Lauwe salade met wortelen, feta, pijnboompitjes en rozijnen #collab

Zoals ik al eerder heb mogen aankondigen op deze blog hebben we in onze nieuwe keuken in Lochristi allemaal toptoestellen laten installeren van het Zwitserse merk V-ZUG. Het hele verhaal van onze samenwerking kun je lezen in het artikel “ontdek mijn nieuwe keuken met V-ZUG” waar ik het verhaal van dit bijzondere merk vertel, en jullie ook een exclusief kijkje geef in onze keuken en de verschillende toestellen voorstel die we laten installeren hebben.

Intussen heb ik de voorbije maanden uiteraard niet stilgezeten, en zoals de trouwe volgers van mijn social media wel weten, ook bijzonder veel gekookt in de nieuwe keuken. Ik krijg de verschillende handige functies van de toestellen van V-ZUG ook meer en meer in de vingers, en heb dan ook al bijzonder veel geëxperimenteerd, en ik heb goed nieuws, want de komende tijd ga ik verschillende nieuwe recepten met jullie delen.

Vandaag vliegen we er lekker gezond in met deze lauwe maaltijdsalade. Door de wortelen op de stand hete lucht/stoom te garen krijgen ze een perfecte smaak, met een licht geroosterd kantje als finishing touch. Met de fetakaas, de rozijnen en de pijnboompitjes, en vooral dankzij de bijzondere dressing met sinaasappelsap, balsamico en rijstazijn krijg je een maaltijdsalade vol heerlijke smaken. Zeer makkelijk te bereiden dankzij de combi stoomoven van V-ZUG en lekker gezond, want de groentjes spelen de hoofdrol.

Bereiding

  1. Snij de wortelen in scheve stukken van 6 à 7 centimeter.
  2. Bak de wortelstukken in de oven op stand Hete Lucht/Stoom (200°C – 15 min – voorverwarmde oven – voor het bakken van groenten).
  3. Laat het sinaasappelsap met de sojasaus, de balsamico, de rijstazijn en de bruine suiker inkoken in een pannetje op het inductievuur tot het een nog net vloeibare stroperige saus wordt.
  4. Meng de lauwe worteltjes in de lauwe saus.
  5. Rooster de pijnboompitjes in een droge hete pan.
  6. Doe de geroosterde pijnboompitjes, de rozijnen en de fijngehakte peterselie bij de wortelen.
  7. Verdeel de wortelen over de borden.
  8. Brokkel de feta erover.