5 slimme trucjes om de grill van je BBQ proper te maken
Nieuws

5 slimme trucjes om de grill van je BBQ proper te maken

Vervelend he, die grill van je BBQ waar de restjes aangekoekt vlees hardnekkig aan blijven kleven. Wanneer je die dan niet meteen na het grillen kuist hangen ze er morgen of overmorgen, (of over een week) wanneer je weer barbecuen wil, nog aan. En het is toch behoorlijk onsmakelijk om daar dan weer op te gaan grillen. En nogal ongezond ook trouwens. Daarom, deze vijf tips om de grill weer proper te maken. Je weet: als jij nog andere tips hebt: allemaal welkom!

Bak de grill proper

Hitte is al een goed begin. Wanneer je gedaan hebt met grillen kun je best de BBQ nog een tijdje op de hoogste temperatuur laten bakken (bij een gasbarbecue is dat al helemaal makkelijk). De aangekoekte restjes worden dan als het ware weggebrand, en dan kun je nadien met een borstel het pikzwarte aanbaksel wegvegen.

Stoom de grill proper

Drenk krantenpapier in veel water, en leg al dat papier op de grill terwijl die nog erg heet is. Doe het deksel dicht en laat het water alles proper stomen.

Gebruik een ajuin

Wanneer de grill nog erg heet is kun je een halve ajuin op een stevige satéprikker steken en daarmee over de grill wrijven. Het vocht in de ajuin maakt de grill netjes.

Een citroen kan ook

De hete grill met een halve citroen proper wrijven lukt ook. Alweer het vocht en de zuren zorgen ervoor dat je ijzer proper wordt.

Stop de grill in de vaatwas

Dat doe ik eerlijk gezegd toch ook vaak hoor. De grill-ijzers van mijn Weberbarbecue gaan met alle gemak in de vaatwas en komen er altijd netjes uit!

5 slimme trucjes om de grill van je BBQ proper te maken

Gerelateerde nieuwsberichten

Thaise kreeft met noedels

De beste hoofdgerechten voor de feestdagen

Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer

Makkelijk hapje milkshake met paling

De lekkerste hapjes voor de feestdagen

Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer

Nobashi garnalen met vitelotte aardappel en truffel mayonaise

De lekkerste voorgerechten voor de feestdagen

Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer

Goed nieuws: Mama's kookboek komt maandag aan!

Bestel Mijn Mama’s Kookboek nu als kerstcadeau voor het te laat is!

Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer

Dit kerstcadeau mag je echt niet missen

Dit kerstcadeau mag je echt niet missen

Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer

Zou ik Hockney laten proeven van de gerechten die ik maak?

Zou ik Hockney laten proeven van de gerechten die ik maak?

Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer

Regen? Wind? Herfst? Hier is een gezellig weekmenu

Regen? Wind? Herfst? Hier is een gezellig weekmenu

Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer

Kun je diabetes vermijden?

Kun je diabetes vermijden?

14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer