Bouillabaisse is een traditionele Provençaalse vissoep afkomstig uit Marseille, Frankrijk. Het gerecht bevat een variëteit aan vissoorten en schelpdieren, gekookt met aromatische kruiden, specerijen, tomaten en een smaakvolle bouillon. De soep wordt op smaak gebracht met knoflook, venkel en saffraan, wat het een rijke en hartige smaak geeft. Bouillabaise wordt geserveerd met rouille, een mayonaise met knoflook en saffraan, en knapperig brood.
Als je geen zin en tijd hebt om zelf van a tot z deze heerlijke maaltijdsoep te bereiden, doe dan gewoon zoals ik. Ik koop bij de visboer een bokaal uitstekende vissoep en vraag kleine filetjes van diverse vissen, mooi geportioneerd per persoon. Een beetje witte vis, wat zeebarbeel, maar ook wat mosseltjes en zelfs een gamba. Die bereid ik dan allemaal kort in de stoomoven en serveer ze in een warm diep bord waar ik de soep dan bijgiet. Ook de rouille kun je bij de visboer wellicht vers krijgen. Als je die op toastjes doet die je kant- en klaar koopt of snijdt van een stokbrood, dan heb je een topmaaltijd. Je kunt er zelfs wat gemalen kaas bij serveren als je dat lekker vindt.
Ik was zes. Ik was een klein Svenneke. En ik mocht naar het eerste leerjaar in de basisschool in Knesselare. Dat ik me 45 jaar later die eerste schooldag nog herinneren kan heeft maar één reden: ik werd meteen gestraft voor baldadig gedrag op de speelplaats … Lees meer
Vandaag komt een droom uit. We gaan lunchen op een van de meest iconische plekken in de wereld. Bij Asador Etxebarri in Baskenland. Het verhaal van dit restaurant is zeer bijzonder … Lees meer
Iedereen houdt van lasagne, jong en oud. Vandaag kun je lasagne op zoveel verschillende manieren eten. Op de klassieke manier, maar ook met vis (mijn visboer C-Food in Lochristi heeft altijd twee verschillende vis-lasagnes in de aanbieding, eentje met zalm en een met zeevruchten en beiden zijn heerlijk) … Lees meer
Gisteren iets vervelend voor gehad op restaurant in Barcelona. We gingen na een hele lange wandeling in de zon iets eten aan het strand. Ik wou eens iets nieuws ontdekken, en mijn partner had enorm zin in pizza, en wist een restaurant aan de achterkant van het W Hotel dat blijkbaar prima pizza’s heeft, een goede Italiaan, Velissima … Lees meer
Mensen die me al een paar jaar volgen weten dat ik een paar playlists heb staan die openbaar zijn op Spotify. eentje daarvan is “Would Be Chef Summernights” … Lees meer
Van een slechte timing gesproken. Net nu ik een dikke maand een reisgids uitheb met als naam “Mijn Barcelona” waarmee ik nog meer mensen wil motiveren en helpen om deze prachtige, gastvrije stad te ontdekken, was er een “gigantische betoging” in Barcelona tegen toeristen … Lees meer
Vandaag is sugar cookie day. Dat is in Amerika heel wat. Dan worden er volop koekjes gebakken en uitgedeeld. Ik probeer zelf niet al teveel suiker te consumeren … Lees meer
19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer