5 verrassende “eetweetjes” over Michael Bublé

Michael Bublé staat vandaag in het sportpaleis in Antwerpen, en jaaaa, ik ga er naartoe. Ik ben sinds jaar en dag grote fan van deze geweldige performer met de gouden stem. Hij doet me aan de allergrootste crooners denken. Niet voor niks wordt hij met Frank Sinatra of Dean Martin vergeleken. Ik denk dat ik al z’n albums heb en ik raak ze nooit beu. Ik kijk dan ook enorm uit naar zijn optreden vanavond.

Vandaag zet ik voor jullie vijf leuke eetweetjes op een rij. Bublé houdt van lekker eten, en kookt ook graag voor z’n vrouw, de Argentijnse actrice Luisana Loreley Lopilato, en hun kinderen. Toch moet Bublé een beetje uitkijken met wat hij eet, hij heeft naar eigen zeggen een flinke aanleg om wat te verzwaren, en dat wil hij ten allen prijze vermijden. Wedden dat hij vanavond strak en gezond op het podium staat?

  1. Z’n papa was visser. En hij was vaak maanden weg op zee. Dan woonde Bublé vaak met z’n mama bij z’n grootouders en daar leerde hij de liefde voor het koken. Z’n oma kookte zeer intuÏtief, zelfs wanneer ze bakte woog ze zelden af. Die stijl van koken hanteert Bublé zelf tot op vandaag. Eerlijk producten, veel buikgevoel, veel smaak.
  2. Bublé ging zelf mee de zee op met z’n vader vanaf z’n veertiende. De volledige zomervakantie ging hij mee op zalm vissen. Het was een pittige tijd, maar hij heeft er de liefde voor het product geleerd. En vanaf z’n 17de tot z’n 20ste was hij ook de kok aan boord. Hij maakte spaghetti’s en lasagnes en gebraden, in een klein oventje aan boord.
  3. Rode biet vindt hij afschuwelijk. Hij kan zich nog levendig het Thanksgivingfeest herinneren bij vrienden van z’n ouders, waar er rode biet werd geserveerd bij de kalkoen. Hij moest het netjes opeten van z’n mama, maar vond het zo walgelijk, dat hij de tafel helemaal onderkotste. Sindsdien eet hij het nooit meer. Hij vindt het afschuwelijk.
  4. Doordat hij getrouwd is met een prachtige Argentijnse dame, heeft hij zich verdiept in de Argentijnse keuken. Hij houdt van de grote barbecues met heerlijke stukken vlees. En hij kookt graag Argentijnse klassiekers samen met z’n schoonmoeder.
  5. Bublé z’n favoriete gastronomische zin uit een songtekst is “When the moon hits your eye like a big pizza pie” (That’s Amore)… uit de wereldberoemde song van Dean Martin.