Deze drugs maken je puree nog lekkerder
Nieuws

Deze drugs maken je puree nog lekkerder

Drugs in je puree doen? Welke normale mensen zou daar aan beginnen? Ik zou nu een hele reeks stomme mopjes kunnen maken en allerlei zogezegd typische recepten uit Antwerpen bedenken waar je een wit lijntje aan toevoegt, maar dat hoeft niet. Want de waarheid draait minder rond de kookpot: eigenlijk gebruikten zelfs onze grootmoeders en overgrootmoeders al drugs in hun puree en in vele andere gerechten: nootmuskaat.

Nootmuskaat is een heerlijke specerij. Ik heb het altijd in huis en gebruik het zelf ook best vaak. Ik heb er zelfs een speciale molen voor. Want met mate gebruikt verbetert het de smaak van bijvoorbeeld vele groenten en ook aardappelen en zeker in een lekkere puree is het een mooie smaakmaker. Dat weet iedereen. Maar pas op: het is eigenlijk wel een drug! En een stevige.

Als je de volgende keer ergens een snuifje nootmuskaat aan toevoegt, denk dan toch ook even hier aan: geconsumeerd in grote hoeveelheden is nootmuskaat een product met krachtige effecten. Zoals bij bepaalde paddenstoelen, die mensen laten hallucineren, kun je bij een hele stevige dosis nootmuskaat ook flink van het padje raken en gebeuren er dingen in je hoofd die niet zo fris zijn.

En erger nog: bij een zeer, zeer hoge dosis kan nootmuskaat zelfs dodelijk zijn. Met mate: heerlijk. Teveel gevaarlijk. En bij een overdosis kan het gedaan met je zijn. Kortom: wees een matige gebruiker en laat jezelf niet in de puree draaien.

Gerelateerde nieuwsberichten

Dit was mijn grootste nachtmerrie

Een ziek zijn, het overkomt ons allemaal wel eens. Dat je hoestend en kreunend je vakantie begint. Hoofdpijn. Keelpijn. Tandpijn. Net aan het begin van de zomer … Lees meer

Gouden tip tegen voedselverspilling

Vandaag is de dag tegen voedselverspilling. Het is iets waar ik het erg moeilijk mee heb: eten weggooien. Mijn grootouders en ouders hadden het niet ontzettend breed, maar er werd wel elke dag lekker gegeten … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Wat zijn Eggs Benedict?

Het staat op de kaart van sommige restaurants in Europa, maar het gerecht is vooral in Amerika waanzinnig populair. Eggs Benedict is een klassiek brunchgerecht dat bestaat uit een gepocheerd ei dat op een helft van een Engelse muffin wordt geplaatst, bedekt met plakjes ham of spek en overgoten met hollandaisesaus … Lees meer

Ken jij Peach Cobbler?

Op Would Be Chef volgen we graag culinaire feestdagen, en 13 april staat zo in alle lijstjes als “National Peach Cobbler Day”. Ik had er zelf nog nooit van gehoord, dus ben ik het maar even gaan opzoeken wat het was … Lees meer

Snakebite Cocktail

Wat is het zwaarste bier ter wereld?

Ik ben geen enorme bierdrinker. Geef mij maar een wijntje. Maar ik weet dat veel volgers van Would Be Chef wel eens een biertje kunnen appreciëren. Er zijn massa’s bieren in de wereld, maar het zwaarste commercieel verkrijgbare bier ter wereld is “Snake Venom”, gebrouwen door Brewmeister, een Schotse brouwerij … Lees meer

Waarom helpt cola bij het verwijderen van roest?

In de volksmond hoor je wel eens dat cola helpt bij het verwijderen van roestvlekken. Het is zo’n typische Tante Kaat tip. En ja het is geen fabeltje, Cola werkt wel degelijk tegen roest en dat komt door de aanwezigheid van fosforzuur … Lees meer

Het wordt vaak fout gemaakt maar wat is nu eigenlijk een carbonara?

Op 6 april is het carbonara dag. Heerlijk gerecht, die carbonara. Maar als ik je in een kwis zou vragen: hoe moet je dat echt maken, zou je het misschien niet weten … Lees meer