10 slimme manieren om minder calorieën te eten!

En eigenlijk is er maar één regel als je af wilt vallen: je moet minder calorieën eten dan je verbrandt op een dag. Maar als je een beetje op je lijn let dan weet je dat de verleidingen overal lonken.

Calorieën zitten overal, en voor je het weet ben je toch weer te veel aan het eten, of stiekem aan het snoepen…  Daarom heb ik tien slimme tips voor je op een rij gezet om een stuk minder calorieën tot je te nemen.

1. Drink geen calorieën

Frisdranken en alcohol zijn echte boosdoeners. Probeer die te vermijden.

2.  Doe geen suiker in je thee of koffie

Probeer andere zoetjes in plaats van de gekende caloriebom “suiker”.

3. Gebruik kleinere borden

Klinkt misschien gek, maar uit onderzoek blijkt dat dat helpt. Mensen eten minder wanneer ze zichzelf bedienen op een kleiner bord. Probeer maar eens.

4. Eet veel meer groenten

Je moet maar denken: ik mag veel eten, als het maar groenten zijn. Dus hele bergen groenten kunnen nauwelijks kwaad.

5. Drink water voor je maaltijd

Dat geeft je een verzadigd gevoel en zal je minder doen eten.

6. Eet geen brood op restaurant

Kan al een heel verschil maken hoor, wanneer je van het broodmandje kunt blijven.

7. Bestel twee voorgerechten

Wanneer je op restaurant gaat, en mee wil doen met de rest: bestel twee voorgerechtjes in plaats van een voor- en hoofdgerecht.

8. Eet de juiste saus

Eigenlijk kun je best de saus bij je maaltijd skippen als je wilt afvallen. Maar als je toch voor saus gaat, kies dan voor saus die gemaakt is met tomaten in plaats van room.

9. Haal geen junkfood in huis

Maak het jezelf niet moeilijk. Zorg dat er geen snoepjes, koekjes of chips in huis zijn, en dan kun je ook niet beginnen snoepen tussendoor.

10. kook zelf

Op restaurant heb je eigenlijk geen flauw idee wat er allemaal in je gerechten zit aan suiker en vet. Wanneer je zelf kookt heb je dat onder controle. Dus mijn tip: zoek eens naar de gezonde gerechten op deze blog.