Het woord “bûche” betekent letterlijk “boomstam” in het Frans, de kerststronk is een belangrijk onderdeel van de feestelijke eetcultuur tijdens de kerstperiode overal ter wereld. Het is een taart die is ontworpen om op een boomstam te lijken, wat symbolisch is voor de oude Europese traditie om echte houtblokken te verbranden tijdens het kerstseizoen.
De kerststronk wordt vaak gemaakt van genoise-cake (een luchtige sponsachtige cake), gevuld met botercrème, slagroom of mousse. De stronk wordt gedecoreerd met marsepein of andere decoraties om het uiterlijk van boomschors, paddenstoelen en hulst blaadjes na te bootsen.
De oorsprong van de kerststronk gaat terug tot de 19e eeuw in Frankrijk, waar het een populaire traditie werd om dit soort taarten te maken en te delen tijdens het kerstseizoen. Het gebruik verspreidde zich al snel naar andere Europese landen en werd een geliefd kerstdessert.
Ik weet niet of jullie ze nog bestellen bij de bakker? Of zelf maken misschien? Ik kan je wel zeggen dat je ze ook in Barcelona, in Catalonië bij veel bakkers kunt vinden. Misschien haal ik er dit weekend zelf wel eentje in huis voor ons gasten.
Fudge is een soort van snoepje, een zoete lekkernij, die gemaakt wordt door suiker, boter en melk te koken tot de juiste consistentie is bereikt, waarna het wordt afgekoeld tot het stevig wordt, vervolgens wordt het in kleine stukken gesneden en soms in papier gerold … Lees meer
Fish and chips is een iconisch gerecht in de Britse keuken en wordt vaak geserveerd in zogenaamde fish and chips winkels, ook wel “chippies” genoemd, in het Verenigd Koninkrijk en in andere Engelssprekende landen … Lees meer
Echt exacte cijfers over de meest populaire kazen ter wereld zijn er niet. Maar op veel sites en forums circuleert wel telkens dezelfde top 3 Aangenomen wordt dat de meest gegeten kaas ter wereld mozzarella is … Lees meer
Daar bestaat wel wat discussie over. Veganisten vinden dat het absoluut niet hoort dat mensen melk drinken van dieren, want eigenlijk is die enkel bestemd voor baby-dieren, niet voor mensen … Lees meer
Het is maar een half weekje, met die hemelvaart. En dat wil ook zeggen dat de postbedeling wat lastiger zal zijn. Als je je moeder volgende zondag wil verrassen met een prachtig cadeau, dan kan ik je van hart Mijn Mama’s Kookboek aanbevelen … Lees meer
Laat ons niet overdrijven. Over het algemeen zijn maandagen niet per se gevaarlijker dan andere dagen van de week. Maar, en zonder paniek te willen zaaien, sommige studies hebben wel gesuggereerd dat er een licht verhoogd risico kan zijn op bepaalde gebeurtenissen op maandagen, zoals verkeersongelukken en hartaanvallen … Lees meer
Wij van Would Be Chef willen alles wat eetbaar is kennen. En als er eens iets is dat we niet meteen kennen gaan we op zoek naar wat het precies zou kunnen zijn … Lees meer
Ik hou van een lekker stukje fruit. Thuis is de fruitmand altijd goed gevuld en op het werk bij Joe krijgen we ook vers fruit op dinsdag en donderdag. zalig toch … Lees meer