10 slimme manieren om minder calorieën te eten!
Nieuws

10 slimme manieren om minder calorieën te eten!

En eigenlijk is er maar één regel als je af wilt vallen: je moet minder calorieën eten dan je verbrandt op een dag. Maar als je een beetje op je lijn let dan weet je dat de verleidingen overal lonken.

Calorieën zitten overal, en voor je het weet ben je toch weer te veel aan het eten, of stiekem aan het snoepen…  Daarom heb ik tien slimme tips voor je op een rij gezet om een stuk minder calorieën tot je te nemen.

1. Drink geen calorieën

Frisdranken en alcohol zijn echte boosdoeners. Probeer die te vermijden.

2.  Doe geen suiker in je thee of koffie

Probeer andere zoetjes in plaats van de gekende caloriebom “suiker”.

3. Gebruik kleinere borden

Klinkt misschien gek, maar uit onderzoek blijkt dat dat helpt. Mensen eten minder wanneer ze zichzelf bedienen op een kleiner bord. Probeer maar eens.

4. Eet veel meer groenten

Je moet maar denken: ik mag veel eten, als het maar groenten zijn. Dus hele bergen groenten kunnen nauwelijks kwaad.

5. Drink water voor je maaltijd

Dat geeft je een verzadigd gevoel en zal je minder doen eten.

6. Eet geen brood op restaurant

Kan al een heel verschil maken hoor, wanneer je van het broodmandje kunt blijven.

7. Bestel twee voorgerechten

Wanneer je op restaurant gaat, en mee wil doen met de rest: bestel twee voorgerechtjes in plaats van een voor- en hoofdgerecht.

8. Eet de juiste saus

Eigenlijk kun je best de saus bij je maaltijd skippen als je wilt afvallen. Maar als je toch voor saus gaat, kies dan voor saus die gemaakt is met tomaten in plaats van room.

9. Haal geen junkfood in huis

Maak het jezelf niet moeilijk. Zorg dat er geen snoepjes, koekjes of chips in huis zijn, en dan kun je ook niet beginnen snoepen tussendoor.

10. kook zelf

Op restaurant heb je eigenlijk geen flauw idee wat er allemaal in je gerechten zit aan suiker en vet. Wanneer je zelf kookt heb je dat onder controle. Dus mijn tip: zoek eens naar de gezonde gerechten op deze blog.

Gerelateerde nieuwsberichten

Via Veneto

Waarom ik steeds vaker afhaak bij tasting menu’s

Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer

VAKANTIE EN NIKS BIJKOMEN: 3 SLIMME TRUCS!

Vakantie en niks bijkomen: 3 slimme trucs!

Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer