mesha-mittanasala-_Y94hdK73tk-unsplash
Nieuws

Ken jij Taffy?

Wij van Would Be Chef willen alles wat eetbaar is kennen. En als er eens iets is dat we niet meteen kennen gaan we op zoek naar wat het precies zou kunnen zijn. Donderdag 23 mei is World Taffy Day. We dachten: wat is dat? Is Taffy eetbaar? Mensen die wel eens naar Amerika reizen en houden van snoepgoed verklaren me nu wellicht gek, want ja, die kennen dat. In de Verenigde Staten is het erg populair.

Taffy is een type snoep dat bekend staat om zijn zachte, taai-achtige textuur. Het wordt gemaakt door suiker te koken tot het de juiste temperatuur bereikt, waarna het wordt gekneed, uitgerekt en gevormd tot lange strengen. Tijdens dit proces worden vaak smaakstoffen en kleurstoffen toegevoegd om verschillende smaken en kleuren te creëren. Traditioneel wordt taffy blijkbaar met de hand uitgerekt en gevormd, maar tegenwoordig wordt het vaak machinaal geproduceerd. Het wordt vaak verkocht in individueel verpakte stukjes of in lange strengen die in stukjes worden gesneden.

Taffy is verkrijgbaar in een verscheidenheid aan smaken, zoals aardbei, citroen, appel, kers en vele anderen. Het is populair als een traktatie op kermissen, in snoepwinkels en als souvenir op toeristische bestemmingen, vooral aan de kust waar het als “salt water taffy” bekend staat.

Gerelateerde nieuwsberichten

Wat zijn chicken fingers en hoe maak je ze op een originele manier?

Chicken fingers, ook wel chicken tenders of kippenreepjes genoemd, zijn in feite niets meer of minder dan stukjes kipfilet die in langwerpige reepjes worden gesneden en daarna  gepaneerd en gebakken of gefrituurd … Lees meer

Wat zijn bagels, waar komen ze vandaan en hoe gezond zijn ze?

Zaterdag 26 juli is het officieel Bagel Day. Een goeie reden om dat heerlijke broodje op Would Be Chef eens in de schijnwerpers te zetten. Bagels zijn ronde broodjes met een gaatje in het midden, en ze hebben een bijzondere bereiding: eerst worden ze kort gekookt, daarna gebakken … Lees meer

Dit zeggen sommeliers over wijn bij kaas, en dit denk ik …

Er is al heel veel geschreven over de ideale wijn bij kaas. Sommeliers en wijnkenners zijn het opvallend vaak met elkaar eens: witte wijn past in veel gevallen beter bij kaas dan rood … Lees meer

Tequila? Nee, bedankt… maar geniet gerust!

Er zijn van die drankjes waar ik bewust ver van weg blijf. En tequila is er zo eentje. Ik drink al jaren bijna geen sterke drank meer. Geef mij maar een goed glas wijn bij het eten … Lees meer

Mango: een zonnige smaakbom vol gezonde voordelen

Ik ben een grote fan van mango. Het is zo’n heerlijke, tropische vrucht die meteen aan zomer, zon en vakantie doet denken. Maar één ding is zeker: om echt lekker te zijn, moet een mango perfect rijp zijn … Lees meer

Nationale feestdag én… junkfooddag?

Wist je dat het op 21 juli, onze Belgische nationale feestdag, óók de Internationale Dag van het Junkfood is? Toeval? Misschien. Maar voor de meeste echte Belgen: een perfecte match … Lees meer

Fortune cookies en… porseleinen verrassingen

Vandaag is het Fortune Cookie Day, en dat brengt me spontaan terug naar die gezellige etentjes vroeger bij de Chinees. Aan het eind van de maaltijd kreeg je altijd zo’n knapperig koekje met een papiertje erin … Lees meer

Zo vier je internationale hotdog dag op een feestelijke manier!

Vandaag, 16 juli, is het Internationale Hotdogdag. En wie zegt daar nu nee tegen? De hotdog is één van die guilty pleasures waar je af en toe gewoon met volle goesting van moet genieten … Lees meer