10 slimme manieren om minder calorieën te eten!
Nieuws

10 slimme manieren om minder calorieën te eten!

En eigenlijk is er maar één regel als je af wilt vallen: je moet minder calorieën eten dan je verbrandt op een dag. Maar als je een beetje op je lijn let dan weet je dat de verleidingen overal lonken.

Calorieën zitten overal, en voor je het weet ben je toch weer te veel aan het eten, of stiekem aan het snoepen…  Daarom heb ik tien slimme tips voor je op een rij gezet om een stuk minder calorieën tot je te nemen.

1. Drink geen calorieën

Frisdranken en alcohol zijn echte boosdoeners. Probeer die te vermijden.

2.  Doe geen suiker in je thee of koffie

Probeer andere zoetjes in plaats van de gekende caloriebom “suiker”.

3. Gebruik kleinere borden

Klinkt misschien gek, maar uit onderzoek blijkt dat dat helpt. Mensen eten minder wanneer ze zichzelf bedienen op een kleiner bord. Probeer maar eens.

4. Eet veel meer groenten

Je moet maar denken: ik mag veel eten, als het maar groenten zijn. Dus hele bergen groenten kunnen nauwelijks kwaad.

5. Drink water voor je maaltijd

Dat geeft je een verzadigd gevoel en zal je minder doen eten.

6. Eet geen brood op restaurant

Kan al een heel verschil maken hoor, wanneer je van het broodmandje kunt blijven.

7. Bestel twee voorgerechten

Wanneer je op restaurant gaat, en mee wil doen met de rest: bestel twee voorgerechtjes in plaats van een voor- en hoofdgerecht.

8. Eet de juiste saus

Eigenlijk kun je best de saus bij je maaltijd skippen als je wilt afvallen. Maar als je toch voor saus gaat, kies dan voor saus die gemaakt is met tomaten in plaats van room.

9. Haal geen junkfood in huis

Maak het jezelf niet moeilijk. Zorg dat er geen snoepjes, koekjes of chips in huis zijn, en dan kun je ook niet beginnen snoepen tussendoor.

10. kook zelf

Op restaurant heb je eigenlijk geen flauw idee wat er allemaal in je gerechten zit aan suiker en vet. Wanneer je zelf kookt heb je dat onder controle. Dus mijn tip: zoek eens naar de gezonde gerechten op deze blog.

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer