Het is Pasen vandaag. En de klokken en de paashazen draaien overuren. Ook in Barcelona zie je overal bij de bakkers en zelfs in supermarkten chocolade eieren staan, net zoals bij ons in België. Maar waar komt die traditie eigenlijk vandaan?
Chocolade-eieren zijn een traditioneel symbool van Pasen omdat ze geassocieerd worden met vruchtbaarheid en de geboorte van nieuw leven. Het ei staat trouwens al lang symbool voor nieuw begin en wedergeboorte, en past daardoor bij de opstanding van Jezus Christus. Maar vergis je niet: de gewoonte om eieren te versieren en te verven dateert al van voor het christendom en werd later gewoon geïntegreerd in de Paasvieringen.
Chocolade-eieren werden pas in de 19e eeuw populair als een zoete traktatie voor kinderen tijdens de Paasviering. De reden is simpel, chocolade werd populairder en betaalbaar en de vorm van een ei is gemakkelijk te maken met chocolade, wat heeft bijgedragen aan de populariteit ervan tijdens deze feestelijke periode.
Als je trouwens teveel chocolade eieren hebt gekregen: ze zijn wel een tijdje bewaarbaar. Best in een droge donkere ruimte. En nog beter: in je buik! Smakelijk, en een zalige Pasen.
Fudge is een soort van snoepje, een zoete lekkernij, die gemaakt wordt door suiker, boter en melk te koken tot de juiste consistentie is bereikt, waarna het wordt afgekoeld tot het stevig wordt, vervolgens wordt het in kleine stukken gesneden en soms in papier gerold … Lees meer
Fish and chips is een iconisch gerecht in de Britse keuken en wordt vaak geserveerd in zogenaamde fish and chips winkels, ook wel “chippies” genoemd, in het Verenigd Koninkrijk en in andere Engelssprekende landen … Lees meer
Echt exacte cijfers over de meest populaire kazen ter wereld zijn er niet. Maar op veel sites en forums circuleert wel telkens dezelfde top 3 Aangenomen wordt dat de meest gegeten kaas ter wereld mozzarella is … Lees meer
Daar bestaat wel wat discussie over. Veganisten vinden dat het absoluut niet hoort dat mensen melk drinken van dieren, want eigenlijk is die enkel bestemd voor baby-dieren, niet voor mensen … Lees meer
Het is maar een half weekje, met die hemelvaart. En dat wil ook zeggen dat de postbedeling wat lastiger zal zijn. Als je je moeder volgende zondag wil verrassen met een prachtig cadeau, dan kan ik je van hart Mijn Mama’s Kookboek aanbevelen … Lees meer
Laat ons niet overdrijven. Over het algemeen zijn maandagen niet per se gevaarlijker dan andere dagen van de week. Maar, en zonder paniek te willen zaaien, sommige studies hebben wel gesuggereerd dat er een licht verhoogd risico kan zijn op bepaalde gebeurtenissen op maandagen, zoals verkeersongelukken en hartaanvallen … Lees meer
Wij van Would Be Chef willen alles wat eetbaar is kennen. En als er eens iets is dat we niet meteen kennen gaan we op zoek naar wat het precies zou kunnen zijn … Lees meer
Ik hou van een lekker stukje fruit. Thuis is de fruitmand altijd goed gevuld en op het werk bij Joe krijgen we ook vers fruit op dinsdag en donderdag. zalig toch … Lees meer