2de kans voor toprestaurant dat me niet zo kon bekoren...
Nieuws

2de kans voor toprestaurant dat me niet zo kon bekoren…

Als je me vraagt wat het allerbeste restaurant van Barcelona is dan zal ik je zeggen: Tickets. Dat heerlijke tapasrestaurant van Albert Adria staat op de 20ste plaats van de beste restaurants van de wereld. En dat is ook helemaal terecht, want je kunt er werkelijk fantastisch lekker eten in een heerlijke ongedwongen setting. Tickets is voor mij het strafste dat Barcelona culinair te bieden heeft.

Maar niet iedereen is het daarover met me eens. Volgens heel veel foodies is het beste restaurant van Barcelona “Disfrutar”. Dat restaurant heeft 2 Michelin-sterren (Tickets maar eentje) en het staat in The Worlds 50 Best op de negende plaats!!! In de top tien dus van beste restaurants van de wereld. En op de koop toe ligt Disfrutar vlak bij onze flat. Op nog geen driehonderd meter of zo. We zijn buren dus. Maar ik kom er eigenlijk nooit.

Nu ja, ik ben er één keer geweest (en toen stond het restaurant nog niet zo hoog in de lijst hoor) en ik was toen niet helemaal weggeblazen. De chefs komen uit de school van El Bulli (waar Albert Adria dus ook vandaan komt) en ze koken zeer experimenteel, en ik vond het allemaal nogal veel gedoe. Veel te moleculair of zo. Het was allemaal spannend en indrukwekkend, maar om nu te zeggen dat ik het één van de lekkerste restaurants van de wereld vond, neen dat nu ook niet.

Vandaag geven we Disfrutar een nieuwe kans. Omdat zoveel mensen totaal niet snappen dat we bij ons vorige bezoek niet uit onze sokken waren geblazen. Mijn goede vriend Roger van Damme bijvoorbeeld kent de chefs van Disfrutar zeer goed, en vindt het een waanzinnig restaurant. Hij snapt niet waarom wij niet helemaal onder de inruk waren. En heel veel foodies zeggen mij hetzelfde. Ze vragen zich af of ik vorige keer een slechte dag had of zo? Te kritisch was? Of m’n smaakpapillen of m’n maag misschien dienst weigerden?

Dus… vandaag organiseren we, jaren later, een herexamen. Voor Disfrutar, maar ook voor mezelf… want wie weet begreep ik het vorige keer gewoon niet al te goed, en zal dat deze keer beter lukken. Ik ben eerlijk gezegd super benieuwd, en ik ga er met open geest, open vizier, en veel honger nog eens heen. Je kunt onze lunch vanaf 14 uur live volgen via mijn Instagram-pagina van De Would Be Chef

Gerelateerde nieuwsberichten

Vier jij wereld hoagie day?

Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer