De sympathieke Vlaamse zanger Garry Hagger, die je onder andere kent van de hit “Dit is het mooiste, het mooiste moment” is een trouwe luisteraar van onze ochtendshow op Joe. Heel vaak stuurt hij ons een sympathiek sms’je als hij iets gehoord heeft wat hij leuk vindt. Garry is dan ook al geregeld komen zingen bij ons en ik ken hem ook goed van optredens waar ik geregeld mocht DJ’n nadat hij gezongen heeft.
Garry heeft een klok van een stem, die, zoals dat zogezegd hoort bij mooie warme stemmen een beetje “in het vet ligt”. Niet dat hij echt dik was of zo, maar Garry is wel altijd een levensgenieter geweest. Een goedlachse Bourgondiër. Maar vandaag ziet hij er beter uit dan ooit. Als je hem volgt op zijn Instagram-pagina, dan zul je zien dat hij maar liefst 18 kilo is afgevallen.
Iedereen vraag zich nu af wat hij precies heeft gedaan om zoveel kilo te verliezen. Wat is zijn geheim? Wel wonderdieet heeft hij gevolgd? Wel in de kranten van DPG-media gaf hij deze week het antwoord, en dat maakte me zeer gelukkig! Garry heeft namelijk exact hetzelfde dieet gevolgd als ik: geen dieet. Of toch niet in de klassieke zin van het woord. Hij heeft gewoon z’n gezond verstand gebruikt, en is minder beginnen eten en meer beginnen bewegen.
Gezonder eten wil zeggen: meer groenten en fruit, regelmaat. Ontbijten ook, dat deed hij vroeger nooit, nu wel. En hij gaat heel veel fietsen, 4 à 5 keer per week. En Garry is daar ondertussen aan verslaafd. Ik herken dat gevoel van mijn wandelen… Ik kan ook niet meer zonder. En het houdt me fit. Het feit dat Garry net als ik tijdens m’n dieet één keer per week goed zondigt en die dag ook alles eet waar hij zin in heeft is ook superbelangrijk. Je lichaam en je geest heeft die zonde nodig.
Garry voelt zich supergezond en fit en ik vind dat echt fantastisch nieuws voor hem. Op anderhalf jaar, dus zonder crashdieet, maar aan het ritme van een kilo per maand, van 102 naar 84 kilo gegaan: het is een super parcours dat hij heeft afgelegd! Dikke proficiat vriend!
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “De Poëzie Van Hockney” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer