Beetje cynisch zo midden februari, de maand van Tournée Minérale misschien, maar deze week was het ook internationale ‘Drink Wine Day‘. Ik wil niet beweren dat ik elke dag wijn drink, wanneer ik moet gaan DJ’n of in een sobere periode zit probeer ik uiteraard ook dagen zonder alcohol in te lassen.
Maar ik hou wel van een glaasje wijn na een drukke werkdag. Dan heb ik meestal ’s middags een dutje gedaan en vervolgens een paar uur gewandeld. En als ik dan aan het koken ga drink ik graag eens een glas wijn. Het is niet anders. Wit in de zomer, rood in de winter. Of eerst een glaasje wit als aperitief, en nadien een glaasje rood voor de TV of bij een goed boek. En ohja, ik drink soms zelfs een glas wijn in bad. Ben ik een freak?
Dit zijn vier van mijn lievelingswijntjes. Het ene al wat goedkoper dan het andere. Maar het zijn in elk geval wijntjes die ik bijna altijd in de kelder liggen heb en waar ik ontzettend van kan genieten. Ik raak ze maar niet beu.
Deze topper kun je kopen bij Albert Heijn. Een dikke typische chardonnay, die je aan tafel kunt drinken, maar ook stevig genoeg om gewoon te degusteren. Best wel wat zon gehad.
In Barcelona één van mijn favorieten, is daar trouwens massa’s goedkoper dan hier. Heeft een lichtgele kleur met hinten groen. Een complexe wijn met aroma’s van groene appel, rijpe perzik, venkel en exotische vruchten. Echt een heerlijke zomerwijn. Of om in de winter de zomer al een beetje te proeven
Sinds jaar en dag één van mijn favoriete rode wijnen. Een heerlijke Bordeaux Supérieur. Gemaakt met Merlot, Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon. Heel evenwichtig met een lange afdronk met mooie houttonen. Een aroma van pruimen, licht gerookt en licht kruidig.
In Spanje drinken we deze rode wijn heel graag. Is minder heftig als vele andere Rioja’s, maar heeft een volle sappige smaak en een zachte afdronk. Wordt gemaakt met Graciano, Mazuelo en Tempranillo.
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer