Beste vrienden van Would Be Chef, de tijd vliegt, dat is wel duidelijk, want volgende week bestaat deze foodblog alweer twee en een half jaar. En uitgerekend deze week mag ik jullie nog eens uitgebreid bedanken. Want wat ik in mijn allerwildste dromen nooit had durven hopen is vandaag wel gebeurd…
Waar we in het eerste jaar al ontzettend blij waren, wanneer er 10 000 mensen per maand Would Be Chef bezochten, is dat cijfer gestaag blijven groeien. Kort na onze tweede verjaardag in juni dit jaar, die we vierden in Het Gebaar bij Roger van Damme, mocht ik jullie al eens uitgebreid merci zeggen. We hadden toen namelijk de historische kaap van de honderdduizend unieke bezoekers per maand bereikt. Dat is echt waanzinnig veel volk. Maar…
Deze week gingen we opnieuw door een magische grens. De voorbije dertig dagen kwamen er maar liefst honderdvijftigduizend unieke bezoekers langs op Would Be Chef. Dat is alweer een groei van 50 procent ten opzichte van een half jaar geleden. En als je het vergelijkt met precies een jaar geleden, dan zijn er 109 000 meer bezoekers langsgekomen. In totaal hebben jullie de voorbije maand samen meer dan 360 000 pagina’s bekeken. Ik moet echt slikken van dat soort cijfers.
Van in het begin probeer ik echt hard te werken aan Would Be Chef en geregeld leuke nieuwe recepten te delen, wedstrijden te organiseren, restaurantbesprekingen te maken, maar ook alle culinaire nieuwtjes te delen. Ik geef soms mijn ongezouten mening, en die is misschien net iets te gepeperd af en toe, maar ik probeer wel altijd eerlijk te zijn over de culinaire wereld. En elke dag weer merk ik aan de vele reacties dat jullie dat ook waarderen. En deze zotte cijfers, daar word ik nu eens echt stil van.
Ik wil hier toch ook even de structurele partners bedanken. Zij zorgen ervoor dat we geregeld professionele producties kunnen organiseren met de beste food stilisten, fotografen en video-teams. Zonder hen zouden we die producties niet kunnen betalen en niet elke dag zoveel gratis food content kunnen aanbieden. Dankzij hen kan ik ook vaak leuke prijzen weggeven op deze blog en leuke acties organiseren.
In het bijzonder denk ik aan WW (het vroegere Weight Watchers), Albert Heijn, Nakd, Weber, njam! Philips, Royal Belgian Caviar en de vele andere fijne partners. Merci om allemaal in mij en vooral in dit foodplatform te geloven, ook toen we nog echt een klein foodblogje waren, waren de meeste van jullie al van de partij. En ook in 2020 staan er geweldige samenwerkingen op stapel. Een paar nieuwe ook, waar voor jullie, de volgers, jullie profijt zullen mee doen. Ik kan al één ding verklappen: ik ga geregeld met één van jullie kunnen gaan lunchen… in toprestaurants in het buitenland. Binnenkort meer daarover.
Maar mijn grote dank gaat vooral uit naar jullie, lieve trouwe volgers, die soms zelfs elke dag op bezoek komen. Het is door jullie enthousiaste reacties dat ik deze blog elke dag opnieuw probeer verrassend en boeiend te houden. Ik wil me voor één ding excuseren. Ook al probeer ik zo vaak mogelijk op jullie vragen te antwoorden, soms lukt dat niet op tijd. Ik krijg sommige dagen echt honderden reacties en dan raak ik niet altijd over die berg heen. Sorry als er dan eens een vraag ondergesneeuwd raakt, ergens op één van de sociale media.
Maar hey, ik doe dit zo zo graag! Naast m’n radiojob op Joe, die ik met zoveel plezier elke dag opnieuw doe samen met Anke in de vroege ochtend, ben ik toch elke dag vijf a zes uur aan het schrijven, aan het experimenteren in de keuken, ideetjes aan het verzamelen en nieuwe content aan het zoeken voor de Would Be Chef. En ik kan je wel zeggen: dat is echt de leukste job ter wereld. Het is fijn om mijn eigen lekker plekje te hebben waarin ik elke dag zelf in de virtuele potjes mag roeren. Dankzij jullie. Daarom, oprecht: honderdvijftigduizend keer merci!
Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer