1 op de 5 Amerikanen aan het hamsteren
Nieuws

1 op de 5 Amerikanen aan het hamsteren

Ik schrok eerlijk gezegd een beetje van de cijfers die gisteren bekend werden gemaakt. Uit een nieuwe enquête bij 1051 Amerikaanse volwassenen door Insider Data blijkt dat 22% van hen (tegenwoordig) voedsel hamstert. De studie maakte niet bekend of dat nu door de schrik voor het corona virus komt, of echt een ingebakken gewoonte is. Maar het zijn natuurlijk wel opvallende cijfers.

Nu weiger ik echt mee te doen aan paniek zaaien. Maar een voorraadje voedsel in huis hebben is natuurlijk nooit een slecht idee. Al is het maar om op onverwachte momenten iets lekkers in huis te hebben. Voor jezelf, of voor toevallige gasten.

Enkele tips: er is niks mis met diepvriesproducten! Vaak bewaren groenten hun vitamines beter wanneer ze snel worden ingevroren dan dat ze dagenlang “vers” in de winkelrekken liggen. Ook met eten in blik is echt niks aan de hand. Neem nu tomaten, die zijn in de winter vaak van een veel betere kwaliteit en lekkerder in blik dan dat je ze vers zou kopen. En droogvoeding moet je gewoon altijd in huis hebben. Rijst, pasta, quinoa, bloem, suiker, ga maar door, het is slim omdat allemaal in huis te hebben. En ook verse producten die lang bewaren als olie, melk, azijn.

Ik ben zelf eigenlijk niet zo’n goed voorbeeld. Ik ga vaak en heel graag naar de winkel. Maar de basisingrediënten heb ik altijd wel in huis. Dus als ik om één of andere reden in quarantaine ga, doordat ik ingesneeuwd raak of gewoon eens een weekje zin krijg in lekker cocoonen, dan zal ik altijd wel overleven. En lekker eten ook. En oh ja, ik hamster sowieso wel wijn. Sommige flessen in mijn kelder hamster ik al een paar tientallen jaren. Slim hé.

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer