Tiramisu fruité rapide

Bij Would Be Chef krijg je niet alleen mijn recepten en culinaire vondsten maar deel ik voortaan ook de keukenavonturen van andere Would Be Chefs! Evelyne Mertens mag de spits af bijten met een plantaardig dessert om duimen en vingers van af te likken: de tiramisu fruité rapide. Ideaal als dessert of tussendoortje en geschikt voor vegetariërs én veganisten.

Evelyne is diëtiste en gespecialiseerd in vegetarisme en veganisme en is ook vrijwillig diëtiste bij EVA vzw. Ze combineert dat vrijwilligerswerk al 8 jaar met een fulltime job als wetenschappelijk medewerker aan de KULeuven en de FOD Volksgezondheid. Ze geeft wekelijks advies over plantaardige voeding en heeft een eigen voedingsrubriek in EVA Magazine.

Het idee voor het recept is ontstaan toen Evelyne vaak de vraag kreeg van haar lezers om een plantaardig dessert te ontwikkelen dat eenvoudig te bereiden is. Bovendien moest het recept geschikt zijn om op een feestje zowel veganisten als niet-veganisten te laten smullen en graag ook rekening houden met een lactose- en/of glutenintolerantie. Resultaat is deze tiramisu fruité rapide. Je kan bovendien zelf het soort fruit kiezen dat je toevoegt. Het dessert is veel lichter en makkelijker verteerbaar dan de dierlijke variant. Oh en het dessert is bovendien ook nog eens cholesterol-arm maar lekker!

Voor meer inspirerende gerechten van Evelyne Mertens, check haar Facebookpagina! Evelyne hou alvast je brievenbus in de gaten want de Would Be Chef keukenschort komt jouw richting uit. Proficiat!

BereidinG

  1. Doe de koffie, amaretto en bruine suiker in een steelpan en laat inkoken tot een siroop. Laat vervolgens afkoelen.
  2. Klop de slagroom op. Roer er vervolgens de Alpro Go On/zijden tofu en het vanille-extract doorheen.
  3. Snijd de helft van het fruit in kleine blokjes en roer het fruit voorzichtig door het mengsel.
  4. Snijd de andere helft van het fruit in iets grovere stukken. Deze stukken heb je nodig voor de afwerking.
  5. Mix de speculaas fijn in een keukenrobot.

Dresseren

  1. Vul enkele dessertglaasjes als volgt: leg een laagje speculaaskruimels op de bodem en doe een lepel van het slagroommengsel erover.
  2. Leg opnieuw een laagje kruimels en een lepel van het slagroommengsel.
  3. Druppel er de afgekoelde koffiesaus over.
  4. Werk af met plakjes fruit en blaadjes munt.

Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen? Stuur dan jouw favoriete gerecht in via [email protected] en win een keukenschort én verschijn op de Would Be Chef website! Voor meer informatie lees het artikel Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!