Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Nieuws

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

Een paar weken geleden organiseerden we een prachtig culinaire avond. Samen met mijn goede vriend Roger van Damme mocht ik koken voor bijzondere gasten. Roger is sinds jaar en dag ambassadeur van de heerlijke aardbeien van Hoogstraten, en sinds dit jaar ben ik dat voor de tomaten en andere heerlijke groenten van de toptelers van Hoogstraten. Omdat je met aardbeien en tomaten zalige gerechten creëren kunt, en omdat beiden ook prima te combineren zijn, wilden we samen wel eens een “4 mains diner” bereiden met deze heerlijke producten.

Samen met Hoogstraten organiseerden we de voorbije weken een wedstrijd hier op Would Be Chef waarmee 4 koppels een plaatsje konden winnen aan deze unieke en eenmalige feesttafel bij me thuis. Meer dan 2.500 mensen hebben deelgenomen aan de wedstrijd, wat een waanzinnig succes is. Elke, Bart, Kevin en Joeri waren de gelukkigen en samen met hun partners en ook met Eva en Sharon van Hoogstraten arriveerden ze donderdagavond rond 19 uur in Lochristi voor wat een bijzonder gezellige zomeravond beloofde te worden.

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

Bij een glaasje Champagne van Wijn Ornelis en een paar kleine hapjes mochten Roger en ikzelf deze fijne mensen op het terras in onze tuin ontvangen. Iedereen had er bijzonder veel zin in, en gelukkig bevestigde iedereen waar we niet aan getwijfeld hadden: een voor een hielden ze van tomaten en van aardbeien, dus dat kon eigenlijk niet fout gaan. Met veel goesting nam het gezelschap plaats aan tafel om vier gangen lang de producten van de telers van Hoogstraten te degusteren. Met de heerlijke aardbeiden van Hoogstraten en de smaakvolle tomaten van o.a. Miss Perfect Délice, Party Délice (Den Berk Délice), Sweetest Queen en San Marzano (Tomeco). Stuk voor stuk tomaten waarvan je het water in de mond krijgt.

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

Roger beet er de spits af met een kunstig “Tomaatje 2023”, een super mooi fake tomaatje, gevuld met een mousse van tomaat en helemaal in de kern een lekkere mousse van basilicum. Daarna mocht ik het tweede voorgerecht voor mijn rekening nemen. Ik maakte een frisse salade van tomaten en aardbeien met mozzarellabolletjes en daarbij een sorbet van basilicum en limoen. Vervolgens serveerde ik couscous met een pittige salsa van San Marzano tomaten en daarbij gamba’s van op de barbecue, het was tenslotte hoogzomer. Het dessert van Roger was echt het culinaire en zelfs artistieke hoogtepunt: een echte Dame Blanche met witte chocolade en aardbeien van Hoogstraten met “a touch of gold”. Een streling voor het oog en voor de tong. Dat alles begeleid met mijn eigen wijnen.

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

Het werd, al zeg ik het zelf, een bijzonder feestelijke en lekkere avond, met plezante en verrassende combinaties, en een heerlijke wisselwerking met mijn culinaire voorbeeld, Roger van Damme. Onze gasten waren super dankbaar en we begonnen al luidop te dromen van een volgende culinaire samenwerking, misschien eens in de keuken van Roger of in zijn sterrenrestaurant Het Gebaar, of op één van de toplocaties in Hoogstraten zelf. Hou Would Be Chef zeker in de gaten. En wie weet schuif jij binnenkort mee de benen onder onze tafel.

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

Gerelateerde nieuwsberichten

Gruwelijke eerste schooldag...

Gruwelijke eerste schooldag…

Ik was zes. Ik was een klein Svenneke. En ik mocht naar het eerste leerjaar in de basisschool in Knesselare. Dat ik me 45 jaar later die eerste schooldag nog herinneren kan heeft maar één reden: ik werd meteen gestraft voor baldadig gedrag op de speelplaats … Lees meer

IMG_5323 2

Vandaag gaan we lunchen in het tweede beste restaurant ter wereld

Vandaag komt een droom uit. We gaan lunchen op een van de meest iconische plekken in de wereld. Bij Asador Etxebarri in Baskenland. Het verhaal van dit restaurant is zeer bijzonder … Lees meer

Waar komt lasagne vandaan en welke variant is mega lekker?

Iedereen houdt van lasagne, jong en oud. Vandaag kun je lasagne op zoveel verschillende manieren eten. Op de klassieke manier, maar ook met vis (mijn visboer C-Food in Lochristi heeft altijd twee verschillende vis-lasagnes in de aanbieding, eentje met zalm en een met zeevruchten en beiden zijn heerlijk) … Lees meer

Velissima

Slechte ervaring in Velissima in Barcelona

Gisteren iets vervelend voor gehad op restaurant in Barcelona. We gingen na een hele lange wandeling in de zon iets eten aan het strand. Ik wou eens iets nieuws ontdekken, en mijn partner had enorm zin in pizza, en wist een restaurant aan de achterkant van het W Hotel dat blijkbaar prima pizza’s heeft, een goede Italiaan, Velissima … Lees meer

Ik zorg voor de beste muziek voor deze zomer!

Mensen die me al een paar jaar volgen weten dat ik een paar playlists heb staan die openbaar zijn op Spotify. eentje daarvan is “Would Be Chef Summernights” … Lees meer

Onveiligheid Barcelona

Toeristen niet meer welkom in Barcelona?

Van een slechte timing gesproken. Net nu ik een dikke maand een reisgids uitheb met als naam “Mijn Barcelona” waarmee ik nog meer mensen wil motiveren en helpen om deze prachtige, gastvrije stad te ontdekken, was er een “gigantische betoging” in Barcelona tegen toeristen … Lees meer

Sugar cookie day: recepten van mijn favoriete koekjes

Sugar cookie day: recepten van mijn favoriete koekjes

Vandaag is sugar cookie day. Dat is in Amerika heel wat. Dan worden er volop koekjes gebakken en uitgedeeld. Ik probeer zelf niet al teveel suiker te consumeren … Lees meer

Dit zijn de allerbeste taarten!

Vier wereld bakdag

19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer