Mama's belachelijk lekkere appeltaart
Recept

Mama’s belachelijk lekkere appeltaart

Dit heb je nodig 4 personen

Voor het deeg
  • 10 el zelfrijzende bloem
  • 8 el kristalsuiker
  • 6 à 7 el maïsolie
  • 6 el melk
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 2 zoete appels (jonagold, boskoop of renetten, in schijfjes gesneden)
Voor de afwerking
  • 80 gr boter
  • 3 el kristalsuiker
  • 1 ei
Mama's belachelijk lekkere appeltaart

Bereiding

5 stappen

1 / 5

Alle ingrediënten goed mengen en in een ingeboterde taartvorm gieten, en daarop de schijfjes appel schikken.

2 / 5

30 a 35 minuten in een oven bakken op 180 graden.

3 / 5

Ondertussen: 80 gr boter, 3 soeplepels kristalsuiker en een ei in een pannetje op een heel zacht vuur samen smelten, en roeren (opgelet niet te hard of je ei stolt).

4 / 5

De taart uit de oven halen, insmeren met het mengsel en dat alles nog een 10-tal minuten in de oven zetten.

5 / 5

Opgelet: niet laten aanbakken.

Laat het smaken.

Beter dan dit bestaat niet! Als je deze taart maakt en in je oven zet, dan gaat je huis mierzoet ruiken naar dat van mijn ouders in Knesselare, waar ik opgroeide en verjaardag na verjaardag, feestdag na feestdag, blij als een kind was, omdat ik de beste appeltaart van de wereld proeven mocht. Wedden dat je kinderen ze ook zalig vinden?

Bereiding

  1. Alle ingrediënten goed mengen en in een ingeboterde taartvorm gieten, en daarop de schijfjes appel schikken.
  2. 30 a 35 minuten in een oven bakken op 180 graden.
  3. Ondertussen: 80 gr boter, 3 soeplepels kristalsuiker en een ei in een pannetje op een heel zacht vuur samen smelten, en roeren (opgelet niet te hard of je ei stolt).
  4. De taart uit de oven halen, insmeren met het mengsel en dat alles nog een 10-tal minuten in de oven zetten.
  5. Opgelet: niet laten aanbakken.

Dresseren

Het lekkerst is deze taart wanneer ze nog lauw is, aanvallen dus, zonder scrupules.

Mama's belachelijk lekkere appeltaart

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Zoals jullie weten ben ik een fiere ambassadeur van KitchenAid en voor dit recept gebruik ik uiteraard mijn 4,8l artisan keukenmixer. Chip cookies zijn zowat de meest traditionele Amerikaanse koekjes die er bestaan … Lees meer

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel

Panna cotta is een Italiaans nagerecht, de naam betekent letterlijk gekookte room. Moeilijk te maken is het niet. De basisingrediënten zijn room, melk, suiker en gelatine … Lees meer

Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie

Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie

Ik maak erg graag vers roomijs. Als je dat zelf bereidt is het nog duizend keer lekkerder dan wanneer je het in de supermarkt koopt. Je kunt er ook zelf een echt vanillestokje aan toevoegen en zo rijk of zoet maken als je zelf wil … Lees meer

Bananengebak met hazelnoot chocolade

Bananengebak met hazelnoot chocolade

23 februari is de internationale feestdag van het bananengebak. Al enkele jaren is dat een trend, en ik heb twee jaar geleden ook eens een origineel recept ontwikkeld dat ik vandaag graag met je deel … Lees meer

Trifle met speculoos, gorgonzola, mascarpone en peer

Trifle met speculoos, gorgonzola, mascarpone en peer

Ik zit zelf niet zo op Tik Tok maar de culinaire hit op dat sociale medium was in 2021 Biscoff, de speculoosjes van Lotus uit België zijn de wereld en ook die van de jongeren, aan een razend tempo aan het veroveren … Lees meer

Mango met limoen honing-room samen met KitchenAid #collab

Mango met limoen honing-room samen met KitchenAid #collab

Een paar maanden geleden mocht ik uitpakken met super plezant nieuws. Ik was namelijk de nieuwe ambassadeur geworden van KitchenAid. Het hele jaar mag ik jullie dus verwennen met heerlijke recepten in samenwerking met KitchenAid … Lees meer