Zou jij de duurste burger ter wereld willen proeven?
Nieuws

Zou jij de duurste burger ter wereld willen proeven?

In Las Vegas (USA) houden ze van extreme luxe, van bling bling, en alles mag er serieus “over the top zijn”. En zelfs als het op eten aankomt willen ze Parijs, Londen en Dubai overtroeven. De Franse chef Hubert Keller runt er het restaurant Fleur. Het is zeker niet de het duurste restaurant ter wereld, maar The Fleur Burger 5000 breekt wel alle prijsrecords. Deze hamburger kost maar liefst 5.000 dollar. Slik! Maar wat maakt The Fleur Burger zo duur en exclusief ?

Ga even zitten, want het is wel wat. De burger bestaat uit Wagyu beef van de hoogste kwaliteit, gegrilde foie gras en geschaafde zwarte truffels, geserveerd op een brioche met truffel. De Fleur Burger wordt overigens samen opgediend met een waanzinnige fles Bordeaux: de Chateau Petrus uit 1995, die vanzelf al zo’n 2.500 dollar kost. Die Chateau Petrus wordt dan ook nog eens geschonken in dure Ichendorf-glazen, die je aan het einde van de maaltijd mee naar huis krijgt. Dat mag ook wel voor dat onnozele bedrag.

Oh, nog iets. Je krijgt ook een authenticiteitsverklaring mee om te bewijzen dat je wel degelijk The Fleur Burger, de duurste hamburger ter wereld, verorberde. Leuk om mee te stoefen bij je rijke vrienden. Is het gezegde niet : “What happens in Vegas, stays in Vegas”? Ach, de burger klinkt wel erg lekker, met al die topingrediënten, maar het is natuurlijk vooral show voor mensen die niet meer weten wat te doen met hun centen. Ik gun het hen van harte, maar zelf zal ik het er nooit gaan proeven, en ik denk ook niet dat het me zoveel gelukkiger zou maken.

Maar als iemand me eens wil trakteren op een glas Petrus, bel me gerust op!

Gerelateerde nieuwsberichten

Dit was mijn grootste nachtmerrie

Een ziek zijn, het overkomt ons allemaal wel eens. Dat je hoestend en kreunend je vakantie begint. Hoofdpijn. Keelpijn. Tandpijn. Net aan het begin van de zomer … Lees meer

Gouden tip tegen voedselverspilling

Vandaag is de dag tegen voedselverspilling. Het is iets waar ik het erg moeilijk mee heb: eten weggooien. Mijn grootouders en ouders hadden het niet ontzettend breed, maar er werd wel elke dag lekker gegeten … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Wat zijn Eggs Benedict?

Het staat op de kaart van sommige restaurants in Europa, maar het gerecht is vooral in Amerika waanzinnig populair. Eggs Benedict is een klassiek brunchgerecht dat bestaat uit een gepocheerd ei dat op een helft van een Engelse muffin wordt geplaatst, bedekt met plakjes ham of spek en overgoten met hollandaisesaus … Lees meer

Ken jij Peach Cobbler?

Op Would Be Chef volgen we graag culinaire feestdagen, en 13 april staat zo in alle lijstjes als “National Peach Cobbler Day”. Ik had er zelf nog nooit van gehoord, dus ben ik het maar even gaan opzoeken wat het was … Lees meer

Snakebite Cocktail

Wat is het zwaarste bier ter wereld?

Ik ben geen enorme bierdrinker. Geef mij maar een wijntje. Maar ik weet dat veel volgers van Would Be Chef wel eens een biertje kunnen appreciëren. Er zijn massa’s bieren in de wereld, maar het zwaarste commercieel verkrijgbare bier ter wereld is “Snake Venom”, gebrouwen door Brewmeister, een Schotse brouwerij … Lees meer

Waarom helpt cola bij het verwijderen van roest?

In de volksmond hoor je wel eens dat cola helpt bij het verwijderen van roestvlekken. Het is zo’n typische Tante Kaat tip. En ja het is geen fabeltje, Cola werkt wel degelijk tegen roest en dat komt door de aanwezigheid van fosforzuur … Lees meer

Het wordt vaak fout gemaakt maar wat is nu eigenlijk een carbonara?

Op 6 april is het carbonara dag. Heerlijk gerecht, die carbonara. Maar als ik je in een kwis zou vragen: hoe moet je dat echt maken, zou je het misschien niet weten … Lees meer