Beetje cynisch zo midden februari, de maand van Tournée Minérale misschien, maar deze week was het ook internationale ‘Drink Wine Day‘. Ik wil niet beweren dat ik elke dag wijn drink, wanneer ik moet gaan DJ’n of in een sobere periode zit probeer ik uiteraard ook dagen zonder alcohol in te lassen.
Maar ik hou wel van een glaasje wijn na een drukke werkdag. Dan heb ik meestal ’s middags een dutje gedaan en vervolgens een paar uur gewandeld. En als ik dan aan het koken ga drink ik graag eens een glas wijn. Het is niet anders. Wit in de zomer, rood in de winter. Of eerst een glaasje wit als aperitief, en nadien een glaasje rood voor de TV of bij een goed boek. En ohja, ik drink soms zelfs een glas wijn in bad. Ben ik een freak?
Dit zijn vier van mijn lievelingswijntjes. Het ene al wat goedkoper dan het andere. Maar het zijn in elk geval wijntjes die ik bijna altijd in de kelder liggen heb en waar ik ontzettend van kan genieten. Ik raak ze maar niet beu.
Deze topper kun je kopen bij Albert Heijn. Een dikke typische chardonnay, die je aan tafel kunt drinken, maar ook stevig genoeg om gewoon te degusteren. Best wel wat zon gehad.
In Barcelona één van mijn favorieten, is daar trouwens massa’s goedkoper dan hier. Heeft een lichtgele kleur met hinten groen. Een complexe wijn met aroma’s van groene appel, rijpe perzik, venkel en exotische vruchten. Echt een heerlijke zomerwijn. Of om in de winter de zomer al een beetje te proeven
Sinds jaar en dag één van mijn favoriete rode wijnen. Een heerlijke Bordeaux Supérieur. Gemaakt met Merlot, Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon. Heel evenwichtig met een lange afdronk met mooie houttonen. Een aroma van pruimen, licht gerookt en licht kruidig.
In Spanje drinken we deze rode wijn heel graag. Is minder heftig als vele andere Rioja’s, maar heeft een volle sappige smaak en een zachte afdronk. Wordt gemaakt met Graciano, Mazuelo en Tempranillo.
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer