Nieuws

Het wordt vaak fout gemaakt maar wat is nu eigenlijk een carbonara?

Op 6 april is het carbonara dag. Heerlijk gerecht, die carbonara. Maar als ik je in een kwis zou vragen: hoe moet je dat echt maken, zou je het misschien niet weten. Het is zo’n beetje als Caesars Salad. In elk populair restaurant staat er wel een versie op de kaart, maar vaak zijn de chefs er zo creatief mee dat je het niet meer herkennen kunt. Zo ook met de carbonara. Maar eigenlijk is et niet moeilijk om die goed te maken.

Carbonara is een traditioneel Italiaans pastagerecht dat zijn oorsprong vindt in de regio Lazio, met name in Rome. Het gerecht bestaat meestal uit pasta, zoals spaghetti of rigatoni, vermengd met een saus op basis van eieren, kaas, pancetta of guanciale (Italiaanse gerookte varkenswang), zwarte peper en soms knoflook.

Het bereiden van carbonara begint meestal met het koken van de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Tijdens het koken van de pasta wordt de pancetta of guanciale in een pan knapperig gebakken tot het vet is uitgebakken. En pas op, nu komt het belangrijkste: vervolgens worden de gekookte pasta en het uitgebakken vlees toegevoegd aan een kom, waarin de eieren, geraspte pecorino-kaas en zwarte peper worden gemengd. Het mengsel wordt erg snel gecombineerd zodat de eieren lichtjes stollen en een romige saus vormen. Maar je wil geen eierkoek bakken, dus de zachte romige structuur op matige temperatuur bereiken is essentieel. Probeer het maar eens, het is poepsimpel, en goed gemaakt overheerlijk.

Gerelateerde nieuwsberichten

Photo by Sincerely Media on Unsplash

Wat is fudge?

Fudge is een soort van snoepje, een zoete lekkernij, die gemaakt wordt door suiker, boter en melk te koken tot de juiste consistentie is bereikt, waarna het wordt afgekoeld tot het stevig wordt, vervolgens wordt het in kleine stukken gesneden en soms in papier gerold … Lees meer

jannes-van-den-wouwer--ZNpo-JA46E-unsplash

Fish and chips. Wat is dat eigenlijk?

Fish and chips is een iconisch gerecht in de Britse keuken en wordt vaak geserveerd in zogenaamde fish and chips winkels, ook wel “chippies” genoemd, in het Verenigd Koninkrijk en in andere Engelssprekende landen … Lees meer

Photo by Alana Harris on Unsplash

Wat zijn de drie meest populaire kazen ter wereld

Echt exacte cijfers over de meest populaire kazen ter wereld zijn er niet. Maar op veel sites en forums circuleert wel telkens dezelfde top 3 Aangenomen wordt dat de meest gegeten kaas ter wereld mozzarella is … Lees meer

Photo by Megumi Nachev on Unsplash

Is melk gezond?

Daar bestaat wel wat discussie over. Veganisten vinden dat het absoluut niet hoort dat mensen melk drinken van dieren, want eigenlijk is die enkel bestemd voor baby-dieren, niet voor mensen … Lees meer

Goed nieuws: Mama's kookboek komt maandag aan!

Vier je moeder met dit gesigneerde boek

Het is maar een half weekje, met die hemelvaart. En dat wil ook zeggen dat de postbedeling wat lastiger zal zijn. Als je je moeder volgende zondag wil verrassen met een prachtig cadeau, dan kan ik je van hart Mijn Mama’s Kookboek aanbevelen … Lees meer

Photo by Annie Spratt on Unsplash

Opgelet! Maandagen kunnen gevaarlijk zijn

Laat ons niet overdrijven. Over het algemeen zijn maandagen niet per se gevaarlijker dan andere dagen van de week. Maar, en zonder paniek te willen zaaien, sommige studies hebben wel gesuggereerd dat er een licht verhoogd risico kan zijn op bepaalde gebeurtenissen op maandagen, zoals verkeersongelukken en hartaanvallen … Lees meer

mesha-mittanasala-_Y94hdK73tk-unsplash

Ken jij Taffy?

Wij van Would Be Chef willen alles wat eetbaar is kennen. En als er eens iets is dat we niet meteen kennen gaan we op zoek naar wat het precies zou kunnen zijn … Lees meer

Photo by Tangerine Newt on Unsplash

Is vers fruit gezonder dan fruitsap?

Ik hou van een lekker stukje fruit. Thuis is de fruitmand altijd goed gevuld en op het werk bij Joe krijgen we ook vers fruit op dinsdag en donderdag. zalig toch … Lees meer