1 op de 5 Amerikanen aan het hamsteren
Nieuws

1 op de 5 Amerikanen aan het hamsteren

Ik schrok eerlijk gezegd een beetje van de cijfers die gisteren bekend werden gemaakt. Uit een nieuwe enquête bij 1051 Amerikaanse volwassenen door Insider Data blijkt dat 22% van hen (tegenwoordig) voedsel hamstert. De studie maakte niet bekend of dat nu door de schrik voor het corona virus komt, of echt een ingebakken gewoonte is. Maar het zijn natuurlijk wel opvallende cijfers.

Nu weiger ik echt mee te doen aan paniek zaaien. Maar een voorraadje voedsel in huis hebben is natuurlijk nooit een slecht idee. Al is het maar om op onverwachte momenten iets lekkers in huis te hebben. Voor jezelf, of voor toevallige gasten.

Enkele tips: er is niks mis met diepvriesproducten! Vaak bewaren groenten hun vitamines beter wanneer ze snel worden ingevroren dan dat ze dagenlang “vers” in de winkelrekken liggen. Ook met eten in blik is echt niks aan de hand. Neem nu tomaten, die zijn in de winter vaak van een veel betere kwaliteit en lekkerder in blik dan dat je ze vers zou kopen. En droogvoeding moet je gewoon altijd in huis hebben. Rijst, pasta, quinoa, bloem, suiker, ga maar door, het is slim omdat allemaal in huis te hebben. En ook verse producten die lang bewaren als olie, melk, azijn.

Ik ben zelf eigenlijk niet zo’n goed voorbeeld. Ik ga vaak en heel graag naar de winkel. Maar de basisingrediënten heb ik altijd wel in huis. Dus als ik om één of andere reden in quarantaine ga, doordat ik ingesneeuwd raak of gewoon eens een weekje zin krijg in lekker cocoonen, dan zal ik altijd wel overleven. En lekker eten ook. En oh ja, ik hamster sowieso wel wijn. Sommige flessen in mijn kelder hamster ik al een paar tientallen jaren. Slim hé.

Gerelateerde nieuwsberichten

Vier jij wereld hoagie day?

Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer