De voorbije twee weken heb ik nog eens radio mogen maken samen met Maite Goossens. Ik ken Maite al 19 jaar, toen is ze begonnen bij Q-Music. We hebben jarenlang samen ochtendradio gemaakt samen met Erwin Deckers en vandaag werken we samen op Joe. Maite is normaal de vaste nieuwsstem van Raf en Rani in de avondspits. Maar in de paasvakantie hebben we nog eens radio mogen maken samen in de ochtend, en dat was superfijn. Merci Maite voor de goede zorgen.
Alleen jammer dat we niet echt fysiek in elkaars buurt mochten zijn om radio te maken, want als je met Maite samenwerkt, dan krijg je om de paar dagen wel één van haar heerlijke taarten te proeven. Herinner je je het recept Maite’s Mystery Cake nog? Net omdat Maite Goossens een bakprinses is, dacht ik dat het tijd was om nog een keer één van haar gerechten te delen via Would Be Chef! Maite is bijzonder nuchter dus ze zal zich zeker geen prinses noemen in de keuken, maar het is genoeg om te weten dat haar cheesecake beroemd en berucht is op Medialaan net omdat ze zo lekker is!
“Soms zit het in kleine dingen. Zo is het ook voor mij en mijn favoriete hobby, bakken, gegaan. Ik was altijd al een zoetekauw, maar ik had er nooit aan gedacht om zelf taarten te bakken. Dat veranderde in het vijfde middelbaar toen ik iets zocht om me te ontspannen tijdens de examenperiode. Omdat ik wel zin had in een stukje cake, sloeg ik het kookboek van de KVLV open en besloot ik om zelf, voor de allereerste keer, een quatre-quarts te bakken. Tot mijn grote verbazing was het niet alleen gelukt, ik vond ook het bakproces fantastisch: dingen exact afwegen, alles mengen tot een smeuïge massa, in de oven zetten en 45 minuten later komt er – ongelofelijk maar waar – een lekkere cake uit de oven”, vertelt Maite. Voor haar voelde het altijd een beetje als toveren en zo ontstond haar nieuwe hobby! Nu, ongeveer 23 jaar later, kan bakken haar nog altijd ontzettend ontspannen.
Maite beschouwt zichzelf niet als de grote bak-stèr. Ze is dan ook geen specialist in prachtig versierde en originele feesttaarten. Wel is ze gek van het klassieke gebak. “Ik vind mijn recepten zowat overal: bij vriendinnen, buren, in een bakboek of tijdschrift. Zo viel mijn oog enkele jaren geleden op een kaastaart in Libelle. Ik kende wel de ‘koude’ kaastaart van m’n mama, die dankzij de gelatine opstijft in de koelkast, maar een echte ‘gebakken’ kaastaart had ik nog niet gegeten. Dus, probeerde ik het recept uit en intussen mag ik wel zeggen dat ‘Maites Cheesecake’ mijn handelsmerk is geworden.”
Nog 3 belangrijke baktips van Maite waar je rekening mee moet houden:
Als collega’s bij Joe of Medialaan vragen om een taart te bakken, dan volgt al snel in de tweede zin ‘je weet wel, de cheesecake’. Vanwege het gigantische succes mocht dit gerecht dan ook niet ontbreken op Would Be Chef. “Ik moet het toegeven, ik vind het een geslaagd en bovendien eenvoudig recept. De taart is niet te zuur, niet te zoet, niet te stijf en ook niet te zwaar. Kortom, het is de lekkere, frisse kaastaart die je verwacht en de combinatie met de speculaas-notenbodem maakt het gewoonweg PERFECT. Ik deel graag mijn succesrecept zodat je die overheerlijke smaak zelf kan ervaren. Succes gegarandeerd!” benadrukt Maite.
Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen? Stuur dan jouw favoriete gerecht in via [email protected] en win een keukenschort én verschijn op de Would Be Chef website! Voor meer informatie lees het artikel Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!
Als je op internet de uitgebreide lijsten met “dagen van” een beetje volgt, dan leer je veel bij. Zo is 30 mei Mint Julep Day. Daar wil ik dan het fijne van weten … Lees meer
Een Mimosa is een behoorlijk eenvoudige maar zeer elegante cocktail die bestaat uit champagne (of mousserende wijn) gemengd met vers sinaasappelsap ook al kun je het ook met ander fruit maken … Lees meer
De Cosmopolitan is een bijzonder populaire cocktail die bekend staat om zijn verfrissende en fruitige smaak, met een vleugje citrus en wat subtiele zoetheid … Lees meer
Wanneer het lente is of zomer, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer
Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer
Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer
Een pittige en hartige confituur van San Marzano Tomaten, zalige tomaten van Hoogstraten. Heerlijk bij een stukje kaas, op een toastje of boterham, bij kip of vlees … Lees meer
De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer