Wat is de gezondste chocolade?
Nieuws

Wat is de gezondste chocolade?

Chocolade is en blijft waanzinnig populair. In Europa wonen de meeste chocoladesnoepers met maar liefst 45% van de wereldomzet. En het straffe is: we staan met België in de top 3 van de chocolade-eters. In Zwitserland wordt nog steeds het meest chocolade gegeten met 11,4 kg per persoon per jaar. Daarna volgen Groot-Brittannië met 9,5 en België met toch ook 8,7 kilogram. De chocolade consumptie op 5 van de 7 continenten bedraagt ongeveer 51 miljard € per jaar.

Melkchocolade is nog altijd de favoriete chocolade van de meeste Europeanen, maar de consumptie van de fondant chocolade, dat is de meest donkere chocolade komt, aardig in de buurt. Donkere chocolade bevat ergens tussen de 50 en 90 procent cacaobestanddelen, terwijl melkchocolade minder cacaobestanddelen bevat – tussen 10 en 50 procent – plus een of andere vorm van melk en vaak meer suiker. Witte chocolade daarentegen is gemaakt van cacaoboter in plaats van cacaobestanddelen en sommige mensen noemen het daarom geen echte chocolade.

Dat de consumptie van fondant stijgt ten opzichte van de andere chocolades heeft wellicht te maken met het feit dat het algemene bewustzijn van de gezondheidsvoordelen van pure chocolade meer en meer toeneemt. Volgens ‘CandyIndustry.com’ kent donkere chocolade sinds 2016 een wereldwijde groei van 20 procent.

Gerelateerde nieuwsberichten

Dit was mijn grootste nachtmerrie

Een ziek zijn, het overkomt ons allemaal wel eens. Dat je hoestend en kreunend je vakantie begint. Hoofdpijn. Keelpijn. Tandpijn. Net aan het begin van de zomer … Lees meer

Gouden tip tegen voedselverspilling

Vandaag is de dag tegen voedselverspilling. Het is iets waar ik het erg moeilijk mee heb: eten weggooien. Mijn grootouders en ouders hadden het niet ontzettend breed, maar er werd wel elke dag lekker gegeten … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Wat zijn Eggs Benedict?

Het staat op de kaart van sommige restaurants in Europa, maar het gerecht is vooral in Amerika waanzinnig populair. Eggs Benedict is een klassiek brunchgerecht dat bestaat uit een gepocheerd ei dat op een helft van een Engelse muffin wordt geplaatst, bedekt met plakjes ham of spek en overgoten met hollandaisesaus … Lees meer

Ken jij Peach Cobbler?

Op Would Be Chef volgen we graag culinaire feestdagen, en 13 april staat zo in alle lijstjes als “National Peach Cobbler Day”. Ik had er zelf nog nooit van gehoord, dus ben ik het maar even gaan opzoeken wat het was … Lees meer

Snakebite Cocktail

Wat is het zwaarste bier ter wereld?

Ik ben geen enorme bierdrinker. Geef mij maar een wijntje. Maar ik weet dat veel volgers van Would Be Chef wel eens een biertje kunnen appreciëren. Er zijn massa’s bieren in de wereld, maar het zwaarste commercieel verkrijgbare bier ter wereld is “Snake Venom”, gebrouwen door Brewmeister, een Schotse brouwerij … Lees meer

Waarom helpt cola bij het verwijderen van roest?

In de volksmond hoor je wel eens dat cola helpt bij het verwijderen van roestvlekken. Het is zo’n typische Tante Kaat tip. En ja het is geen fabeltje, Cola werkt wel degelijk tegen roest en dat komt door de aanwezigheid van fosforzuur … Lees meer

Het wordt vaak fout gemaakt maar wat is nu eigenlijk een carbonara?

Op 6 april is het carbonara dag. Heerlijk gerecht, die carbonara. Maar als ik je in een kwis zou vragen: hoe moet je dat echt maken, zou je het misschien niet weten … Lees meer