mesha-mittanasala-_Y94hdK73tk-unsplash
Nieuws

Ken jij Taffy?

Wij van Would Be Chef willen alles wat eetbaar is kennen. En als er eens iets is dat we niet meteen kennen gaan we op zoek naar wat het precies zou kunnen zijn. Donderdag 23 mei is World Taffy Day. We dachten: wat is dat? Is Taffy eetbaar? Mensen die wel eens naar Amerika reizen en houden van snoepgoed verklaren me nu wellicht gek, want ja, die kennen dat. In de Verenigde Staten is het erg populair.

Taffy is een type snoep dat bekend staat om zijn zachte, taai-achtige textuur. Het wordt gemaakt door suiker te koken tot het de juiste temperatuur bereikt, waarna het wordt gekneed, uitgerekt en gevormd tot lange strengen. Tijdens dit proces worden vaak smaakstoffen en kleurstoffen toegevoegd om verschillende smaken en kleuren te creëren. Traditioneel wordt taffy blijkbaar met de hand uitgerekt en gevormd, maar tegenwoordig wordt het vaak machinaal geproduceerd. Het wordt vaak verkocht in individueel verpakte stukjes of in lange strengen die in stukjes worden gesneden.

Taffy is verkrijgbaar in een verscheidenheid aan smaken, zoals aardbei, citroen, appel, kers en vele anderen. Het is populair als een traktatie op kermissen, in snoepwinkels en als souvenir op toeristische bestemmingen, vooral aan de kust waar het als “salt water taffy” bekend staat.

Gerelateerde nieuwsberichten

La Castanyada in Barcelona — de geur van kastanjes in de lucht

Er is een traditie in Barcelona die me elk jaar weer ontzettend aanspreekt: de kraampjes met vers gepofte kastanjes en ook zoete aardappels die vanaf de herfst verschijnen in de belangrijkste straten van de stad … Lees meer

Hier kan ik in restaurants echt op afknappen

Het eten mag nog zo goed zijn, de flessen wijn prijs-kwaliteit top, het personeel vriendelijk en attent, er is één ding waar ik echt op afknap in restaurants: vuile toiletten … Lees meer

Twee keer zwemmen: vis bakken zoals het hoort

Ik hoorde ooit een uitspraak van een chef die me altijd is bijgebleven: “Een vis moet twee keer zwemmen: één keer in de zee, en één keer in de goede boter … Lees meer

Het enige ingrediënt dat ik altijd nodig heb om te koken, en ik ben niet alleen!

Het zal je misschien verwonderen, want natuurlijk heb ik peper, zout, kruiden, olijfolie, boter en verse producten nodig, groenten, vis, vlees, maar het allereerste ingrediënt dat ik altijd nodig heb in de keuken is muziek … Lees meer

Lekker zoet vakantiegevoel met deze baklava

Baklava. Alleen al het woord klinkt toch al meteen een beetje als vakantie, zon, en zoet geluk. Het is zo’n dessert waar je meteen goesting van krijgt in een goed kopje koffie en een moment voor jezelf … Lees meer

Nog een grote onrechtvaardigheid voor singles!

De voorbije dagen lazen we in de kranten cijfers over de belastingsdruk voor singles. Die blijkt een stuk hoger te liggen dan voor samenwonende of getrouwde koppels, en veel singles vinden dat volkomen onrechtvaardig … Lees meer

Roast Dinner Day, de charme van samen aan tafel

Elk jaar opnieuw vieren de Britten op een mooie zondag in november Roast Dinner Day, hun ode aan het zondagse gebraad. Dat is niet zomaar een maaltijd, maar een stukje cultuur, een traditie die warmte en verbondenheid uitstraalt … Lees meer

Eén bord per maaltijd?

Terwijl ik de borden in de afwasmachine aan het sorteren was, moest ik plots denken aan hoe anders dat vroeger ging. Herinneren jullie het “bordbeleid” van onze (voor)ouders nog … Lees meer