Nieuws

Gouden tip tegen voedselverspilling

Vandaag is de dag tegen voedselverspilling. Het is iets waar ik het erg moeilijk mee heb: eten weggooien. Mijn grootouders en ouders hadden het niet ontzettend breed, maar er werd wel elke dag lekker gegeten. En het meeste voedsel kwam ook uit eigen moestuin. Ook de kippetjes en konijnen werden zelf gekweekt. Dieren die je zelf hebt gekweekt opeten is één ding, maar dat vlees verloren laten gaan was echt not done. Ik moest als kind mijn bord dan ook altijd leeg eten. En ik ben tot op vandaag erg gevoelig aan voedselverspilling.

Maar er is een goede reden waarom ik er ook in slaag om weinig ingrediënten in de vuilnisemmer te kieperen. Ik kook ontzettend graag met restjes. Ik vind niks zo leuk als bijvoorbeeld vlak voor de vakantie mijn frigo opentrekken, kijken welke ingrediënten ik nog over heb en zeker moet opgebruiken, en daar dan een nieuw recept mee verzinnen. Probeer het zelf ook eens. Je gaat heerlijke nieuwe gerechten ontwikkelen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Vakantiefoto

Vakantie, maar ik heb dit nog wel voor jullie in petto…

Na een paar drukke maar hele mooie DJ-weekends in eigen land ben ik de komende maand helemaal in vakantiemodus. Dat wil zeggen dat ik in Spanje veel ga niksen, koken, lezen, wandelen, genieten van het leven, en verder schrijven aan mijn nieuwe boek dat er in het najaar zit aan te komen, als alles goed gaat … Lees meer

Wat is een Cuban sandwich?

Een Cuban sandwich, ook wel bekend als een Cubano, is een populaire sandwich die oorspronkelijk afkomstig is uit Cuba en ook in Amerika zeer populair is en zeker op die plaatsten waar de Cubaanse gemeenschap leeft, zoals Miami, Tampa, en Fort Lauderdale inFlorida … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

Weet jij waar roomijs vandaan komt?

Roomijs heeft een lange geschiedenis die zeker teruggaat tot oude beschavingen. Reeds in de tijd van de oude Grieken en Romeinen zou zoet ijs geconsumeerd zijn, vaak gemengd met honing en fruit … Lees meer

Wat is het verschil tussen crème brûlée en crema Catalana

Het zijn allebei zalige desserts, allebei zijn ze heel populair, en op het eerste zicht zou je zelfs denken dat ze precies hetzelfde zijn, met gewoon een andere naam, maar toch is er een verschil … Lees meer

Waar komt de verguisde pizza Hawaii vandaan?

Vergis je niet, “Pizza Hawaii”, ook bekend als Hawaiiaanse pizza, komt oorspronkelijk niet uit Hawaï, maar werd lang geleden, in het jaar 1962 blijkbaar “uitgevonden” door ene Sam Panopoulos, een Griekse immigrant in Canada … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

5 natuurlijke middelen om muggen op afstand te houden

In Barcelona hebben we er gek genoeg geen last van, maar in België komt er ook wel eens zo’n rotmug onze slaapkamer binnen. Muggen kunnen je echt wakker houden en lastig zijn, vooral in de zomermaanden, wanneer je toch af en toe het huis wil verluchten … Lees meer