5 verrassende "eetweetjes" over Michael Bublé
Nieuws

5 verrassende “eetweetjes” over Michael Bublé

Michael Bublé staat vandaag in het sportpaleis in Antwerpen, en jaaaa, ik ga er naartoe. Ik ben sinds jaar en dag grote fan van deze geweldige performer met de gouden stem. Hij doet me aan de allergrootste crooners denken. Niet voor niks wordt hij met Frank Sinatra of Dean Martin vergeleken. Ik denk dat ik al z’n albums heb en ik raak ze nooit beu. Ik kijk dan ook enorm uit naar zijn optreden vanavond.

Vandaag zet ik voor jullie vijf leuke eetweetjes op een rij. Bublé houdt van lekker eten, en kookt ook graag voor z’n vrouw, de Argentijnse actrice Luisana Loreley Lopilato, en hun kinderen. Toch moet Bublé een beetje uitkijken met wat hij eet, hij heeft naar eigen zeggen een flinke aanleg om wat te verzwaren, en dat wil hij ten allen prijze vermijden. Wedden dat hij vanavond strak en gezond op het podium staat?

  1. Z’n papa was visser. En hij was vaak maanden weg op zee. Dan woonde Bublé vaak met z’n mama bij z’n grootouders en daar leerde hij de liefde voor het koken. Z’n oma kookte zeer intuÏtief, zelfs wanneer ze bakte woog ze zelden af. Die stijl van koken hanteert Bublé zelf tot op vandaag. Eerlijk producten, veel buikgevoel, veel smaak.
  2. Bublé ging zelf mee de zee op met z’n vader vanaf z’n veertiende. De volledige zomervakantie ging hij mee op zalm vissen. Het was een pittige tijd, maar hij heeft er de liefde voor het product geleerd. En vanaf z’n 17de tot z’n 20ste was hij ook de kok aan boord. Hij maakte spaghetti’s en lasagnes en gebraden, in een klein oventje aan boord.
  3. Rode biet vindt hij afschuwelijk. Hij kan zich nog levendig het Thanksgivingfeest herinneren bij vrienden van z’n ouders, waar er rode biet werd geserveerd bij de kalkoen. Hij moest het netjes opeten van z’n mama, maar vond het zo walgelijk, dat hij de tafel helemaal onderkotste. Sindsdien eet hij het nooit meer. Hij vindt het afschuwelijk.
  4. Doordat hij getrouwd is met een prachtige Argentijnse dame, heeft hij zich verdiept in de Argentijnse keuken. Hij houdt van de grote barbecues met heerlijke stukken vlees. En hij kookt graag Argentijnse klassiekers samen met z’n schoonmoeder.
  5. Bublé z’n favoriete gastronomische zin uit een songtekst is “When the moon hits your eye like a big pizza pie” (That’s Amore)… uit de wereldberoemde song van Dean Martin.

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer