Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab
Recept

Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab

Dit heb je nodig 2 personen

  • 2 hamburgerbroodjes
  • 2 wagyu burgers
  • gorgonzola
  • spinazie
  • 1 zoete ui
  • Een potje rouille
  • Peper en zout
Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Bak de hamburger op de rooster in de hete luchtoven op 120 graden met de kerntemperatuur op 50 graden. Gebruik de unieke V-ZUG functie ‘hete lucht vochtig’ of kies voor hete lucht in een andere oven.

2 / 8

Eventueel kun je de burger nog even afbakken in een gloeiend hete pan.

3 / 8

Stoom de zoete ui aan 100 graden op de geperforeerde rooster in de stoomoven.

4 / 8

Wok de spinazie gaar op je inductievuur.

5 / 8

Eens de burgers gebakken zijn gaan we het broodje assembleren.

6 / 8

Onderaan doe je de onderkant van het broodje, daarop smeer je de rouille, daarop leg je de gebakken burger, daarop de gewokte spinazie, daarop een stukje lekkere gorgonzola, en daarop de gestoomde zoete ui.

7 / 8

Leg de bovenkant van het broodje erop en stop nog enkele minuten in de hete lucht oven die je even verhoogt tot 160 graden. Gebruik daarbij de unieke V-ZUG functie ‘hete lucht vochtig’ of als alternatief gewone hete lucht.

8 / 8

Laat de burger in de oven tot de kaas wat gesmolten is.

Laat het smaken.

Dit is één van mijn favoriete burgers ooit. De combinatie van blauwe kaas en spinazie is altijd een heerlijke hit. Maar door die dan nog eens te combineren met de heerlijke rundsburgers, de rouille en wat zoete ui heb je echt een smeuïg topgerecht. Zelf heb ik wagyu-burgers gebruikt voor dit recept. Die zijn mooi met vet dooraderd wat ervoor zorgt dat ze heerlijk mals zijn.

Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab
Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab
Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab
Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab

Zoete ui is nog zo’n topingrediënt. Je denkt waarschijnlijk dat die het lekkerste is wanneer die gebakken is, maar in deze combinatie vind ik dat niet. Door de gorgonzola, de rouille en de wagyu-burgers heb je geen andere vetstoffen nodig en de zoete ui barst van de smaak als je die gewoon gaar stoomt in de combi-stoomoven van V-ZUG. Dat kun je rustig op voorhand doen, zodat je de oven nadien gebruiken kunt voor het bakken van de hamburgers. De burgers bak ik gewoon op de rooster, en met de kerntemperatuurmeter kun je ervoor zorgen dat ze lekker sappig blijven.

Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab
Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab
Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab
Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab

Zoals je weet hebben we in onze Would Be Chef keuken in Lochristi allemaal toptoestellen  van het Zwitserse merk V-ZUG. Het hele verhaal van onze samenwerking kun je lezen in het artikel “ontdek mijn nieuwe keuken met V-ZUG” waar ik het verhaal van dit bijzondere merk vertel, en jullie ook een exclusief kijkje geef in onze keuken en de verschillende toestellen voorstel die we laten installeren hebben. Ik heb trouwens ook al een lauwe salade met wortelen, feta, pijnboompitjes en rozijnen gemaakt samen met V-ZUG.

Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab
Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab
Hamburger met spinazie, zoete ui, rouille en gorgonzola #Collab

Bereiding

  1. Bak de hamburger op de rooster in de hete luchtoven op 120 graden met de kerntemperatuur op 50 graden. Gebruik de unieke V-ZUG functie ‘hete lucht vochtig’ of kies voor hete lucht in een andere oven.
  2. Eventueel kun je de burger nog even afbakken in een gloeiend hete pan.
  3. Stoom de zoete ui aan 100 graden op de geperforeerde rooster in de stoomoven.
  4. Wok de spinazie gaar op je inductievuur.
  5. Eens de burgers gebakken zijn gaan we het broodje assembleren.
  6. Onderaan doe je de onderkant van het broodje, daarop smeer je de rouille, daarop leg je de gebakken burger, daarop de gewokte spinazie, daarop een stukje lekkere gorgonzola, en daarop de gestoomde zoete ui.
  7. Leg de bovenkant van het broodje erop en stop nog enkele minuten in de hete lucht oven die je even verhoogt tot 160 graden. Gebruik daarbij de unieke V-ZUG functie ‘hete lucht vochtig’ of als alternatief gewone hete lucht.
  8. Laat de burger in de oven tot de kaas wat gesmolten is.

MIJN WIJNTIP

WIJN ORNELIS GRAN RESERVA

Met deze wijn raak je mij in mijn hart. Als halve inwoner van Spanje ben ik een groot liefhebber van krachtige, sappige Spaanse rode wijn. Voor mij is dit echt een erg mooi voorbeeld van een fraai versmolten gran reserva. De bessen, karamel en getoaste eiken zorgen voor een ware smaakbeleving.

Bestel hier mijn Gran Reserva

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

stanislav-ivanitskiy-2qnyu0DP2JI-unsplash

Wat is een mint julep?

Als je op internet de uitgebreide lijsten met “dagen van” een beetje volgt, dan leer je veel bij. Zo is 30 mei Mint Julep Day. Daar wil ik dan het fijne van weten … Lees meer

Verfrissende cocktail: Mimosa

Een Mimosa is een behoorlijk eenvoudige maar zeer elegante cocktail die bestaat uit champagne (of mousserende wijn) gemengd met vers sinaasappelsap ook al kun je het ook met ander fruit maken … Lees meer

Hoe maak je de populaire cosmopolitan?

De Cosmopolitan is een bijzonder populaire cocktail die bekend staat om zijn verfrissende en fruitige smaak, met een vleugje citrus en wat  subtiele zoetheid … Lees meer

Verfrissende aardbeien limonade

Wanneer het lente is of zomer, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Hoogstraten Confituur van San Marzano Tomaten van Hoogstraten met gember en komijn 1

#advertentie Confituur van San Marzano Tomaten met gember en komijn

Een pittige en hartige confituur van San Marzano Tomaten, zalige tomaten van Hoogstraten. Heerlijk bij een stukje kaas, op een toastje of boterham, bij kip of vlees … Lees meer

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer