Zoals ik al eerder heb mogen aankondigen op deze blog hebben we in onze nieuwe keuken in Lochristi allemaal toptoestellen laten installeren van het Zwitserse merk V-ZUG. Het hele verhaal van onze samenwerking kun je lezen in het artikel “ontdek mijn nieuwe keuken met V-ZUG” waar ik het verhaal van dit bijzondere merk vertel, en jullie ook een exclusief kijkje geef in onze keuken en de verschillende toestellen voorstel die we laten installeren hebben.
Intussen heb ik de voorbije maanden uiteraard niet stilgezeten, en zoals de trouwe volgers van mijn social media wel weten, ook bijzonder veel gekookt in de nieuwe keuken. Ik krijg de verschillende handige functies van de toestellen van V-ZUG ook meer en meer in de vingers, en heb dan ook al bijzonder veel geëxperimenteerd, en ik heb goed nieuws, want de komende tijd ga ik verschillende nieuwe recepten met jullie delen.
Vandaag vliegen we er lekker gezond in met deze lauwe maaltijdsalade. Door de wortelen op de stand hete lucht/stoom te garen krijgen ze een perfecte smaak, met een licht geroosterd kantje als finishing touch. Met de fetakaas, de rozijnen en de pijnboompitjes, en vooral dankzij de bijzondere dressing met sinaasappelsap, balsamico en rijstazijn krijg je een maaltijdsalade vol heerlijke smaken. Zeer makkelijk te bereiden dankzij de combi stoomoven van V-ZUG en lekker gezond, want de groentjes spelen de hoofdrol.
Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer
Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer
Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer
Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer
Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer
Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer
Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer
Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer