Ik kan het me nog goed herinneren. 9 oktober 2009 was een trieste dag. Kort na mijn toenmalige ochtendshow op Qmusic kreeg ik een erg triest telefoontje. Mijn goede vriend Dré Steemans, beter bekend als Felice, was de voorbije nacht onverwacht overleden na een hartfalen. Het gevoel was onwezenlijk. Een paar weken daarvoor had ik nog lang zitten praten met Dré in zijn tuin in Diest, nadat ik er met de fiets heen was gereden. Hij had veel bewondering voor mijn fietstocht, omdat hij op dat moment ook veel aan het bewegen was om wat kilootjes te verliezen. Maar enkele dagen voor z’n hartfalen had hij nog een hartonderzoek gehad en de dokter had hem gezegd dat hij zich niet teveel zorgen moest maken. Alles zag er prima uit. Niet dus.
Het overlijden van Felice heeft me destijds zwaar aangegrepen. Hij was een goede vriend, met wie het gezellig praten was. Altijd passioneel en uitgesproken, het leek wel alsof hij echt een Italiaan was, qua karakter. Ik kende hem al jaren. We hadden samen gewerkt bij Donna waar ik de avondspits en later ook de ochtendshow had gepresenteerd, en waar hij de grote zomershows presenteerde, maar ook een dagelijkse kookrubriek had in het programma van Leen Demaré in de voormiddag. In “The Happy Cooker” bracht Dré elke dag een recept of een culinaire tip. Hij deed mensen honger krijgen met zijn smakelijk verhalen, die hij altijd met een leuke twist wist te brengen. Het gelijknamige kookboek werd trouwens ook een hele dikke hit. Als eerbetoon aan de man die met deze rubriek op de radio, maar ook met z’n kookprogramma “1000 seconden” met Herwig Vanhove de Vlamingen de passie voor lekker eten wist bij te brengen, mag ik de komende dagen verschillende recepten van Felice delen met jullie op Would Be Chef. Geniet ervan. En Dré, geloof me, we denken nog erg vaak aan je, en vandaag zeker. En we missen je gulle lach, je smakelijke verhalen, en je passie.
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer