Photo by Tangerine Newt on Unsplash
Nieuws

Is vers fruit gezonder dan fruitsap?

Ik hou van een lekker stukje fruit. Thuis is de fruitmand altijd goed gevuld en op het werk bij Joe krijgen we ook vers fruit op dinsdag en donderdag. zalig toch. Maar niet iedereen is daar gek van. Terwijl de meeste mensen wel graag een glas fruitsap drinken. Toch is dat een stuk minder gezond dan vers fruit, en daar zijn wel een aantal redenen voor.

  1. Vers fruit bevat gewoon meer vezels dan fruitsap. Vezels zijn zeer belangrijk voor een gezonde spijsvertering, en helpen je ook bij het verminderen van het cholesterolgehalte. Ze dragen ook bij aan een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel te veel eet.
  2. Vers fruit bevat natuurlijke suikers, maar wel in kleinere hoeveelheden dan fruitsap. Als je ganse stukken fruit eet  in plaats van sap kan dat helpen om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden, omdat de vezels in het fruit de opname van suikers vertragen.
  3. Hoewel fruitsap veel van dezelfde vitaminen en mineralen kan bevatten als vers fruit, kan het proces van het persen van sap sommige voedingsstoffen verminderen, zoals sommige antioxidanten en enzymen die in de schil en pulp van fruit zitten. Dat is best jammer.
  4. Mensen hebben de neiging om meer fruitsap te drinken dan ze zouden eten als ze heel fruit zouden consumeren. Dit kan leiden tot overmatige calorie-inname en een ongewenste piek in de bloedsuikerspiegel.

Kortom, terwijl zeker vers fruitsap nog steeds voedzaam kan zijn, biedt ganse stukken fruit eten over het algemeen meer voordelen door de vezels en lagere suikerconcentratie.

Gerelateerde nieuwsberichten

AI0A2476

De beste soep is die van mijn mama! Check it out!

Nu ik al een paar maanden gezond probeer te eten, is een van de favoriete tradities bij ons thuis: soep eten ’s middags. En daarom een ferme shout out en dankjewel naar mijn mama Anny, die heel vaak soep voor ons maakt … Lees meer

Waarom eten sommige Amerikanen vandaag ijs voor ontbijt?

Ice Cream for Breakfast Day is een leuke, niet-officiële feestdag die elk jaar op de eerste zaterdag van februari wordt gevierd. Het werd in 1966 bedacht door Marian O’Rourke uit New York, die haar kinderen wilde aanmoedigen om af en toe van het leven te genieten … Lees meer

Zelf dim sum maken? Een kind kan het!

Dim sum maken is zoooo makkelijk. Maar het is, net als kroketten, een ideaal gerecht om mee te experimenteren en variëren. Ik heb enkele super simpele recepten op Would Be Chef staan … Lees meer

Waarom worden spruitjes “Brussels Sprouts” genoemd?

Spruiten worden “Brussels sprouts” genoemd omdat ze oorspronkelijk uit België komen, en specifiek rond de stad Brussel werden verbouwd. De naam “Brussels” verwijst dus naar de locatie van de teelt, en “sprouts” betekent ‘scheuten’ of ‘kiemen’ … Lees meer

Doe eens iets anders, gezonder. Maak eens green juice!

Sapjes zijn lekker en behoorlijk gezond, maar bevatten, zelfs als ze versgeperst zijn vaak behoorlijk veel suikers. Niet zolang geleden heb ik je hier op de blog daarom aangeraden om af en toe wat groenten in je versgeperste sapje of smoothie te verwerken … Lees meer

Taco met tartaar van zeebaars, limoen, avocado en jalapeño

Waar komen taco’s vandaan? Probeer mijn recepten.

Taco’s komen oorspronkelijk uit Mexico. Ze zijn een traditioneel gerecht uit de Mexicaanse keuken, waar ze werden gemaakt van maïstortilla’s gevuld met vlees, vis, groenten of andere ingrediënten … Lees meer

Wat zijn de heetste sauzen ter wereld?

Opgelet! Dit is geen artikel voor gevoelige zieltjes, zoals ikzelf. Een beetje spicy mag van mij, maar ik hou het toch liefst mild. Maar er zijn mensen die kicken op extreem hete sauzen … Lees meer

Goed voor je volgende kwis: het verschil tussen een perzik en een abrikoos

Een abrikoos is kleiner, heeft een gladde, eetbare schil en een korreliger, zoet-zurige smaak, terwijl een perzik meestal wat groter is, een vachtige schil heeft die meestal niet gegeten wordt, sappiger en zoeter is, en een zachter vlees heeft … Lees meer