Op Would Be Chef volgen we graag culinaire feestdagen, en 13 april staat zo in alle lijstjes als “National Peach Cobbler Day”. Ik had er zelf nog nooit van gehoord, dus ben ik het maar even gaan opzoeken wat het was. En het klinkt als een best lekker gerecht.
Peach cobbler is blijkbaar een klassiek Amerikaans dessert dat bestaat uit een laag van sappige, zoete perziken die bedekt worden met een laag van zoet deeg dat meestal gemaakt wordt van bloem, suiker, boter en melk. Het dessert wordt dan gebakken in een ovenschaal. De perziken worden gemengd worden met suiker en soms worden er nog kruiden zoals kaneel of nootmuskaat aan toegevoegd. Na het bakken ontstaat er een heerlijke combinatie van warme, sappige perziken en een knapperige, goudbruine korst. Peach cobbler wordt vaak geserveerd met een bolletje vanille-ijs of wat slagroom, zoals onze appeltaarten.
Wel bijzonder dat de feestdag al zo vroeg op het jaar gevierd wordt, want het echt perziken seizoen start natuurlijk pas in de zomer. Maar van zodra ik ze in de fruitwinkel zie liggen ga ik dit dessert zeker eens maken, want het klinkt heerlijk.
Omdat veel mensen uit de buurt van Lochristi me vragen of ze mijn boeken nog kunnen bestellen en thuis bij me ophalen, gaan we iets speciaals doen. Tot aan de kerstvakantie kun je “Veel Geluk Gewenst”, maar ook “Waarom Wandelen”, “Mijn Mama’s Kookboek”, en “Mijn Barcelona” bestellen en bij ons thuis ophalen … Lees meer
Vandaag is wereld cocoa day. Ik vroeg me af, toen ik dat zag, wat nu eigenlijk het verschil is tussen cocoa en cacao. Een goede vraag ook voor een quiz, want ik moet bekennen dat ik het zelf niet wist, en ik vermoed dat dat voor veel mensen geldt … Lees meer
Geen twijfel mogelijk: de brownie komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten en werd waarschijnlijk eind 19e eeuw uitgevonden. Een chef-kok in Chicago maakte per ongeluk een dichte, smeuïge cake door een fout in het recept of door een misverstand in de keuken … Lees meer
Fritters is eigenlijk de verzamelnaam voor alle mogelijke gefrituurde gerechten die een soort beslag bevatten waarin verschillende ingrediënten worden gedompeld voordat ze worden gebakken in olie … Lees meer
Volgens een onderzoek eet 61% van de mensen hun pizza met de punt naar beneden. Dat hoort eigenlijk zo niet. Het maakt het lastiger om je pizza vast te houden en de toppings vallen er sneller af … Lees meer
Bij ons is het misschien minder gekend en populair maar in vele landen is jerky zeer geliefd! In Zuid-Afrika bijvoorbeeld kan je het kopen in elke slagerij en supermarkt, en niet een soort, maar veel verschillende … Lees meer
Ik ben zot van sardines, voor mij doen ze aan de zomer denken. Sardines zijn kleine visjes die voornamelijk voorkomen in warme, gematigde wateren van de oceaan, dus niet in het Noorden zoals vele andere heerlijke vissen … Lees meer
Mag ik eerlijk zijn? Weet je wat ik een van de meest frustrerende zaken vind in restaurants? Naast slecht eten natuurlijk, want dat is wel de grootste afknapper … Lees meer