2de kans voor toprestaurant dat me niet zo kon bekoren...
Nieuws

2de kans voor toprestaurant dat me niet zo kon bekoren…

Als je me vraagt wat het allerbeste restaurant van Barcelona is dan zal ik je zeggen: Tickets. Dat heerlijke tapasrestaurant van Albert Adria staat op de 20ste plaats van de beste restaurants van de wereld. En dat is ook helemaal terecht, want je kunt er werkelijk fantastisch lekker eten in een heerlijke ongedwongen setting. Tickets is voor mij het strafste dat Barcelona culinair te bieden heeft.

Maar niet iedereen is het daarover met me eens. Volgens heel veel foodies is het beste restaurant van Barcelona “Disfrutar”. Dat restaurant heeft 2 Michelin-sterren (Tickets maar eentje) en het staat in The Worlds 50 Best op de negende plaats!!! In de top tien dus van beste restaurants van de wereld. En op de koop toe ligt Disfrutar vlak bij onze flat. Op nog geen driehonderd meter of zo. We zijn buren dus. Maar ik kom er eigenlijk nooit.

Nu ja, ik ben er één keer geweest (en toen stond het restaurant nog niet zo hoog in de lijst hoor) en ik was toen niet helemaal weggeblazen. De chefs komen uit de school van El Bulli (waar Albert Adria dus ook vandaan komt) en ze koken zeer experimenteel, en ik vond het allemaal nogal veel gedoe. Veel te moleculair of zo. Het was allemaal spannend en indrukwekkend, maar om nu te zeggen dat ik het één van de lekkerste restaurants van de wereld vond, neen dat nu ook niet.

Vandaag geven we Disfrutar een nieuwe kans. Omdat zoveel mensen totaal niet snappen dat we bij ons vorige bezoek niet uit onze sokken waren geblazen. Mijn goede vriend Roger van Damme bijvoorbeeld kent de chefs van Disfrutar zeer goed, en vindt het een waanzinnig restaurant. Hij snapt niet waarom wij niet helemaal onder de inruk waren. En heel veel foodies zeggen mij hetzelfde. Ze vragen zich af of ik vorige keer een slechte dag had of zo? Te kritisch was? Of m’n smaakpapillen of m’n maag misschien dienst weigerden?

Dus… vandaag organiseren we, jaren later, een herexamen. Voor Disfrutar, maar ook voor mezelf… want wie weet begreep ik het vorige keer gewoon niet al te goed, en zal dat deze keer beter lukken. Ik ben eerlijk gezegd super benieuwd, en ik ga er met open geest, open vizier, en veel honger nog eens heen. Je kunt onze lunch vanaf 14 uur live volgen via mijn Instagram-pagina van De Would Be Chef

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer