1 van de mooiste dagen ooit: mijn beklimming van de Mont Ventoux
Nieuws

1 van de mooiste dagen ooit: mijn beklimming van de Mont Ventoux

Vandaag om tien uur is het zover. Dan gaat mijn lieve avondspits-collega bij Joe, Rani De Coninck de Mont Ventoux beklimmen. Wat begon met een kleine onnozele uitdaging op de radio wordt vandaag stevige realiteit voor Rani. De Mont Ventoux blijft legendarisch, en velen proberen de berg in de Provence te beklimmen, maar je hebt er wel een flinke portie fysiek en doorzettingsvermogen voor nodig. Maar ik denk dat Rani dat wel heeft. Ze leeft gezond, heeft getraind, en is een doorbijterke! Veel succes Rani, ik supporter heel hard voor jou. En we gaan het allemaal volgen op Joe, vanaf tien uur, bij Raf en Ann.

1 van de mooiste dagen ooit: mijn beklimming van de Mont Ventoux

Ik heb zelf een hele bijzondere geschiedenis met de Mont Ventoux. 8 jaar geleden, op 20 juli 2011 woog ik nog 114 kilo, maar besliste ik op een goede dag dat ik m’n leven wou omgooien. En ergens in het vroege voorjaar ging ik anders eten, veel minder drinken, en heel veel wandelen. En toen de zomer aanbrak was ik al behoorlijk wat kilo’s kwijt en stevig getraind in het wandelen. En toen m’n ouders en m’n broer met z’n vrouw en de twee oudste dochtertjes enkele dagen op bezoek kwamen bij ons in de Provence hadden we vanop ons terras zicht op de Mont Ventoux. En daar, bij een goed glas rosé ontstond het idee om samen met m’n papa en broer de berg te beklimmen. Zo gezegd, zo gedaan.

1 van de mooiste dagen ooit: mijn beklimming van de Mont Ventoux

We fietsten niet, maar wandelden. De drie mannen samen. Papa al goed de zestig voorbij. Mijn broer een behoorlijk getrainde atleet, en ik een beginnende wandelaar. Het werd een fantastische dag. We stapten stevig door, babbelden veel met elkaar, zorgden er voor dat we om de beurt even uit de wind gehouden werden en beten door.

Niet makkelijk want het was een rare dag. Met beneden OK weer, niet overdreven warm, maar boven was het wel mistig en koud, en er stond een gure wind. Maar we haalden het. 3uur en 45 minuten deden we er over, dat is een stevige tijd wetende dat we 22 kilometer lang stevig moesten klimmen. Veel fietsers reden ons beneden dan wel gezwind voorbij, maar moesten al heel snel aan de kant, en op de meest steile stukken wandelden wij sneller dan het gros van de coureurs.

1 van de mooiste dagen ooit: mijn beklimming van de Mont Ventoux
1 van de mooiste dagen ooit: mijn beklimming van de Mont Ventoux
1 van de mooiste dagen ooit: mijn beklimming van de Mont Ventoux

Maar wat waren we trots. De drie mannen samen, onze papa en z’n zonen. Het was een tocht, een dag, een vakantie om nooit te vergeten. Het was zo’n wandeling vol respect en liefde voor elkaar, vol kracht en afzien. En we praten er nog vaak over. Het filmpje kun je hieronder zien. Je zult denk ik een beetje voelen hoe wij ons voelden. En ik hoop dat Rani vandaag hetzelfde voelt.

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer