Ik heb wel al eens geschreven dat sporten zonder te ontbijten een super idee is. Wanneer je op een nuchtere maag stevig gaat sporten in de ochtend, ga je veel sneller vet verbranden. Met name in het weekend probeer ik dat altijd te doen. Niet te laat opstaan (dat doe ik tijdens de week ook niet, dus ik heb wel genoeg ervaring). En dan probeer ik in de ochtenduren een lange wandeling te maken.
Nu vertelde Frederique Neys, mijn kinesiste, die mij de voorbije jaren al geregeld uitstekend begeleid heeft toen ik bijvoorbeeld met serieuze rugpijn te kampen had, mij vorige week tijdens een heerlijke gezamenlijke ochtendwandeling in Barcelona dat er blijkbaar nog een extra manier bestaat om je vetverbranding stevig te boosten.
Cafeïne zou het wondermiddel zijn. Je dag starten met enkel en alleen een kopje stevige koffie (zonder melk of suiker) vlak voor het sporten is dus blijkbaar een prima idee. Ik ben eigenlijk niet zo’n enorme koffiedrinker in de ochtend. Maar kijk, als het helpt om af te vallen, dan wil ik het wel eens uitproberen.
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer