Het eerste restaurant waar ik heen wil na de lockdown!
Nieuws

Het eerste restaurant waar ik heen wil na de lockdown!

Ik werd deze week gebeld door een journalist die wat vraagjes had over hoe ik deze lockdown beleef. Of ik meer kook bijvoorbeeld? Het antwoord is: ja!. Want nu kook ik soms twee keer per dag. Een slaatje of een ander licht lunchgerecht, en dan een specialer avondmaal. En op restaurant gaan zit er al helemaal niet in. Dus ik kook nog meer dan anders. Er werd mij ook gevraagd of ik de situatie waarin we zitten beu ben of net bevrijdend vind. Sommige mensen genieten namelijk van deze “tragere manier van leven”. Daar kan ik kort op antwoorden: we maken het beste van de situatie zoals ze is, maar het mag van mij wel ophouden.

En toen kwam de vraag: naar welk restaurant wil je als eerste gaan eten, als het weer mag. En eerlijk: daar moest ik niet al te lang op antwoorden. Ik wil niet per se naar een één, twee of drie sterrenrestaurant, ook al heb ik daar natuurlijk wel zin in. Maar ik wil eerst naar Trattoria 2000 gaan, de Italiaan vlakbij ons. Waarom? Dat is nu al bijna 14 jaar ons stamrestaurant. Sinds we in Rijmenam wonen ga ik er minstens één keer per week eten, en soms ook meer. Het eten is er lekker, het is vlakbij, en de uitbaters zijn gewoon super gezellige mensen.

En ik heb nog een extra reden. Intussen zijn ze keihard aan het werken aan ons nieuwe huis in Lochristi, en in principe zal dat begin juli af zijn, en dan verhuizen we. Dan laat ik de streek waar ik nu woon achter. Dan neem ik afscheid van de buren, van vrienden die dichtbij wonen, van mijn favoriete bloemenwinkel, mijn groentenboer, mijn slager, mijn bakker. En dan zal ik ook op zoek moeten naar een nieuw stamrestaurant. Iets zoals Trattoria, maar dan dichterbij, even gezellig, even lekker.

En dus wou ik de laatste maanden dat we hier woonden nog minstens elke week één keer goed gaan eten bij Trattoria 2000. Dat lukt nu niet meer. Ja, ik haal nog wel pizza’s af en zo, en dat is fijn, maar elke keer zegt Antonella als ze m’n bestelling met haar handschoentjes overhandigt, hoe zeer ze me zal missen als ik verhuis. Dus please: van zodra de horeca weer open is, wil ik op veilige afstand op het terras bij Trattoria mijn filet pure pizzaïola gaan eten met lekkere pasta en een wijntje. Om te klinken op het leven en de “bevrijding”. Voor ik afscheid neem van deze mooie streek.

Mijn stamrestaurant: Trattoria 2000
Restaurant

Mijn stamrestaurant: Trattoria 2000

Waar ik ook woonde, altijd heb ik een ‘stamrestaurant’ gehad. Toen ik studeerde in Leuven was dat ‘De Vlaamse Reus’. De sympathieke Nederlander Arend en z’n uitstekend kokende vrouw Frida waren de eigenaars van deze gezellige bistro tegenover de peda waar ik toen woonde. De Vlaamse Reus groeide zo’n beetje mee met mijn smaak en mijn studentenbudget en je kon er echt heerlijk eten … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer