Mama’s belachelijk lekkere appeltaart

Ik prijs me gelukkig dat ik ook dit recept van mijn mama met jullie delen mag. Het is de (volgens haar echt belachelijk gemakkelijke) appeltaart waarmee ze ons telkens op een verjaardag, en zo’n honderd keer tussen al onze verjaardagen door, heerlijk heeft verwend.

Als je deze taart maakt en in je oven zet, dan gaat je huis mierzoet ruiken naar dat van mijn ouders in Knesselare, waar ik opgroeide en verjaardag na verjaardag, feestdag na feestdag, blij als een kind was, omdat ik de beste appeltaart van de wereld proeven mocht. Wedden dat je kinderen ze ook zalig vinden?

Bereiding

  1. Alle ingrediënten goed mengen en in een ingeboterde taartvorm gieten, en daarop de schijfjes appel schikken.
  2. 30 a 35 minuten in een oven bakken op 180 graden.
  3. Ondertussen: 80 gr boter, 3 soeplepels kristalsuiker en een ei in een pannetje op een heel zacht vuur samen smelten, en roeren (opgelet niet te hard of je ei stolt).
  4. De taart uit de oven halen, insmeren met het mengsel en dat alles nog een 10-tal minuten in de oven zetten.
  5. Opgelet: niet laten aanbakken.

Dresseren

Het lekkerst is deze taart wanneer ze nog lauw is, aanvallen dus, zonder scrupules.