Ik schrok eerlijk gezegd een beetje van de cijfers die gisteren bekend werden gemaakt. Uit een nieuwe enquête bij 1051 Amerikaanse volwassenen door Insider Data blijkt dat 22% van hen (tegenwoordig) voedsel hamstert. De studie maakte niet bekend of dat nu door de schrik voor het corona virus komt, of echt een ingebakken gewoonte is. Maar het zijn natuurlijk wel opvallende cijfers.
Nu weiger ik echt mee te doen aan paniek zaaien. Maar een voorraadje voedsel in huis hebben is natuurlijk nooit een slecht idee. Al is het maar om op onverwachte momenten iets lekkers in huis te hebben. Voor jezelf, of voor toevallige gasten.
Enkele tips: er is niks mis met diepvriesproducten! Vaak bewaren groenten hun vitamines beter wanneer ze snel worden ingevroren dan dat ze dagenlang “vers” in de winkelrekken liggen. Ook met eten in blik is echt niks aan de hand. Neem nu tomaten, die zijn in de winter vaak van een veel betere kwaliteit en lekkerder in blik dan dat je ze vers zou kopen. En droogvoeding moet je gewoon altijd in huis hebben. Rijst, pasta, quinoa, bloem, suiker, ga maar door, het is slim omdat allemaal in huis te hebben. En ook verse producten die lang bewaren als olie, melk, azijn.
Ik ben zelf eigenlijk niet zo’n goed voorbeeld. Ik ga vaak en heel graag naar de winkel. Maar de basisingrediënten heb ik altijd wel in huis. Dus als ik om één of andere reden in quarantaine ga, doordat ik ingesneeuwd raak of gewoon eens een weekje zin krijg in lekker cocoonen, dan zal ik altijd wel overleven. En lekker eten ook. En oh ja, ik hamster sowieso wel wijn. Sommige flessen in mijn kelder hamster ik al een paar tientallen jaren. Slim hé.
Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer