2de kans voor toprestaurant dat me niet zo kon bekoren...
Nieuws

2de kans voor toprestaurant dat me niet zo kon bekoren…

Als je me vraagt wat het allerbeste restaurant van Barcelona is dan zal ik je zeggen: Tickets. Dat heerlijke tapasrestaurant van Albert Adria staat op de 20ste plaats van de beste restaurants van de wereld. En dat is ook helemaal terecht, want je kunt er werkelijk fantastisch lekker eten in een heerlijke ongedwongen setting. Tickets is voor mij het strafste dat Barcelona culinair te bieden heeft.

Maar niet iedereen is het daarover met me eens. Volgens heel veel foodies is het beste restaurant van Barcelona “Disfrutar”. Dat restaurant heeft 2 Michelin-sterren (Tickets maar eentje) en het staat in The Worlds 50 Best op de negende plaats!!! In de top tien dus van beste restaurants van de wereld. En op de koop toe ligt Disfrutar vlak bij onze flat. Op nog geen driehonderd meter of zo. We zijn buren dus. Maar ik kom er eigenlijk nooit.

Nu ja, ik ben er één keer geweest (en toen stond het restaurant nog niet zo hoog in de lijst hoor) en ik was toen niet helemaal weggeblazen. De chefs komen uit de school van El Bulli (waar Albert Adria dus ook vandaan komt) en ze koken zeer experimenteel, en ik vond het allemaal nogal veel gedoe. Veel te moleculair of zo. Het was allemaal spannend en indrukwekkend, maar om nu te zeggen dat ik het één van de lekkerste restaurants van de wereld vond, neen dat nu ook niet.

Vandaag geven we Disfrutar een nieuwe kans. Omdat zoveel mensen totaal niet snappen dat we bij ons vorige bezoek niet uit onze sokken waren geblazen. Mijn goede vriend Roger van Damme bijvoorbeeld kent de chefs van Disfrutar zeer goed, en vindt het een waanzinnig restaurant. Hij snapt niet waarom wij niet helemaal onder de inruk waren. En heel veel foodies zeggen mij hetzelfde. Ze vragen zich af of ik vorige keer een slechte dag had of zo? Te kritisch was? Of m’n smaakpapillen of m’n maag misschien dienst weigerden?

Dus… vandaag organiseren we, jaren later, een herexamen. Voor Disfrutar, maar ook voor mezelf… want wie weet begreep ik het vorige keer gewoon niet al te goed, en zal dat deze keer beter lukken. Ik ben eerlijk gezegd super benieuwd, en ik ga er met open geest, open vizier, en veel honger nog eens heen. Je kunt onze lunch vanaf 14 uur live volgen via mijn Instagram-pagina van De Would Be Chef

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer