Ik kan het me nog goed herinneren. 9 oktober 2009 was een trieste dag. Kort na mijn toenmalige ochtendshow op Qmusic kreeg ik een erg triest telefoontje. Mijn goede vriend Dré Steemans, beter bekend als Felice, was de voorbije nacht onverwacht overleden na een hartfalen. Het gevoel was onwezenlijk. Een paar weken daarvoor had ik nog lang zitten praten met Dré in zijn tuin in Diest, nadat ik er met de fiets heen was gereden. Hij had veel bewondering voor mijn fietstocht, omdat hij op dat moment ook veel aan het bewegen was om wat kilootjes te verliezen. Maar enkele dagen voor z’n hartfalen had hij nog een hartonderzoek gehad en de dokter had hem gezegd dat hij zich niet teveel zorgen moest maken. Alles zag er prima uit. Niet dus.
Het overlijden van Felice heeft me destijds zwaar aangegrepen. Hij was een goede vriend, met wie het gezellig praten was. Altijd passioneel en uitgesproken, het leek wel alsof hij echt een Italiaan was, qua karakter. Ik kende hem al jaren. We hadden samen gewerkt bij Donna waar ik de avondspits en later ook de ochtendshow had gepresenteerd, en waar hij de grote zomershows presenteerde, maar ook een dagelijkse kookrubriek had in het programma van Leen Demaré in de voormiddag. In “The Happy Cooker” bracht Dré elke dag een recept of een culinaire tip. Hij deed mensen honger krijgen met zijn smakelijk verhalen, die hij altijd met een leuke twist wist te brengen. Het gelijknamige kookboek werd trouwens ook een hele dikke hit. Als eerbetoon aan de man die met deze rubriek op de radio, maar ook met z’n kookprogramma “1000 seconden” met Herwig Vanhove de Vlamingen de passie voor lekker eten wist bij te brengen, mag ik de komende dagen verschillende recepten van Felice delen met jullie op Would Be Chef. Geniet ervan. En Dré, geloof me, we denken nog erg vaak aan je, en vandaag zeker. En we missen je gulle lach, je smakelijke verhalen, en je passie.
Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer
Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer
Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer
Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer
Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer