2de kans voor toprestaurant dat me niet zo kon bekoren…

Als je me vraagt wat het allerbeste restaurant van Barcelona is dan zal ik je zeggen: Tickets. Dat heerlijke tapasrestaurant van Albert Adria staat op de 20ste plaats van de beste restaurants van de wereld. En dat is ook helemaal terecht, want je kunt er werkelijk fantastisch lekker eten in een heerlijke ongedwongen setting. Tickets is voor mij het strafste dat Barcelona culinair te bieden heeft.

Maar niet iedereen is het daarover met me eens. Volgens heel veel foodies is het beste restaurant van Barcelona “Disfrutar”. Dat restaurant heeft 2 Michelin-sterren (Tickets maar eentje) en het staat in The Worlds 50 Best op de negende plaats!!! In de top tien dus van beste restaurants van de wereld. En op de koop toe ligt Disfrutar vlak bij onze flat. Op nog geen driehonderd meter of zo. We zijn buren dus. Maar ik kom er eigenlijk nooit.

Nu ja, ik ben er één keer geweest (en toen stond het restaurant nog niet zo hoog in de lijst hoor) en ik was toen niet helemaal weggeblazen. De chefs komen uit de school van El Bulli (waar Albert Adria dus ook vandaan komt) en ze koken zeer experimenteel, en ik vond het allemaal nogal veel gedoe. Veel te moleculair of zo. Het was allemaal spannend en indrukwekkend, maar om nu te zeggen dat ik het één van de lekkerste restaurants van de wereld vond, neen dat nu ook niet.

Vandaag geven we Disfrutar een nieuwe kans. Omdat zoveel mensen totaal niet snappen dat we bij ons vorige bezoek niet uit onze sokken waren geblazen. Mijn goede vriend Roger van Damme bijvoorbeeld kent de chefs van Disfrutar zeer goed, en vindt het een waanzinnig restaurant. Hij snapt niet waarom wij niet helemaal onder de inruk waren. En heel veel foodies zeggen mij hetzelfde. Ze vragen zich af of ik vorige keer een slechte dag had of zo? Te kritisch was? Of m’n smaakpapillen of m’n maag misschien dienst weigerden?

Dus… vandaag organiseren we, jaren later, een herexamen. Voor Disfrutar, maar ook voor mezelf… want wie weet begreep ik het vorige keer gewoon niet al te goed, en zal dat deze keer beter lukken. Ik ben eerlijk gezegd super benieuwd, en ik ga er met open geest, open vizier, en veel honger nog eens heen. Je kunt onze lunch vanaf 14 uur live volgen via mijn Instagram-pagina van De Would Be Chef