Mijn zondag is gewoon al fantastisch gestart
Nieuws

Mijn zondag is gewoon al fantastisch gestart

Goedemorgen iedereen! Ik voel mij echt fantastisch vanmorgen. Er is nochtans niks spectaculairs gebeurd, en toch voel ik me alsof ik op wolkjes loop. Ik was sowieso vroeg wakker. Rond half zes al. Dat is niet uitzonderlijk voor mij in het weekend. Maar ik dacht wel : het is zondag, ik draai me nog eens heel even om. Dat is ook gelukt. Pas tien voor zes heb ik m’n ogen definitief opengedaan. Ik had geslapen als een roos, of als een baby, of hoe zeg je dat?

Vervolgens ben ik stilletjes de trap afgewandeld, heb ik de rolluiken en de gordijnen geopend, en ook de achterdeur naar de tuin die als gek de lente aan het vieren is. De vogeltjes waren een concert aan het geven. Er staan bloemen in alle hoeken van de tuin. En in m’n kamerjas ben ik een kleine wandeling gaan maken in onze tuin. Vooral in het bosgedeelte was het volop feest. M’n longen vulden zich met frisse lucht, en ik dacht: deze dag kan ik aan.

Straks komen er twee goede vrienden eten op ons terras, en ik heb gisteren al uitgebreid voor deze gekookt, alleen het dessert moest ik nog halen, bij de bakker. Maar terwijl ik wat klassieke muziek opzette, ik hou van barok op zondagochtend zag ik in de keuken nog mooie lekkere appeltjes liggen in de fruitmand. Ze waren al goed rijp. Bijna te rijp. En ik dacht: ik ben dan toch vroeg wakker, laat ik gewoon nog eens die heerlijke appeltaart van mijn mama maken.

Ze staat nu in de oven en de keuken geurt naar de heerlijkste zoete smaken uit mijn jeugd. Een beter dessert kun je in dit huis nauwelijks krijgen. Straks, wanneer de taart uit de oven is, trek ik mijn wandelschoenen aan en ga ik tien kilometer stappen. Ondertussen kan ik tussen 9 en 10 luisteren naar “De Toestand Is Ernstig Maar Niet Hopeloos” op Radio 1 waarin ik een column voorlees. Daarna haal ik verse bloemetjes voor op tafel, en tegen half één komen de gasten.

Terwijl ik dit schrijf besef ik: dit wordt een zondag uit de duizend, koken, bakken, bloemen in huis, mooie muziek op, vogeltjes die fluiten, vrienden op ons terras, wijntjes erbij. Wat kan het leven toch mooi zijn, als jet maar wil zien… Ik wens u allen ook een prachtige zondag toe. Misschien ook wel met de appeltaart van mijn mama. Super makkelijk te maken, en vooral bestaand uit geluk.

Mama's belachelijk lekkere appeltaart
Recept

Mama’s belachelijk lekkere appeltaart

Beter dan dit bestaat niet! Als je deze taart maakt en in je oven zet, dan gaat je huis mierzoet ruiken naar dat van mijn ouders in Knesselare, waar ik opgroeide en verjaardag na verjaardag, feestdag na feestdag, blij als een kind was, omdat ik de beste appeltaart van de wereld proeven mocht. Wedden dat je kinderen ze ook zalig vinden … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer