150 000 keer merci!!!
Nieuws

150 000 keer merci!!!

Beste vrienden van Would Be Chef, de tijd vliegt, dat is wel duidelijk, want volgende week bestaat deze foodblog alweer twee en een half jaar. En uitgerekend deze week mag ik jullie nog eens uitgebreid bedanken. Want wat ik in mijn allerwildste dromen nooit had durven hopen is vandaag wel gebeurd…

Waar we in het eerste jaar al ontzettend blij waren, wanneer er 10 000 mensen per maand Would Be Chef bezochten, is dat cijfer gestaag blijven groeien. Kort na onze tweede verjaardag in juni dit jaar, die we vierden in Het Gebaar bij Roger van Damme, mocht ik jullie al eens uitgebreid merci zeggen. We hadden toen namelijk de historische kaap van de honderdduizend unieke bezoekers per maand bereikt. Dat is echt waanzinnig veel volk. Maar…

Deze week gingen we opnieuw door een magische grens. De voorbije dertig dagen kwamen er maar liefst honderdvijftigduizend unieke bezoekers langs op Would Be Chef. Dat is alweer een groei van 50 procent ten opzichte van een half jaar geleden. En als je het vergelijkt met precies een jaar geleden, dan zijn er 109 000 meer bezoekers langsgekomen. In totaal hebben jullie de voorbije maand samen meer dan 360 000 pagina’s bekeken. Ik moet echt slikken van dat soort cijfers.

Van in het begin probeer ik echt hard te werken aan Would Be Chef en geregeld leuke nieuwe recepten te delen, wedstrijden te organiseren, restaurantbesprekingen te maken, maar ook alle culinaire nieuwtjes te delen. Ik geef soms mijn ongezouten mening, en die is misschien net iets te gepeperd af en toe, maar ik probeer wel altijd eerlijk te zijn over de culinaire wereld. En elke dag weer merk ik aan de vele reacties dat jullie dat ook waarderen. En deze zotte cijfers, daar word ik nu eens echt stil van.

Ik wil hier toch ook even de structurele partners bedanken. Zij zorgen ervoor dat we geregeld professionele producties kunnen organiseren met de beste food stilisten, fotografen en video-teams. Zonder hen zouden we die producties niet kunnen betalen en niet elke dag zoveel gratis food content kunnen aanbieden. Dankzij hen kan ik ook vaak leuke prijzen weggeven op deze blog  en leuke acties organiseren.

In het bijzonder denk ik aan WW (het vroegere Weight Watchers), Albert HeijnNakd, Weber, njam! Philips, Royal Belgian Caviar en de vele andere fijne partners.  Merci om allemaal in mij en vooral in dit foodplatform te geloven, ook toen we nog echt een klein foodblogje waren, waren de meeste van jullie al van de partij. En ook in 2020 staan er geweldige samenwerkingen op stapel. Een paar nieuwe ook, waar voor jullie, de volgers, jullie profijt zullen mee doen. Ik kan al één ding verklappen: ik ga geregeld met één van jullie kunnen gaan lunchen… in toprestaurants in het buitenland. Binnenkort meer daarover.

Maar mijn grote dank gaat vooral uit naar jullie, lieve trouwe volgers, die soms zelfs elke dag op bezoek komen. Het is door jullie enthousiaste reacties dat ik deze blog elke dag opnieuw probeer verrassend en boeiend te houden. Ik wil me voor één ding excuseren. Ook al probeer ik zo vaak mogelijk op jullie vragen te antwoorden, soms lukt dat niet op tijd. Ik krijg sommige dagen echt honderden reacties en dan raak ik niet altijd over die berg heen. Sorry als er dan eens een vraag ondergesneeuwd raakt, ergens op één van de sociale media.

Maar hey, ik doe dit zo zo graag! Naast m’n radiojob op Joe, die ik met zoveel plezier elke dag opnieuw doe samen met Anke in de vroege ochtend, ben ik toch elke dag vijf a zes uur aan het schrijven, aan het experimenteren in de keuken, ideetjes aan het verzamelen en nieuwe content aan het zoeken voor de Would Be Chef. En ik kan je wel zeggen: dat is echt de leukste job ter wereld. Het is fijn om mijn eigen lekker plekje te hebben waarin ik elke dag zelf in de virtuele potjes mag roeren. Dankzij jullie. Daarom, oprecht: honderdvijftigduizend keer merci!

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer