Lauwe salade met wortelen, feta, pijnboompitjes en rozijnen #collab
Recept

Lauwe salade met wortelen, feta, pijnboompitjes en rozijnen #collab

Dit heb je nodig 4 personen

  • Een 8 tal wortelen (mag in verschillende kleuren)
  • 2 dl sinaasappelsap
  • 2 dl balsamico
  • 1 dl rijstazijn
  • 3 el bruine suiker
  • 200 gr feta
  • 2 el sultana
  • 1 el pijnboompitjes
  • Bladpeterselie
Lauwe salade met wortelen, feta, pijnboompitjes en rozijnen #collab

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Snij de wortelen in scheve stukken van 6 à 7 centimeter.

2 / 8

Bak de wortelstukken in de oven op stand Hete Lucht/Stoom (200°C – 15 min – voorverwarmde oven – voor het bakken van groenten).

3 / 8

Laat het sinaasappelsap met de sojasaus, de balsamico, de rijstazijn en de bruine suiker inkoken in een pannetje op het inductievuur tot het een nog net vloeibare stroperige saus wordt.

4 / 8

Meng de lauwe worteltjes in de lauwe saus.

5 / 8

Rooster de pijnboompitjes in een droge hete pan.

6 / 8

Doe de geroosterde pijnboompitjes, de rozijnen en de fijngehakte peterselie bij de wortelen.

7 / 8

Verdeel de wortelen over de borden.

8 / 8

Brokkel de feta erover.

Laat het smaken.

Zoals ik al eerder heb mogen aankondigen op deze blog hebben we in onze nieuwe keuken in Lochristi allemaal toptoestellen laten installeren van het Zwitserse merk V-ZUG. Het hele verhaal van onze samenwerking kun je lezen in het artikel “ontdek mijn nieuwe keuken met V-ZUG” waar ik het verhaal van dit bijzondere merk vertel, en jullie ook een exclusief kijkje geef in onze keuken en de verschillende toestellen voorstel die we laten installeren hebben.

Intussen heb ik de voorbije maanden uiteraard niet stilgezeten, en zoals de trouwe volgers van mijn social media wel weten, ook bijzonder veel gekookt in de nieuwe keuken. Ik krijg de verschillende handige functies van de toestellen van V-ZUG ook meer en meer in de vingers, en heb dan ook al bijzonder veel geëxperimenteerd, en ik heb goed nieuws, want de komende tijd ga ik verschillende nieuwe recepten met jullie delen.

Lauwe salade met wortelen, feta, pijnboompitjes en rozijnen #collab
Lauwe salade met wortelen, feta, pijnboompitjes en rozijnen #collab
Lauwe salade met wortelen, feta, pijnboompitjes en rozijnen #collab

Vandaag vliegen we er lekker gezond in met deze lauwe maaltijdsalade. Door de wortelen op de stand hete lucht/stoom te garen krijgen ze een perfecte smaak, met een licht geroosterd kantje als finishing touch. Met de fetakaas, de rozijnen en de pijnboompitjes, en vooral dankzij de bijzondere dressing met sinaasappelsap, balsamico en rijstazijn krijg je een maaltijdsalade vol heerlijke smaken. Zeer makkelijk te bereiden dankzij de combi stoomoven van V-ZUG en lekker gezond, want de groentjes spelen de hoofdrol.

Lauwe salade met wortelen, feta, pijnboompitjes en rozijnen #collab
Lauwe salade met wortelen, feta, pijnboompitjes en rozijnen #collab
Lauwe salade met wortelen, feta, pijnboompitjes en rozijnen #collab

Bereiding

  1. Snij de wortelen in scheve stukken van 6 à 7 centimeter.
  2. Bak de wortelstukken in de oven op stand Hete Lucht/Stoom (200°C – 15 min – voorverwarmde oven – voor het bakken van groenten).
  3. Laat het sinaasappelsap met de sojasaus, de balsamico, de rijstazijn en de bruine suiker inkoken in een pannetje op het inductievuur tot het een nog net vloeibare stroperige saus wordt.
  4. Meng de lauwe worteltjes in de lauwe saus.
  5. Rooster de pijnboompitjes in een droge hete pan.
  6. Doe de geroosterde pijnboompitjes, de rozijnen en de fijngehakte peterselie bij de wortelen.
  7. Verdeel de wortelen over de borden.
  8. Brokkel de feta erover.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer