Wij van Would Be Chef willen alles wat eetbaar is kennen. En als er eens iets is dat we niet meteen kennen gaan we op zoek naar wat het precies zou kunnen zijn. Donderdag 23 mei is World Taffy Day. We dachten: wat is dat? Is Taffy eetbaar? Mensen die wel eens naar Amerika reizen en houden van snoepgoed verklaren me nu wellicht gek, want ja, die kennen dat. In de Verenigde Staten is het erg populair.
Er is een traditie in Barcelona die me elk jaar weer ontzettend aanspreekt: de kraampjes met vers gepofte kastanjes en ook zoete aardappels die vanaf de herfst verschijnen in de belangrijkste straten van de stad … Lees meer
Het eten mag nog zo goed zijn, de flessen wijn prijs-kwaliteit top, het personeel vriendelijk en attent, er is één ding waar ik echt op afknap in restaurants: vuile toiletten … Lees meer
Ik hoorde ooit een uitspraak van een chef die me altijd is bijgebleven: “Een vis moet twee keer zwemmen: één keer in de zee, en één keer in de goede boter … Lees meer
Het zal je misschien verwonderen, want natuurlijk heb ik peper, zout, kruiden, olijfolie, boter en verse producten nodig, groenten, vis, vlees, maar het allereerste ingrediënt dat ik altijd nodig heb in de keuken is muziek … Lees meer
Baklava. Alleen al het woord klinkt toch al meteen een beetje als vakantie, zon, en zoet geluk. Het is zo’n dessert waar je meteen goesting van krijgt in een goed kopje koffie en een moment voor jezelf … Lees meer
De voorbije dagen lazen we in de kranten cijfers over de belastingsdruk voor singles. Die blijkt een stuk hoger te liggen dan voor samenwonende of getrouwde koppels, en veel singles vinden dat volkomen onrechtvaardig … Lees meer
Elk jaar opnieuw vieren de Britten op een mooie zondag in november Roast Dinner Day, hun ode aan het zondagse gebraad. Dat is niet zomaar een maaltijd, maar een stukje cultuur, een traditie die warmte en verbondenheid uitstraalt … Lees meer
Terwijl ik de borden in de afwasmachine aan het sorteren was, moest ik plots denken aan hoe anders dat vroeger ging. Herinneren jullie het “bordbeleid” van onze (voor)ouders nog … Lees meer