5 culinaire blunders die je in Italië echt moet vermijden!
Nieuws

5 culinaire blunders die je in Italië echt moet vermijden!

Italianen zijn principiële mensen. Zeker als het over eten gaat. Ze houden van hun culinaire tradities en zullen er zelden van afwijken. Dus als je een Italiaan boos wil krijgen dan moet je zeker één van de volgende vijf doodzonden maken…

KAAS BIJ DE VIS VRAGEN

Stel dat je een pasta met vis vraagt of met schelpdieren, dan mag je daar nooit kaas bij vragen. Dat vinden ze daar ontzettend beledigend en een aanfluiting van de goede smaak. Pas op, in de meer toeristische restaurants zal je het evengoed zonder gemor krijgen, maar ze vinden het echt not done. Ik leerde het principe jaren geleden kennen toen ik vaak ging lunchen bij Da Piero in Brussel, en de chef legde me toen uit waarom kaas bij vlees wel kan, maar bij vis echt fout is.

MELK IN JE KOFFIE VRAGEN NA TIEN UUR ‘S MORGENS

Je mag in principe nooit koffie met melk drinken na een maaltijd. Het is niet echt onbeleefd, dat nu ook niet, maar geen enkele Italiaan zal dat ooit doen, en je valt er dus geweldig mee door de mand. Heft die koffie met melk besteld? OK, da’s een toerist.

JE BROOD IN OLIJFOLIE EN BALSAMICO SOPPEN

OK, ik pleit schuldig. Ik doe dat ook. Olijfolie en balsamico met wat peper en zout mengen en soppen met brood. Dat vinden Italianen echt compleet fout. Brood kun je gebruiken om op het einde van de maaltijd de restjes saus op te lepelen, maar that’s it. Auwch. Ik beken: ik zondig tegen deze regel.

PIZZA HAWAI BESTELLEN

Ananas op een pizza, kijk, in sommige pizza-restaurants (zeker bij ons in België) zijn ze bezweken voor de druk, maar Italianen vinden dat echt afschuwelijk. Fruit op pizza… een doodzonde. Dus beter niet doen.

SPAGHETTI BOLOGNESE BESTELLEN

En deze is evident: nooit een “spaghetti bolognese” bestellen. Dat bestaat daar gewoon niet. Het is een uitvinding uit onze contreien. De typische ragu uit Bologna wordt wel gegeten met bredere pasta, tagliatelle en zo, maar nooit met spaghetti. Het is maar dat je geen blunder begaat. Maar voor de rest is er één belangrijke regel: geniet met volle teugen van je vakantie in Italië, het is werkelijk een prachtig land, en je kunt er heerlijk eten.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer

Breaking news: dit zijn de (nieuwe) sterren in de Michelin Gids

Daarnet werd in Antwerpen de nieuwe Michelin gids voorgesteld. Altijd een spannend moment voor de chefs die natuurlijk hopen dat ze voor hun restaurants een ster, misschien twee, en wie weet drie sterren kunnen binnenhalen … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer