Druiven zijn over de hele wereld populair, en het grootste deel dat wordt verbouwd is uiteraard voorbestemd om wijn te maken. Slechts 12 procent van de druiven worden vers gegeten. Druiven bieden een grote verscheidenheid aan vitamines en mineralen, maar rode druiven bevatten meer flavonoïde die ook als antioxidanten werken en die zijn dus nog een stuk gezonder.
Antioxidanten omvatten een grote hoeveelheid aan moleculen die andere moleculen beschermen tegen een chemisch proces dat we oxidatie noemen. Antioxidant betekent letterlijk ‘tegen oxideren’ (anti = tegen, oxidant = oxideren). Oxidatie kan de vitale moleculen in cellen beschadigen die verantwoordelijk zijn voor veel processen in het menselijk lichaam. In mensentaal samengevat: je hebt de antioxidanten echt wel nodig. Druiven zijn dus ok. Wijn, in zeker mate ook.
Om een zo ruim mogelijk palet aan antioxidanten binnen te krijgen is een gevarieerd, gezond dieet met voldoende groente en fruit belangrijk. Een glas wijn kan dus ook geen kwaad. Maar alles met mate natuurlijk. Als je op zoek bent naar lekkere en toch betaalbare wijn, dan kan ik je van harte mijn wijnen op www.wijnornelis.be aanbevelen.
Een handje okkernoten, ook wel walnoten genoemd, vind ik persoonlijk wel lekker. Ze zijn op de koop toe zeer voedzaam (ze hebben best wel wat calorieën natuurlijk, dus je moet er ook niet mee overdrijven) en bieden ook nog eens verschillende gezondheidsvoordelen vanwege hun voedingsstoffen … Lees meer
Eens ziek zijn, het overkomt ons allemaal wel eens. Dat je hoestend en kreunend je vakantie begint. Hoofdpijn. Keelpijn. Tandpijn. Net aan het begin van de zomer … Lees meer
Vandaag is de dag tegen voedselverspilling. Het is iets waar ik het erg moeilijk mee heb: eten weggooien. Mijn grootouders en ouders hadden het niet ontzettend breed, maar er werd wel elke dag lekker gegeten … Lees meer
Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer
Het staat op de kaart van sommige restaurants in Europa, maar het gerecht is vooral in Amerika waanzinnig populair. Eggs Benedict is een klassiek brunchgerecht dat bestaat uit een gepocheerd ei dat op een helft van een Engelse muffin wordt geplaatst, bedekt met plakjes ham of spek en overgoten met hollandaisesaus … Lees meer
Op Would Be Chef volgen we graag culinaire feestdagen, en 13 april staat zo in alle lijstjes als “National Peach Cobbler Day”. Ik had er zelf nog nooit van gehoord, dus ben ik het maar even gaan opzoeken wat het was … Lees meer
Ik ben geen enorme bierdrinker. Geef mij maar een wijntje. Maar ik weet dat veel volgers van Would Be Chef wel eens een biertje kunnen appreciëren. Er zijn massa’s bieren in de wereld, maar het zwaarste commercieel verkrijgbare bier ter wereld is “Snake Venom”, gebrouwen door Brewmeister, een Schotse brouwerij … Lees meer
In de volksmond hoor je wel eens dat cola helpt bij het verwijderen van roestvlekken. Het is zo’n typische Tante Kaat tip. En ja het is geen fabeltje, Cola werkt wel degelijk tegen roest en dat komt door de aanwezigheid van fosforzuur … Lees meer