Gisteren heel wat bezorgde berichtjes gekregen van vrienden en kennissen. Of ik nu binnenkort echt voorgoed vertrek naar Barcelona. Ik had namelijk een interview gegeven aan “De Zondag” waarin ik antwoordde “dat ik ooit wel eens in Barcelona wil gaan wonen” op de vraag of ik nog dromen heb voor de toekomst. Dat werd meteen de titel van het artikel. En in de loop van de dag werd dat op andere media al “Sven Ornelis verhuist naar Spanje“. Voor alle duidelijkheid: neen, dat is niet het geval, dat is enkel een droom, maar daar staat echt geen (snelle) planning op. Voorlopig blijf ik nog in België om samen met Anke ochtendshows te maken op Joe.
Wat wel waar is: sinds tientallen jaren heb ik mijn hart verloren in Barcelona, en sinds ik er nu een paar jaar ook een flatje heb ben ik helemaal verliefd op de stad geworden. Je kunt hier op mijn blog dan ook veel verhalen vinden over mijn lievelingsrestaurants in de hoofdstad van Catalonië. En ja, ik heb wel de droom om er ooit permanent te gaan wonen. Want met de technische mogelijkheden van vandaag kun je ook vanop afstand makkelijk radio maken vanuit het buitenland. En als ik dat dan zou kunnen combineren met een klein gezellig restaurantje waarin ik met de producten van de markt lekker zou kunnen koken voor de vele Vlaamse toeristen en voor de vele vrienden die ik intussen al daar heb kunnen maken, dan zou dat echt zalig zijn. Het is nog niet voor morgen, maar misschien wel voor overmorgen. Wie komt er dan eens bij mij eten?
Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer
De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer
Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer
Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer
Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer
Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer