Zoals ik al eerder heb mogen aankondigen op deze blog hebben we in onze nieuwe keuken in Lochristi allemaal toptoestellen laten installeren van het Zwitserse merk V-ZUG. Het hele verhaal van onze samenwerking kun je lezen in het artikel “ontdek mijn nieuwe keuken met V-ZUG” waar ik het verhaal van dit bijzondere merk vertel, en jullie ook een exclusief kijkje geef in onze keuken en de verschillende toestellen voorstel die we laten installeren hebben.
Intussen heb ik de voorbije maanden uiteraard niet stilgezeten, en zoals de trouwe volgers van mijn social media wel weten, ook bijzonder veel gekookt in de nieuwe keuken. Ik krijg de verschillende handige functies van de toestellen van V-ZUG ook meer en meer in de vingers, en heb dan ook al bijzonder veel geëxperimenteerd, en ik heb goed nieuws, want de komende tijd ga ik verschillende nieuwe recepten met jullie delen.
Vandaag vliegen we er lekker gezond in met deze lauwe maaltijdsalade. Door de wortelen op de stand hete lucht/stoom te garen krijgen ze een perfecte smaak, met een licht geroosterd kantje als finishing touch. Met de fetakaas, de rozijnen en de pijnboompitjes, en vooral dankzij de bijzondere dressing met sinaasappelsap, balsamico en rijstazijn krijg je een maaltijdsalade vol heerlijke smaken. Zeer makkelijk te bereiden dankzij de combi stoomoven van V-ZUG en lekker gezond, want de groentjes spelen de hoofdrol.
Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer
Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer
Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer
Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer
Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer
Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer
Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer
De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer