cassoulet
Nieuws

Wat is cassoulet?

De ene vindt het lekker, de andere vindt het vies. Ik kan het wel eens waarderen, zeker in de winter. Stel je voor: een koude avond, een goed flesje kruidige wijn, en dan een dampend bord cassoulet. Zalig gewoon.

Cassoulet is een stevig Frans gerecht afkomstig uit de regio Languedoc. Het bevat langzaam gekookte witte bonen, smaakvolle vleessoorten zoals worst, eend en varkensvlees, en is gekruid met tomaten, knoflook en verschillende kruiden.

Het gerecht wordt traditioneel gebakken totdat er een gouden korst ontstaat, en zo krijg je een rijke en smaakvolle ovenschotel. Cassoulet belichaamt de essentie van de rustieke Franse keuken en biedt een comfortabele en bevredigende eetervaring.

Gerelateerde nieuwsberichten

Photo by Sincerely Media on Unsplash

Wat is fudge?

Fudge is een soort van snoepje, een zoete lekkernij, die gemaakt wordt door suiker, boter en melk te koken tot de juiste consistentie is bereikt, waarna het wordt afgekoeld tot het stevig wordt, vervolgens wordt het in kleine stukken gesneden en soms in papier gerold … Lees meer

jannes-van-den-wouwer--ZNpo-JA46E-unsplash

Fish and chips. Wat is dat eigenlijk?

Fish and chips is een iconisch gerecht in de Britse keuken en wordt vaak geserveerd in zogenaamde fish and chips winkels, ook wel “chippies” genoemd, in het Verenigd Koninkrijk en in andere Engelssprekende landen … Lees meer

Photo by Alana Harris on Unsplash

Wat zijn de drie meest populaire kazen ter wereld

Echt exacte cijfers over de meest populaire kazen ter wereld zijn er niet. Maar op veel sites en forums circuleert wel telkens dezelfde top 3 Aangenomen wordt dat de meest gegeten kaas ter wereld mozzarella is … Lees meer

Photo by Megumi Nachev on Unsplash

Is melk gezond?

Daar bestaat wel wat discussie over. Veganisten vinden dat het absoluut niet hoort dat mensen melk drinken van dieren, want eigenlijk is die enkel bestemd voor baby-dieren, niet voor mensen … Lees meer

Goed nieuws: Mama's kookboek komt maandag aan!

Vier je moeder met dit gesigneerde boek

Het is maar een half weekje, met die hemelvaart. En dat wil ook zeggen dat de postbedeling wat lastiger zal zijn. Als je je moeder volgende zondag wil verrassen met een prachtig cadeau, dan kan ik je van hart Mijn Mama’s Kookboek aanbevelen … Lees meer

Photo by Annie Spratt on Unsplash

Opgelet! Maandagen kunnen gevaarlijk zijn

Laat ons niet overdrijven. Over het algemeen zijn maandagen niet per se gevaarlijker dan andere dagen van de week. Maar, en zonder paniek te willen zaaien, sommige studies hebben wel gesuggereerd dat er een licht verhoogd risico kan zijn op bepaalde gebeurtenissen op maandagen, zoals verkeersongelukken en hartaanvallen … Lees meer

mesha-mittanasala-_Y94hdK73tk-unsplash

Ken jij Taffy?

Wij van Would Be Chef willen alles wat eetbaar is kennen. En als er eens iets is dat we niet meteen kennen gaan we op zoek naar wat het precies zou kunnen zijn … Lees meer

Photo by Tangerine Newt on Unsplash

Is vers fruit gezonder dan fruitsap?

Ik hou van een lekker stukje fruit. Thuis is de fruitmand altijd goed gevuld en op het werk bij Joe krijgen we ook vers fruit op dinsdag en donderdag. zalig toch … Lees meer