laagje speculaaskruimels op de bodem en doe een lepel van het slagroommengsel erover.

2 / 4

Leg opnieuw een laagje kruimels en een lepel van het slagroommengsel.

3 / 4

Druppel er de afgekoelde koffiesaus over.

4 / 4

Werk af met plakjes fruit en blaadjes munt.

Laat het smaken.

Bij Would Be Chef krijg je niet alleen mijn recepten en culinaire vondsten maar deel ik voortaan ook de keukenavonturen van andere Would Be Chefs! Evelyne Mertens mag de spits af bijten met een plantaardig dessert om duimen en vingers van af te likken: de tiramisu fruité rapide. Ideaal als dessert of tussendoortje en geschikt voor vegetariërs én veganisten.

Evelyne is diëtiste en gespecialiseerd in vegetarisme en veganisme en is ook vrijwillig diëtiste bij EVA vzw. Ze combineert dat vrijwilligerswerk al 8 jaar met een fulltime job als wetenschappelijk medewerker aan de KULeuven en de FOD Volksgezondheid. Ze geeft wekelijks advies over plantaardige voeding en heeft een eigen voedingsrubriek in EVA Magazine.

Het idee voor het recept is ontstaan toen Evelyne vaak de vraag kreeg van haar lezers om een plantaardig dessert te ontwikkelen dat eenvoudig te bereiden is. Bovendien moest het recept geschikt zijn om op een feestje zowel veganisten als niet-veganisten te laten smullen en graag ook rekening houden met een lactose- en/of glutenintolerantie. Resultaat is deze tiramisu fruité rapide. Je kan bovendien zelf het soort fruit kiezen dat je toevoegt. Het dessert is veel lichter en makkelijker verteerbaar dan de dierlijke variant. Oh en het dessert is bovendien ook nog eens cholesterol-arm maar lekker!

Voor meer inspirerende gerechten van Evelyne Mertens, check haar Facebookpagina! Evelyne hou alvast je brievenbus in de gaten want de Would Be Chef keukenschort komt jouw richting uit. Proficiat!

BereidinG

  1. Doe de koffie, amaretto en bruine suiker in een steelpan en laat inkoken tot een siroop. Laat vervolgens afkoelen.
  2. Klop de slagroom op. Roer er vervolgens de Alpro Go On/zijden tofu en het vanille-extract doorheen.
  3. Snijd de helft van het fruit in kleine blokjes en roer het fruit voorzichtig door het mengsel.
  4. Snijd de andere helft van het fruit in iets grovere stukken. Deze stukken heb je nodig voor de afwerking.
  5. Mix de speculaas fijn in een keukenrobot.

Dresseren

  1. Vul enkele dessertglaasjes als volgt: leg een laagje speculaaskruimels op de bodem en doe een lepel van het slagroommengsel erover.
  2. Leg opnieuw een laagje kruimels en een lepel van het slagroommengsel.
  3. Druppel er de afgekoelde koffiesaus over.
  4. Werk af met plakjes fruit en blaadjes munt.

Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen? Stuur dan jouw favoriete gerecht in via [email protected] en win een keukenschort én verschijn op de Would Be Chef website! Voor meer informatie lees het artikel Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

stanislav-ivanitskiy-2qnyu0DP2JI-unsplash

Wat is een mint julep?

Als je op internet de uitgebreide lijsten met “dagen van” een beetje volgt, dan leer je veel bij. Zo is 30 mei Mint Julep Day. Daar wil ik dan het fijne van weten … Lees meer

Verfrissende cocktail: Mimosa

Een Mimosa is een behoorlijk eenvoudige maar zeer elegante cocktail die bestaat uit champagne (of mousserende wijn) gemengd met vers sinaasappelsap ook al kun je het ook met ander fruit maken … Lees meer

Hoe maak je de populaire cosmopolitan?

De Cosmopolitan is een bijzonder populaire cocktail die bekend staat om zijn verfrissende en fruitige smaak, met een vleugje citrus en wat  subtiele zoetheid … Lees meer

Verfrissende aardbeien limonade

Wanneer het lente is of zomer, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Hoogstraten Confituur van San Marzano Tomaten van Hoogstraten met gember en komijn 1

#advertentie Confituur van San Marzano Tomaten met gember en komijn

Een pittige en hartige confituur van San Marzano Tomaten, zalige tomaten van Hoogstraten. Heerlijk bij een stukje kaas, op een toastje of boterham, bij kip of vlees … Lees meer

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer