1 op de 5 Amerikanen aan het hamsteren

Ik schrok eerlijk gezegd een beetje van de cijfers die gisteren bekend werden gemaakt. Uit een nieuwe enquête bij 1051 Amerikaanse volwassenen door Insider Data blijkt dat 22% van hen (tegenwoordig) voedsel hamstert. De studie maakte niet bekend of dat nu door de schrik voor het corona virus komt, of echt een ingebakken gewoonte is. Maar het zijn natuurlijk wel opvallende cijfers.

Nu weiger ik echt mee te doen aan paniek zaaien. Maar een voorraadje voedsel in huis hebben is natuurlijk nooit een slecht idee. Al is het maar om op onverwachte momenten iets lekkers in huis te hebben. Voor jezelf, of voor toevallige gasten.

Enkele tips: er is niks mis met diepvriesproducten! Vaak bewaren groenten hun vitamines beter wanneer ze snel worden ingevroren dan dat ze dagenlang “vers” in de winkelrekken liggen. Ook met eten in blik is echt niks aan de hand. Neem nu tomaten, die zijn in de winter vaak van een veel betere kwaliteit en lekkerder in blik dan dat je ze vers zou kopen. En droogvoeding moet je gewoon altijd in huis hebben. Rijst, pasta, quinoa, bloem, suiker, ga maar door, het is slim omdat allemaal in huis te hebben. En ook verse producten die lang bewaren als olie, melk, azijn.

Ik ben zelf eigenlijk niet zo’n goed voorbeeld. Ik ga vaak en heel graag naar de winkel. Maar de basisingrediënten heb ik altijd wel in huis. Dus als ik om één of andere reden in quarantaine ga, doordat ik ingesneeuwd raak of gewoon eens een weekje zin krijg in lekker cocoonen, dan zal ik altijd wel overleven. En lekker eten ook. En oh ja, ik hamster sowieso wel wijn. Sommige flessen in mijn kelder hamster ik al een paar tientallen jaren. Slim hé.