5 slimme trucjes om de grill van je BBQ proper te maken
Nieuws

5 slimme trucjes om de grill van je BBQ proper te maken

Vervelend he, die grill van je BBQ waar de restjes aangekoekt vlees hardnekkig aan blijven kleven. Wanneer je die dan niet meteen na het grillen kuist hangen ze er morgen of overmorgen, (of over een week) wanneer je weer barbecuen wil, nog aan. En het is toch behoorlijk onsmakelijk om daar dan weer op te gaan grillen. En nogal ongezond ook trouwens. Daarom, deze vijf tips om de grill weer proper te maken. Je weet: als jij nog andere tips hebt: allemaal welkom!

Bak de grill proper

Hitte is al een goed begin. Wanneer je gedaan hebt met grillen kun je best de BBQ nog een tijdje op de hoogste temperatuur laten bakken (bij een gasbarbecue is dat al helemaal makkelijk). De aangekoekte restjes worden dan als het ware weggebrand, en dan kun je nadien met een borstel het pikzwarte aanbaksel wegvegen.

Stoom de grill proper

Drenk krantenpapier in veel water, en leg al dat papier op de grill terwijl die nog erg heet is. Doe het deksel dicht en laat het water alles proper stomen.

Gebruik een ajuin

Wanneer de grill nog erg heet is kun je een halve ajuin op een stevige satéprikker steken en daarmee over de grill wrijven. Het vocht in de ajuin maakt de grill netjes.

Een citroen kan ook

De hete grill met een halve citroen proper wrijven lukt ook. Alweer het vocht en de zuren zorgen ervoor dat je ijzer proper wordt.

Stop de grill in de vaatwas

Dat doe ik eerlijk gezegd toch ook vaak hoor. De grill-ijzers van mijn Weberbarbecue gaan met alle gemak in de vaatwas en komen er altijd netjes uit!

5 slimme trucjes om de grill van je BBQ proper te maken

Gerelateerde nieuwsberichten

AI0A2942

Publiciteit: Win een citytrip naar Barcelona met Caractère

Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer