10 jaar geleden was een trieste dag: Afscheid van mijn vriend Felice
Nieuws

10 jaar geleden was een trieste dag: Afscheid van mijn vriend Felice

Ik kan het me nog goed herinneren. 9 oktober 2009 was een trieste dag. Kort na mijn toenmalige ochtendshow op Qmusic kreeg ik een erg triest telefoontje. Mijn goede vriend Dré Steemans, beter bekend als Felice, was de voorbije nacht onverwacht overleden na een hartfalen. Het gevoel was onwezenlijk. Een paar weken daarvoor had ik nog lang zitten praten met Dré in zijn tuin in Diest, nadat ik er met de fiets heen was gereden. Hij had veel bewondering voor mijn fietstocht, omdat hij op dat moment ook veel aan het bewegen was om wat kilootjes te verliezen. Maar enkele dagen voor z’n hartfalen had hij nog een hartonderzoek gehad en de dokter had hem gezegd dat hij zich niet teveel zorgen moest maken. Alles zag er prima uit. Niet dus.

Het overlijden van Felice heeft me destijds zwaar aangegrepen. Hij was een goede vriend, met wie het gezellig praten was. Altijd passioneel en uitgesproken, het leek wel alsof hij echt een Italiaan was, qua karakter. Ik kende hem al jaren. We hadden samen gewerkt bij Donna waar ik de avondspits en later ook de ochtendshow had gepresenteerd, en waar hij de grote zomershows presenteerde, maar ook een dagelijkse kookrubriek had in het programma van Leen Demaré in de voormiddag. In “The Happy Cooker” bracht Dré elke dag een recept of een culinaire tip. Hij deed mensen honger krijgen met zijn smakelijk verhalen, die hij altijd met een leuke twist wist te brengen. Het gelijknamige kookboek werd trouwens ook een hele dikke hit. Als eerbetoon aan de man die met deze rubriek op de radio, maar ook met z’n kookprogramma “1000 seconden” met Herwig Vanhove de Vlamingen de passie voor lekker eten wist bij te brengen, mag ik de komende dagen verschillende recepten van Felice delen met jullie op Would Be Chef. Geniet ervan. En Dré, geloof me, we denken nog erg vaak aan je, en vandaag zeker. En we missen je gulle lach, je smakelijke verhalen, en je passie.

Gerelateerde nieuwsberichten

Vier jij wereld hoagie day?

Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer