5 slimme trucjes om de grill van je BBQ proper te maken

Vervelend he, die grill van je BBQ waar de restjes aangekoekt vlees hardnekkig aan blijven kleven. Wanneer je die dan niet meteen na het grillen kuist hangen ze er morgen of overmorgen, (of over een week) wanneer je weer barbecuen wil, nog aan. En het is toch behoorlijk onsmakelijk om daar dan weer op te gaan grillen. En nogal ongezond ook trouwens. Daarom, deze vijf tips om de grill weer proper te maken. Je weet: als jij nog andere tips hebt: allemaal welkom!

 

Bak de grill proper

Hitte is al een goed begin. Wanneer je gedaan hebt met grillen kun je best de BBQ nog een tijdje op de hoogste temperatuur laten bakken (bij een gasbarbecue is dat al helemaal makkelijk). De aangekoekte restjes worden dan als het ware weggebrand, en dan kun je nadien met een borstel het pikzwarte aanbaksel wegvegen.

Stoom de grill proper

Drenk krantenpapier in veel water, en leg al dat papier op de grill terwijl die nog erg heet is. Doe het deksel dicht en laat het water alles proper stomen.

Gebruik een ajuin

Wanneer de grill nog erg heet is kun je een halve ajuin op een stevige satéprikker steken en daarmee over de grill wrijven. Het vocht in de ajuin maakt de grill netjes.

Een citroen kan ook

De hete grill met een halve citroen proper wrijven lukt ook. Alweer het vocht en de zuren zorgen ervoor dat je ijzer proper wordt.

Stop de grill in de vaatwas

Dat doe ik eerlijk gezegd toch ook vaak hoor. De grill-ijzers van mijn Weberbarbecue gaan met alle gemak in de vaatwas en komen er altijd netjes uit!