Kürt Rogiers is een held. Hij gaat onze Anke de komende maanden vervangen op Joe, tijdens haar zwangerschapsverlof. Dat gaat nog lachen worden. Ik ken Kürt namelijk al heel lang, want zeven seizoenen lang deden wij samen de ochtendshow op Qmusic en beleefden we legendarische momenten. We wandelden van Oostende naar Hasselt, gingen een paar keer voor de oscars naar Hollywood en deden uitzendingen vanop speciale locaties.
Zo zaten we exact tien jaar geleden samen enkele weken opgesloten in “de vliegende studio”. Dat waren heerlijke tijden. We leefden dag en nacht samen, en maakten ook radio vanuit onze container in de lucht aan het Wijnegem Shopping Center. Bedoeling was dat de luisteraars ons dankzij 25 juiste quizvragen aan de grond zouden zetten, en zo 25000 euro zouden winnen. We dachten dat we een paar dagen in de lucht zouden hangen, maar dat werd dus dik twee weken.
Ik kookte trouwens elke dag voor Kürt een zo lekker mogelijk gerecht. Maar één van de meest hilarische momenten was toch toen Kürt zelf eens achter de kookpotten ging staan, en béarnaisesaus voor mij maakte… dat ging een heel klein beetje fout… kijk maar.
Dit was trouwens de reclamespot voor onze “vliegende studio” in 2009…
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer
Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer
Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer
Ik was vorig jaar bij vrienden in het Zuiden van Frankrijk en ik zou bij hen koken met de ingrediënten die ze in huis hadden. De frigo zat vol met lekkers: onder andere een prachtige lamsbout … Lees meer