De Shahid Sadough University deed onderzoek naar de effecten van dranken na of tijdens het sporten. En wat bleek ? Chocomelk scoort verrassend goed.
Na het sporten werden de melkzuurspiegel, hartslag en vermoeidheid van de sporters gemeten. De sporters die chocolademelk dronken, bleken 6 minuten langer te kunnen sporten dan zij die het niet deden.
De melkeiwitten in chocolademelk hebben in onderzoeken bewezen dat ze een sterke prikkel leveren voor eiwitaanmaak. Chocolademelk bevat ook koolhydraten, vetten, water en suikers. Dat zijn allemaal heel belangrijke voedingsstoffen die je helpen te recupereren na het sporten.
Andere studies hebben aangetoond dat het drinken van chocolademelk je denkvermogen een boost geeft. De flavonoïden in het drankje verbeteren de toevoer van bloed en zuurstof naar je hersenen. Daardoor kan je beter nadenken.
Opgepast: beperk je chocomelkgebruik wel wat om een teveel aan suikers te voorkomen. Geniet, maar drink met mate…
Een ziek zijn, het overkomt ons allemaal wel eens. Dat je hoestend en kreunend je vakantie begint. Hoofdpijn. Keelpijn. Tandpijn. Net aan het begin van de zomer … Lees meer
Vandaag is de dag tegen voedselverspilling. Het is iets waar ik het erg moeilijk mee heb: eten weggooien. Mijn grootouders en ouders hadden het niet ontzettend breed, maar er werd wel elke dag lekker gegeten … Lees meer
Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer
Het staat op de kaart van sommige restaurants in Europa, maar het gerecht is vooral in Amerika waanzinnig populair. Eggs Benedict is een klassiek brunchgerecht dat bestaat uit een gepocheerd ei dat op een helft van een Engelse muffin wordt geplaatst, bedekt met plakjes ham of spek en overgoten met hollandaisesaus … Lees meer
Op Would Be Chef volgen we graag culinaire feestdagen, en 13 april staat zo in alle lijstjes als “National Peach Cobbler Day”. Ik had er zelf nog nooit van gehoord, dus ben ik het maar even gaan opzoeken wat het was … Lees meer
Ik ben geen enorme bierdrinker. Geef mij maar een wijntje. Maar ik weet dat veel volgers van Would Be Chef wel eens een biertje kunnen appreciëren. Er zijn massa’s bieren in de wereld, maar het zwaarste commercieel verkrijgbare bier ter wereld is “Snake Venom”, gebrouwen door Brewmeister, een Schotse brouwerij … Lees meer
In de volksmond hoor je wel eens dat cola helpt bij het verwijderen van roestvlekken. Het is zo’n typische Tante Kaat tip. En ja het is geen fabeltje, Cola werkt wel degelijk tegen roest en dat komt door de aanwezigheid van fosforzuur … Lees meer
Op 6 april is het carbonara dag. Heerlijk gerecht, die carbonara. Maar als ik je in een kwis zou vragen: hoe moet je dat echt maken, zou je het misschien niet weten … Lees meer