De zotste truc als je geen tafeltje vindt op restaurant
Nieuws

De zotste truc als je geen tafeltje vindt op restaurant

Het is een beetje een zot maar wel geen goedkoop trucje, dat zeker niet. Want je moet echt wel een eindje reizen. En ik weet ook niet zeker of het nu alweer de meest veilige reisbestemming is. Maar als je favoriete restaurantje hier om de hoek volgeboekt zit, kun je het altijd eens wagen bij restaurant Bawabat Dimashk in Damascus, de hoofdstad van Syrië. Volgens het Guinness Book of Records is dit wel degelijk het allergrootste restaurant ter wereld, want het biedt plaats aan maar liefst 6.014 mensen. Als daar geen tafeltje vrij voor je is, dan heb je echt vette pech.

Bawabet Dimashq heeft een eetzaal van 54.000 vierkante meter; vergelijk dat met ongeveer 10 voetbalvelden. De oppervlakte van de keuken bedraagt dan weer 2.500 vierkante meterTijdens drukke momenten heeft het restaurant maar liefst 1.800 personeelsleden in dienst. In de keuken zijn verschillende productielijnen, een kok kan in één minuut 25-30 porties gerechten, zoals bv hummus, bereiden. In het restaurant zijn er watervallen, fonteinen en replica’s van archeologische ruïnes van Syrië.

Er zijn zes secties, met verschillende culinaire thema’s rondde  de Indische, Chinese, Arabische, Iraanse, Midden-Oosterse en Syrische keuken. Het restaurant kreeg op 29 mei 2008 de titel als het grootste restaurant ter wereld door het Guinness World Records, een positie die het overnam van een restaurant in Bangkok. Tijdens de burgeroorlog is Bawabat Dimashk wel gesloten geweest, maar sinds 2018 zou het grootste restaurant van de wereld weer open zijn.

Als je perfecte culinaire avondje bestaat uit intiem tafelen met z’n tweetjes in een gezellig restaurantje, zonder al te veel pottenkijkers, dan is dit absoluut niet de ideale plek voor jou. Maar als je een unieke ervaring wil beleven, en het restaurant ook bekijkt als een must see bestemming, dan is dit misschien wel een aanrader. Vooral omdat het geen tourist trap blijkt te zijn, maar een plek waar de locals ook graag gaan eten.

Gerelateerde nieuwsberichten

Dit was mijn grootste nachtmerrie

Een ziek zijn, het overkomt ons allemaal wel eens. Dat je hoestend en kreunend je vakantie begint. Hoofdpijn. Keelpijn. Tandpijn. Net aan het begin van de zomer … Lees meer

Gouden tip tegen voedselverspilling

Vandaag is de dag tegen voedselverspilling. Het is iets waar ik het erg moeilijk mee heb: eten weggooien. Mijn grootouders en ouders hadden het niet ontzettend breed, maar er werd wel elke dag lekker gegeten … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Wat zijn Eggs Benedict?

Het staat op de kaart van sommige restaurants in Europa, maar het gerecht is vooral in Amerika waanzinnig populair. Eggs Benedict is een klassiek brunchgerecht dat bestaat uit een gepocheerd ei dat op een helft van een Engelse muffin wordt geplaatst, bedekt met plakjes ham of spek en overgoten met hollandaisesaus … Lees meer

Ken jij Peach Cobbler?

Op Would Be Chef volgen we graag culinaire feestdagen, en 13 april staat zo in alle lijstjes als “National Peach Cobbler Day”. Ik had er zelf nog nooit van gehoord, dus ben ik het maar even gaan opzoeken wat het was … Lees meer

Snakebite Cocktail

Wat is het zwaarste bier ter wereld?

Ik ben geen enorme bierdrinker. Geef mij maar een wijntje. Maar ik weet dat veel volgers van Would Be Chef wel eens een biertje kunnen appreciëren. Er zijn massa’s bieren in de wereld, maar het zwaarste commercieel verkrijgbare bier ter wereld is “Snake Venom”, gebrouwen door Brewmeister, een Schotse brouwerij … Lees meer

Waarom helpt cola bij het verwijderen van roest?

In de volksmond hoor je wel eens dat cola helpt bij het verwijderen van roestvlekken. Het is zo’n typische Tante Kaat tip. En ja het is geen fabeltje, Cola werkt wel degelijk tegen roest en dat komt door de aanwezigheid van fosforzuur … Lees meer

Het wordt vaak fout gemaakt maar wat is nu eigenlijk een carbonara?

Op 6 april is het carbonara dag. Heerlijk gerecht, die carbonara. Maar als ik je in een kwis zou vragen: hoe moet je dat echt maken, zou je het misschien niet weten … Lees meer