5 artiesten uit de Joe TOP2000 die ook wijnboer zijn

Het zijn weer absolute feestweken. Want we zijn bij Joe volle bak bezig met de TOP 2000. Gisteren openden we om 8 uur deze fijne hitlijst in het gezelschap van Ronan Keating van Boyzone. En tot volgende week vrijdag draaien we non-stop de songs die onze luisteraars het liefst horen, en waar ze ook weer massaal voor gestemd hebben. Ik ga jullie met veel plezier, elke ochtend tussen zes en negen, samen met Anke, deze muzikale pareltjes bij het ontbijt serveren.

In de ochtend wijn drinken is uiteraard geen goed idee, maar als je ’s avonds gezellig zit te luisteren naar onze muziek, dan kun je er gerust een goed flesje bij opentrekken. Misschien zelfs wijn die gemaakt is door één van de artiesten uit onze lijst. Want er zijn nogal wat grote muzikale sterren die zich ook in de wijnbrouwerij gestort hebben. Ik zet er vijf bijzondere op een rij.

Sting, maakt il Palagio Estate Wine in Toscane

Il Palagio is een oud wijndomein dat al sinds de 16de eeuw bestaat, maar Sting en zijn vrouw Trudy namen het over in in 1999.

Mick Hucknall maalt Il Cantante in SicilIë

Hucknall, de zanger van Simply Red, rolde onverwacht in het wijnavontuur toen hij een goede vriend hielp om een wijngaard te restaureren op de flanken van de vulkaan Etna. Samen met de locale wijnmaker Salvo Foti, maakt hij Il Cantante (de zanger), een traditionele Siciliaanse wijn.

Carlos Santana maakt Mumm Napa Santana Series Sparkling Wine in Californië

De bekende gitaargod Santana werkt sinds 2005 samen met Champagnemerk Mumm in Napa en maakt in er een collectie mousserende wijnen.

Cliff Richard maakt Adega do Cantor in Portugal

De Britse ster Cliff Richard maakt al geruime tijd deze prima wijn in de Algarve-streek en hij heeft er zelfs al verschillende awards mee gewonnen.

John Legend maakt Raymond Vineyard LVE Collection in Californië

Een jongere naam in dit lijstje is John Legend, die samenwerkt met Raymond Vineyard en LVE maakt (Legend Vineyard Exclusives) met druiven uit Nappa Valley.