2009: Kürt Rogiers maakte béarnaise in de vliegende studio
Nieuws

2009: Kürt Rogiers maakte béarnaise in de vliegende studio

Kürt Rogiers is een held. Hij gaat onze Anke de komende maanden vervangen op Joe, tijdens haar zwangerschapsverlof. Dat gaat nog lachen worden. Ik ken Kürt namelijk al heel lang, want zeven seizoenen lang deden wij samen de ochtendshow op Qmusic en beleefden we legendarische momenten. We wandelden van Oostende naar Hasselt, gingen een paar keer voor de oscars naar Hollywood en deden uitzendingen vanop speciale locaties.

Zo zaten we exact tien jaar geleden samen enkele weken opgesloten in “de vliegende studio”. Dat waren heerlijke tijden. We leefden dag en nacht samen, en maakten ook radio vanuit onze container in de lucht aan het Wijnegem Shopping Center. Bedoeling was dat de luisteraars ons dankzij 25 juiste quizvragen aan de grond zouden zetten, en zo 25000 euro zouden winnen. We dachten dat we een paar dagen in de lucht zouden hangen, maar dat werd dus dik twee weken.

Ik kookte trouwens elke dag voor Kürt een zo lekker mogelijk gerecht. Maar één van de meest hilarische momenten was toch toen Kürt zelf eens achter de kookpotten ging staan,  en béarnaisesaus voor mij maakte… dat ging een heel klein beetje fout… kijk maar.

Dit was trouwens de reclamespot voor onze “vliegende studio” in 2009…

Gerelateerde nieuwsberichten

Mosselrecept Sven Ornelis’ mama

De mosselen zijn er! #advertentie

Onlangs was ik er als jarenlange ambassadeur van de mosselen weer van harte bij in Zeeuws-Vlaanderen want toen werden de eerste touwen met de 2024 oogst van de Zeeuwse hangcultuurmosselen in het noordelijke deel van de Oosterschelde boven water gehaald … Lees meer

Bram Laebens

De mooie levenslessen van mijn mama

Zondag is moederdag. Leve alle moeders, en oma’s. Jullie weten dat ik mijn mama een enorm warm hart toedraag. Ze is al meer dan een halve eeuw de belangrijkste vrouw in mijn leven … Lees meer

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer