Dit zijn de allerbeste taarten!
Nieuws

Vier wereld bakdag

19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker. Ik doe het wel eens hoor, een taart bakken, maar ik vind het plezanter om er maar zo’n beetje op los te koken met de gekste ingrediënten en tijdens het kookproces ingrediënten of kruiden toe te voegen.

Dat kun je met patisserie in feite niet doen. Daar moet je precies zijn, of je baksel wordt een misbaksel. Maar het goede nieuws is dat mijn mama één van de beste taartenbaksters is die je je maar kunt inbeelden. En hoera: ik mag haar recepten delen hier op Would Be Chef! En ook enkele taarten van getalenteerde collega’s foodbloggers deel ik hier met veel plezier.

Meer taarten van mijn mama kun je vinden in haar boek Mijn Mama’s Kookboek dat je hier online nog steeds kunt kopen.

Mama's belachelijk lekkere appeltaart
Recept

Mama’s belachelijk lekkere appeltaart

Beter dan dit bestaat niet! Als je deze taart maakt en in je oven zet, dan gaat je huis mierzoet ruiken naar dat van mijn ouders in Knesselare, waar ik opgroeide en verjaardag na verjaardag, feestdag na feestdag, blij als een kind was, omdat ik de beste appeltaart van de wereld proeven mocht. Wedden dat je kinderen ze ook zalig vinden … Lees meer

Oma & opa’s chocoladetaart
Recept

Oma & opa’s chocoladetaart

Een recept van pure nostalgie voor Stephanie Bex, dat is de oma’s & opa’s chocoladetaart. Stephanie Bex ken je trouwens beter als Koken op hakken. In 2017 won ze de Food Blog Award voor Best Food Photography. Dus dat je water in de mond krijgt bij het zien van deze foto’s is logisch! Stephanie deelt met plezier een recept van haar grootouders … Lees meer

HEMELSE HAVERMOUTTAART VAN MIJN MAMA
Recept

Hemelse havermouttaart van mijn mama

Een taartje van mijn mama is altijd een lekker idee…. In haar kookboek Mijn Mama’s Kookboek, dat nog steeds te koop is kun je enkele van haar lekkere taarten ontdekken.  Ik kan nog zoveel leren van mijn lieve mama als het over gebak gaat, en ik ben dan ook erg blij om dat te mogen doen. Want ook al ben ik zelf eigenlijk niet zo’n taartenbakker (ik hou in principe niet van al dat precieze afwegen, en dat is bij patisserie wel nodig natuurlijk) toch moet ik zeggen dat de taart-recepten van mijn mama in feite heel simpel om te maken zijn, en dat het succes daarom ook gegarandeerd is … Lees meer

Maite's mystery cake
Recept

Maite’s mystery cake

Dit is geen recept van mezelf, maar wel één van de beste taartenbakster onder m’n vrienden: Maite Goossens. In de beginjaren van Q-music was Maite de vaste nieuwsstem in de ochtendshow “Deckers en Ornelis” en sinds die dag is ze een superlieve vriendin gebleven. Vandaag is Maite een zeer gewaardeerde collega bij Joe … Lees meer

Makkelijk maar heerlijk taartje met pecannoten
Recept

Makkelijk maar heerlijk taartje met pecannoten

De eerste keer dat ik dit heerlijke taartje at, was bij goede vrienden van ons. Jan is één van de meest gepassioneerde hobbykoks uit onze vriendenkring, en hij slaagt er altijd in om lekkere gerechten te bereiden. Als het over desserts gaat is Jan een beetje zoals ik. Hij kookt en bakt namelijk altijd een beetje op het gevoel, en dan is dit een heerlijk dessert … Lees meer

Mama's appeltaart van op njam!
Recept

Mama’s appeltaart van op njam!

Vandaag lanceren we alweer de derde aflevering van “Van Passie Tot Perfectie” op njam! het programma waarin mijn goede vriend Roger van Damme en ik samen een recept ontwikkelen. Als basis gebruiken we altijd een recept van de Would Be Chef, en de sterrenche Roger van Damme van Het Gebaar in Antwerpen, pimpt mijn basisgerecht dan telkens tot een adembenemende en tongstrelende sterrenversie … Lees meer

De heerlijke rabarbertaart van mijn mama Anny
Recept

De heerlijke rabarbertaart van mijn mama Anny

Vorige zondag, 7 juni, was mijn 47ste verjaardag, en toen zagen we mijn ouders voor het eerst terug na drie maanden lockdown. De restaurants waren gesloten maar het werd uiteindelijk een heerlijke namiddag. We hebben namelijk een soort van primitieve picknick georganiseerd op de werf-tafel, op het terras van ons nieuwe huis in Lochristi … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Velissima

Slechte ervaring in Velissima in Barcelona

Gisteren iets vervelend voor gehad op restaurant in Barcelona. We gingen na een hele lange wandeling in de zon iets eten aan het strand. Ik wou eens iets nieuws ontdekken, en mijn partner had enorm zin in pizza, en wist een restaurant aan de achterkant van het W Hotel dat blijkbaar prima pizza’s heeft, een goede Italiaan, Velissima … Lees meer

Ik zorg voor de beste muziek voor deze zomer!

Mensen die me al een paar jaar volgen weten dat ik een paar playlists heb staan die openbaar zijn op Spotify. eentje daarvan is “Would Be Chef Summernights” … Lees meer

Onveiligheid Barcelona

Toeristen niet meer welkom in Barcelona?

Van een slechte timing gesproken. Net nu ik een dikke maand een reisgids uitheb met als naam “Mijn Barcelona” waarmee ik nog meer mensen wil motiveren en helpen om deze prachtige, gastvrije stad te ontdekken, was er een “gigantische betoging” in Barcelona tegen toeristen … Lees meer

Sugar cookie day: recepten van mijn favoriete koekjes

Sugar cookie day: recepten van mijn favoriete koekjes

Vandaag is sugar cookie day. Dat is in Amerika heel wat. Dan worden er volop koekjes gebakken en uitgedeeld. Ik probeer zelf niet al teveel suiker te consumeren … Lees meer

Een kleine tip om het nu al wat zomers te maken

Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer

Sven India Udaipur

Deze reacties kreeg ik op mijn India-reis op Instagram …

Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Wat is “Oyster Rockefeller” en is het lekker?

Ik vind oesters best lekker, maar in tegenstelling tot de echt fanatieke liefhebbers ga ik er geen dozijn binnenspelen. Geef me er zes rauw op ijs en ik ben al meer dan gelukkig … Lees meer