Nieuws

Het wordt vaak fout gemaakt maar wat is nu eigenlijk een carbonara?

Op 6 april is het carbonara dag. Heerlijk gerecht, die carbonara. Maar als ik je in een kwis zou vragen: hoe moet je dat echt maken, zou je het misschien niet weten. Het is zo’n beetje als Caesars Salad. In elk populair restaurant staat er wel een versie op de kaart, maar vaak zijn de chefs er zo creatief mee dat je het niet meer herkennen kunt. Zo ook met de carbonara. Maar eigenlijk is et niet moeilijk om die goed te maken.

Carbonara is een traditioneel Italiaans pastagerecht dat zijn oorsprong vindt in de regio Lazio, met name in Rome. Het gerecht bestaat meestal uit pasta, zoals spaghetti of rigatoni, vermengd met een saus op basis van eieren, kaas, pancetta of guanciale (Italiaanse gerookte varkenswang), zwarte peper en soms knoflook.

Het bereiden van carbonara begint meestal met het koken van de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Tijdens het koken van de pasta wordt de pancetta of guanciale in een pan knapperig gebakken tot het vet is uitgebakken. En pas op, nu komt het belangrijkste: vervolgens worden de gekookte pasta en het uitgebakken vlees toegevoegd aan een kom, waarin de eieren, geraspte pecorino-kaas en zwarte peper worden gemengd. Het mengsel wordt erg snel gecombineerd zodat de eieren lichtjes stollen en een romige saus vormen. Maar je wil geen eierkoek bakken, dus de zachte romige structuur op matige temperatuur bereiken is essentieel. Probeer het maar eens, het is poepsimpel, en goed gemaakt overheerlijk.

Gerelateerde nieuwsberichten

Dit was mijn grootste nachtmerrie

Een ziek zijn, het overkomt ons allemaal wel eens. Dat je hoestend en kreunend je vakantie begint. Hoofdpijn. Keelpijn. Tandpijn. Net aan het begin van de zomer … Lees meer

Gouden tip tegen voedselverspilling

Vandaag is de dag tegen voedselverspilling. Het is iets waar ik het erg moeilijk mee heb: eten weggooien. Mijn grootouders en ouders hadden het niet ontzettend breed, maar er werd wel elke dag lekker gegeten … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Wat zijn Eggs Benedict?

Het staat op de kaart van sommige restaurants in Europa, maar het gerecht is vooral in Amerika waanzinnig populair. Eggs Benedict is een klassiek brunchgerecht dat bestaat uit een gepocheerd ei dat op een helft van een Engelse muffin wordt geplaatst, bedekt met plakjes ham of spek en overgoten met hollandaisesaus … Lees meer

Ken jij Peach Cobbler?

Op Would Be Chef volgen we graag culinaire feestdagen, en 13 april staat zo in alle lijstjes als “National Peach Cobbler Day”. Ik had er zelf nog nooit van gehoord, dus ben ik het maar even gaan opzoeken wat het was … Lees meer

Snakebite Cocktail

Wat is het zwaarste bier ter wereld?

Ik ben geen enorme bierdrinker. Geef mij maar een wijntje. Maar ik weet dat veel volgers van Would Be Chef wel eens een biertje kunnen appreciëren. Er zijn massa’s bieren in de wereld, maar het zwaarste commercieel verkrijgbare bier ter wereld is “Snake Venom”, gebrouwen door Brewmeister, een Schotse brouwerij … Lees meer

Waarom helpt cola bij het verwijderen van roest?

In de volksmond hoor je wel eens dat cola helpt bij het verwijderen van roestvlekken. Het is zo’n typische Tante Kaat tip. En ja het is geen fabeltje, Cola werkt wel degelijk tegen roest en dat komt door de aanwezigheid van fosforzuur … Lees meer

Hoe kun je verse kruiden bewaren?

Je kent dat gevoel ongetwijfeld. Je ziet een plezant recept op een of andere site, neem nu Would Be Chef. In dat recept worden kruiden gebruikt. Die koop je dan bij de groentenboer, specifiek voor dat recept, maar nadien heb je die kruiden niet per se meteen weer nodig … Lees meer