1 klein geheimpje om je vetverbranding een boost te geven

Ik heb wel al eens geschreven dat sporten zonder te ontbijten een super idee is. Wanneer je op een nuchtere maag stevig gaat sporten in de ochtend, ga je veel sneller vet verbranden. Met name in het weekend probeer ik dat altijd te doen. Niet te laat opstaan (dat doe ik tijdens de week ook niet, dus ik heb wel genoeg ervaring). En dan probeer ik in de ochtenduren een lange wandeling te maken.

Nu vertelde Frederique Neys, mijn kinesiste, die mij de voorbije jaren al geregeld uitstekend begeleid heeft toen ik bijvoorbeeld met serieuze rugpijn te kampen had, mij vorige week tijdens een heerlijke gezamenlijke ochtendwandeling in Barcelona dat er blijkbaar nog een extra manier bestaat om je vetverbranding stevig te boosten.

Cafe├»ne zou het wondermiddel zijn. Je dag starten met enkel en alleen een kopje stevige koffie (zonder melk of suiker) vlak voor het sporten is dus blijkbaar een prima idee. Ik ben eigenlijk niet zo’n enorme koffiedrinker in de ochtend. Maar kijk, als het helpt om af te vallen, dan wil ik het wel eens uitproberen.