Mama's belachelijk lekkere appeltaart
Recept

Mama’s belachelijk lekkere appeltaart

Dit heb je nodig 4 personen

Voor het deeg
  • 10 el zelfrijzende bloem
  • 8 el kristalsuiker
  • 6 à 7 el maïsolie
  • 6 el melk
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 2 zoete appels (jonagold, boskoop of renetten, in schijfjes gesneden)
Voor de afwerking
  • 80 gr boter
  • 3 el kristalsuiker
  • 1 ei
Mama's belachelijk lekkere appeltaart

Bereiding

5 stappen

1 / 5

Alle ingrediënten goed mengen en in een ingeboterde taartvorm gieten, en daarop de schijfjes appel schikken.

2 / 5

30 a 35 minuten in een oven bakken op 180 graden.

3 / 5

Ondertussen: 80 gr boter, 3 soeplepels kristalsuiker en een ei in een pannetje op een heel zacht vuur samen smelten, en roeren (opgelet niet te hard of je ei stolt).

4 / 5

De taart uit de oven halen, insmeren met het mengsel en dat alles nog een 10-tal minuten in de oven zetten.

5 / 5

Opgelet: niet laten aanbakken.

Laat het smaken.

Beter dan dit bestaat niet! Als je deze taart maakt en in je oven zet, dan gaat je huis mierzoet ruiken naar dat van mijn ouders in Knesselare, waar ik opgroeide en verjaardag na verjaardag, feestdag na feestdag, blij als een kind was, omdat ik de beste appeltaart van de wereld proeven mocht. Wedden dat je kinderen ze ook zalig vinden?

Bereiding

  1. Alle ingrediënten goed mengen en in een ingeboterde taartvorm gieten, en daarop de schijfjes appel schikken.
  2. 30 a 35 minuten in een oven bakken op 180 graden.
  3. Ondertussen: 80 gr boter, 3 soeplepels kristalsuiker en een ei in een pannetje op een heel zacht vuur samen smelten, en roeren (opgelet niet te hard of je ei stolt).
  4. De taart uit de oven halen, insmeren met het mengsel en dat alles nog een 10-tal minuten in de oven zetten.
  5. Opgelet: niet laten aanbakken.

Dresseren

Het lekkerst is deze taart wanneer ze nog lauw is, aanvallen dus, zonder scrupules.

Mama's belachelijk lekkere appeltaart

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

's-rabarbertaart

De zalige rabarbertaart van mijn mama Anny

Ik weet het al langer… ze scoren altijd heel goed hier op de blog, de taarten en desserts van mijn mama Anny. En deze rabarbertaart is een absolute klassieker uit onze kindertijd en blijft een super succesvol dessert tot op vandaag … Lees meer

WBC-KVMM-180273-2

Mama’s gele crème met Biscoff speculoosjes #advertentie

Mijn lievelingsdessert van toen ik klein was, mijn mama Anny maakte het zo vaak klaar: gele pudding. We noemden die crème. Vaak met wat bruine suiker en aardbeien in het seizoen … Lees meer

WBC-KVMM-180024-mijn-speculoos-appel-taart

Mijn Biscoff speculoos appeltaart #advertentie

Ik ben, zoals bijna alle Belgen, en heel veel mensen buiten ons kleine landje, een grote liefhebber van de speculoos van Biscoff, en ik ben ook een fiere ambassadeur van deze lekkernij … Lees meer

Wat is Mochi en hoe maak je dat zelf?

Mochi heb je misschien zelf al eens geproefd. Het is een traditionele Japanse lekkernij die gemaakt wordt van kleefrijst die wordt gestoomd en daarna tot een plakkerige, elastische pasta wordt gekneed … Lees meer

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer