Lauwe salade met wortelen, feta, pijnboompitjes en rozijnen #collab
Recept

Lauwe salade met wortelen, feta, pijnboompitjes en rozijnen #collab

Dit heb je nodig 4 personen

  • Een 8 tal wortelen (mag in verschillende kleuren)
  • 2 dl sinaasappelsap
  • 2 dl balsamico
  • 1 dl rijstazijn
  • 3 el bruine suiker
  • 200 gr feta
  • 2 el sultana
  • 1 el pijnboompitjes
  • Bladpeterselie
Lauwe salade met wortelen, feta, pijnboompitjes en rozijnen #collab

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Snij de wortelen in scheve stukken van 6 à 7 centimeter.

2 / 8

Bak de wortelstukken in de oven op stand Hete Lucht/Stoom (200°C – 15 min – voorverwarmde oven – voor het bakken van groenten).

3 / 8

Laat het sinaasappelsap met de sojasaus, de balsamico, de rijstazijn en de bruine suiker inkoken in een pannetje op het inductievuur tot het een nog net vloeibare stroperige saus wordt.

4 / 8

Meng de lauwe worteltjes in de lauwe saus.

5 / 8

Rooster de pijnboompitjes in een droge hete pan.

6 / 8

Doe de geroosterde pijnboompitjes, de rozijnen en de fijngehakte peterselie bij de wortelen.

7 / 8

Verdeel de wortelen over de borden.

8 / 8

Brokkel de feta erover.

Laat het smaken.

Zoals ik al eerder heb mogen aankondigen op deze blog hebben we in onze nieuwe keuken in Lochristi allemaal toptoestellen laten installeren van het Zwitserse merk V-ZUG. Het hele verhaal van onze samenwerking kun je lezen in het artikel “ontdek mijn nieuwe keuken met V-ZUG” waar ik het verhaal van dit bijzondere merk vertel, en jullie ook een exclusief kijkje geef in onze keuken en de verschillende toestellen voorstel die we laten installeren hebben.

Intussen heb ik de voorbije maanden uiteraard niet stilgezeten, en zoals de trouwe volgers van mijn social media wel weten, ook bijzonder veel gekookt in de nieuwe keuken. Ik krijg de verschillende handige functies van de toestellen van V-ZUG ook meer en meer in de vingers, en heb dan ook al bijzonder veel geëxperimenteerd, en ik heb goed nieuws, want de komende tijd ga ik verschillende nieuwe recepten met jullie delen.

Lauwe salade met wortelen, feta, pijnboompitjes en rozijnen #collab
Lauwe salade met wortelen, feta, pijnboompitjes en rozijnen #collab
Lauwe salade met wortelen, feta, pijnboompitjes en rozijnen #collab

Vandaag vliegen we er lekker gezond in met deze lauwe maaltijdsalade. Door de wortelen op de stand hete lucht/stoom te garen krijgen ze een perfecte smaak, met een licht geroosterd kantje als finishing touch. Met de fetakaas, de rozijnen en de pijnboompitjes, en vooral dankzij de bijzondere dressing met sinaasappelsap, balsamico en rijstazijn krijg je een maaltijdsalade vol heerlijke smaken. Zeer makkelijk te bereiden dankzij de combi stoomoven van V-ZUG en lekker gezond, want de groentjes spelen de hoofdrol.

Lauwe salade met wortelen, feta, pijnboompitjes en rozijnen #collab
Lauwe salade met wortelen, feta, pijnboompitjes en rozijnen #collab
Lauwe salade met wortelen, feta, pijnboompitjes en rozijnen #collab

Bereiding

  1. Snij de wortelen in scheve stukken van 6 à 7 centimeter.
  2. Bak de wortelstukken in de oven op stand Hete Lucht/Stoom (200°C – 15 min – voorverwarmde oven – voor het bakken van groenten).
  3. Laat het sinaasappelsap met de sojasaus, de balsamico, de rijstazijn en de bruine suiker inkoken in een pannetje op het inductievuur tot het een nog net vloeibare stroperige saus wordt.
  4. Meng de lauwe worteltjes in de lauwe saus.
  5. Rooster de pijnboompitjes in een droge hete pan.
  6. Doe de geroosterde pijnboompitjes, de rozijnen en de fijngehakte peterselie bij de wortelen.
  7. Verdeel de wortelen over de borden.
  8. Brokkel de feta erover.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer