Photo by Annie Spratt on Unsplash
Nieuws

Opgelet! Maandagen kunnen gevaarlijk zijn

Laat ons niet overdrijven. Over het algemeen zijn maandagen niet per se gevaarlijker dan andere dagen van de week. Maar, en zonder paniek te willen zaaien, sommige studies hebben wel gesuggereerd dat er een licht verhoogd risico kan zijn op bepaalde gebeurtenissen op maandagen, zoals verkeersongelukken en hartaanvallen.

Op maandag zouden er meer verkeersongelukken voorkomen omdat mensen na het weekend weer naar het werk moeten gaan en mogelijk nog wat vermoeid zijn na een heerlijk weekend van ontspanning of slaaptekort hebben door een verandering in slaapschema’s.

En er zijn ook onderzoeken geweest die aantonen dat er op maandag een verhoogd aantal hartaanvallen zouden kunnen optreden. Dit wordt dan weer toegeschreven aan factoren zoals de stress van terugkeren naar het werk na het weekend en een plotselinge toename van activiteit na een periode van rust.

Verwittigde mensen zijn er twee waard. Maar laat je vooral niet bang maken. Wees voorzichtig op weg naar het werk, zet Joe op, eet iets gezonds vanmiddag. En besef: je bent alweer een paar uur dichter bij het weekend.

Gerelateerde nieuwsberichten

Aspergetijd! Waarom witte én groene asperges een plekje verdienen op je bord

Het aspergeseizoen is weer volop bezig, en als groot fan van deze delicatesse ben ik helemaal in mijn nopjes. Vooral witte asperges zijn mijn favoriet – subtiel, zacht van smaak en heerlijk klassiek … Lees meer

AI0A8956

De zoete zonde van mijn mama in een glaasje…

Mijn mama drinkt zelden alcohol. Ze kan er niet goed tegen, en eerlijk is eerlijk: ze vindt het meestal gewoon niet lekker. Een glaasje champagne voor het eten, of als er écht iets te vieren valt – dat gebeurt weleens … Lees meer

Minder bekend bij ons, maar niet terecht: de Malbec.

Malbec is zo’n wijn die ik niet vaak zelf uitkies, maar me toch telkens weet te verrassen wanneer hij op tafel verschijnt. Het is een dieprode wijn, vol van kleur en karakter, met smaken die doen denken aan rijpe bramen, pruimen, een snuifje kruidigheid en soms zelfs een vleugje rook of chocolade … Lees meer

Zo groot is Mc Donalds vandaag

McDonald’s komt, dat zal je niet verbazen, oorspronkelijk uit de Verenigde Staten, meer bepaald uit San Bernardino, Californië. Het begon in 1940 als een kleine hamburgerzaak van de broers Richard en Maurice McDonald … Lees meer

Ken je laverbread?

Ik vind het leuk om bij te leren. Vandaag is laverbread day, en eerlijk gezegd, ik had er zelf nog nooit van gehoord. Maar intussen heb ik bijgeleerd: laverbread is een traditioneel Welsh gerecht gemaakt van laver, een soort eetbaar zeewier (vergelijkbaar met nori) … Lees meer

Lazarus: van heilige tot kater?

Op 08 april wordt de heilige Lazarus gevierd. Lazarus staat in de christelijke traditie symbool voor zieken, armen en verstotenen. In de Bijbel komen twee figuren voor met deze naam: Lazarus van Bethanië, die door Jezus uit de dood wordt opgewekt, en de bedelaar Lazarus, die na een ellendig leven eindelijk troost vindt in het hiernamaals … Lees meer

Mag het nog eens gezegd worden? Leve onze boeren.

Deze week was het ‘farm animals day’, oftewel ‘dag van de boerderijdieren’. Die wordt jaarlijks gehouden om een beetje aandacht te vragen voor het welzijn van alle dieren die op onze boerderijen leven, zoals koeien, varkens, kippen en schapen … Lees meer

Empanada’s, zo maak je ze zelf!

Empanada’s zijn hartige deeghapjes die meestal gevuld zijn met vlees, vis, kaas of groenten. Ze worden gebakken of gefrituurd en komen oorspronkelijk uit Spanje en Latijns-Amerika … Lees meer