4 van mijn favoriete wijnen (voor elke dag)

Beetje cynisch zo midden februari, de maand van Tournée Minérale misschien, maar deze week was het ook internationale ‘Drink Wine Day‘. Ik wil niet beweren dat ik elke dag wijn drink, wanneer ik moet gaan DJ’n of in een sobere periode zit probeer ik uiteraard ook dagen zonder alcohol in te lassen.

Maar ik hou wel van een glaasje wijn na een drukke werkdag. Dan heb ik meestal ’s middags een dutje gedaan en vervolgens een paar uur gewandeld. En als ik dan aan het koken ga drink ik graag eens een glas wijn. Het is niet anders. Wit in de zomer, rood in de winter. Of eerst een glaasje wit als aperitief, en nadien een glaasje rood voor de TV of bij een goed boek. En ohja, ik drink soms zelfs een glas wijn in bad. Ben ik een freak?

Dit zijn vier van mijn lievelingswijntjes. Het ene al wat goedkoper dan het andere. Maar het zijn in elk geval wijntjes die ik bijna altijd in de kelder liggen heb en waar ik ontzettend van kan genieten. Ik raak ze maar niet beu.

 

RUSTENBERG CHARDONNAY

Deze topper kun je kopen bij Albert Heijn. Een dikke typische chardonnay, die je aan tafel kunt drinken, maar ook stevig genoeg om gewoon te degusteren. Best wel wat zon gehad.

ENATE CHARDONNAY 234

In Barcelona één van mijn favorieten, is daar trouwens massa’s goedkoper dan hier. Heeft een lichtgele kleur met hinten groen. Een complexe wijn met aroma’s van groene appel, rijpe perzik, venkel en exotische vruchten. Echt een heerlijke zomerwijn. Of om in de winter de zomer al een beetje te proeven

CHATEAU PIERRAIL

Sinds jaar en dag één van mijn favoriete rode wijnen. Een heerlijke Bordeaux Supérieur. Gemaakt met Merlot, Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon. Heel evenwichtig met een lange afdronk met mooie houttonen. Een aroma van pruimen, licht gerookt en licht kruidig.

MARQUES DE RISCAL

In Spanje drinken we deze rode wijn heel graag. Is minder heftig als vele andere Rioja’s, maar heeft een volle sappige smaak en een zachte afdronk. Wordt gemaakt met Graciano, Mazuelo en Tempranillo.