5 zalige plekken om te brunchen!
Nieuws

5 zalige plekken om te brunchen!

Niets leuker dan in het weekend buitenshuis gaan brunchen! Weet je niet meteen waar je heen moet? Would Be Chef to the rescue want met deze adresjes weet je voortaan perfect waar je kan genieten van een heerlijke mimosa, Eggs Benedict of smaakvolle American pancakes. Voor 1 keer is uitslapen niet toegestaan!

Mampoko

https://www.instagram.com/p/BOZRLXfhSbI/?utm_source=ig_web_copy_link

Mampoko is de perfecte plek in Antwerpen om te ontbijten, brunchen, lunchen én dineren. De brasserie vind je in een karaktervol gerestaureerd pand mét terras. Mampoko serveert voor elk uur van de dag het beste van de klassiekers uit de keuken. Denk daarbij aan garnaalkroketten, spaghetti bolognaise tot een Dame Blanche of Tarte Tatin. Aan de ontbijttafel kies je uit continental breakfast, English breakfast of een héérlijke havermoutpap.

Voor een ontbijt als een koning kies je de Mampoko Royal voor 2 personen. Dan krijg je er voor € 16,- p.p. een ontbijtétagère vol lekkere kaas, fruit, een eitje en wat viennoisserie. Opgelet, want hier blijf je wellicht even plakken uit gezelligheid!

Mampoko
Amerikalei 8
2000 Antwerpen
03/257.77.10
www.mampoko.be

Chicago Café

https://www.instagram.com/p/BnBpf2snEyT/?utm_source=ig_web_copy_link

Wil je ontbijten de ganse dag door? Dan is Chicago Café voortaan je favoriete halte. Chicago Café is dé plek waar locals en hipsters hun eerste maaltijd van de dag komen verorberen. Je smult er van English breakfast, Mexican breakfast of American. Eieren in alle geuren en kleuren, net als de overheerlijke sapjes of zalige waffels met banaan en slagroom! Brunchen doe je hier op zaterdag én zondag. Je kiest er uit vlees, vis, vegetarisch of vegan.

Chicago Café omschrijft zichzelf als ‘the most kids friendly place in Brussels’. De naam verwijst trouwens naar ‘Little Chicago’, de bijnaam van de wijk langsheen het Brusselse kanaal. Heb je te weinig tijd om languit te brunchen? Passeer dan in The Bakery waar je terecht kan voor een héérlijk aanbod aan cakes & quiches.

Chicago Café
Vlaamsesteenweg 45
1000 Brussel
02/502.18.41
www.chicagocafe.be

Bar Stan

https://www.instagram.com/p/Bd0PcUSF5NH/?utm_source=ig_web_copy_link

Een à volonté buffet vol lekkernijen als croissants, pistolets, brood, confituur, charcuterie, kaas, roerei, spek, salades, zalm, yoghurt, vers fruit, granola en zoveel meer? Bar Stan in Leuven is de place-to-be! Voor € 25,- p.p. smul je van al dit lekkers inclusief een glaasje bubbels (zonder is het € 22,- p.p.).

Elke zondag kan je afzakken naar de hedendaagse buurtbar aan het Hoornplein. Brunchen kan je vanaf 10:00 tot 14:00, of zolang de voorraad strekt. Reserveren is wel nodig, waarbij je kan kiezen uit een vroege reservatie (tussen 10:00 & 11:00) of een late reservatie (vanaf 12:30). Check zeker de website om te checken of er nog plek is!

Bar Stan
Constantin Meunierstraat 2
3000 Leuven
016/88.90.83
www.barstan.be

Alix Table & Jardin D’amis

https://www.instagram.com/p/BdsB3eghMFo/?utm_source=ig_web_copy_link

Zalig brunchen op een prachtlocatie in Gent mét een stadstuin, maak kennis met Alix Table & Jardin d’Amis! Bezielster Alix Aelterman heeft al jaren ervaring in het koken voor invitées. Haar kennis vergaarde ze door haar vele reizen en in de keukens van o.a. Boxy’s en Julie’s House. Bij Alix Table & Jardin d’Amis serveert ze haar eigen wijze gerechten. Dagvers én huisgemaakt in een prachtig rustgevend kader!

Of zoals Alix het zelf omschrijft “Hier wordt het goede leven gevierd, met een warm welkom en een doe maar op je gemak, met gerechten vol goesting en nog een heel fijne dag verder. Onze glimlach is niet tijds- of seizoensgebonden, ons aanbod is dat wel.” Brunchen doe je hier van november t.e.m. maart telkens op zondag van 09:30 tot 11:30 en van 12:00 tot 14:00. In de zomer wordt de brunch trouwens gewoon vervangen door een picnic formule. Voor de brunch betaal je € 28,- p.p., reserveren is de boodschap!

Alix Table & Jardin d’Amis
Kortrijksesteenweg 206
9000 Gent
09/328.94.38
alixtablejardin.be

Cuisinette Domestic

https://www.instagram.com/p/BsSZFtTn0b1/?utm_source=ig_web_copy_link

Culinaire liefhebbers kennen allicht Dôme en Dôme sur Mer al in Antwerpen. Sinds enkele jaren kan je ook terecht in Cuisinette Domestic, de knappe bakkerij en kruidenierszaak van eigenaars Julien & Sophie Burlat. Resultaat is een traditionele bakkerij met aandacht voor zuivere of zeldzame graanproducten en goede boter. Je kiest uit o.a. krokante baguettes, smeuïge croissants, zoete brioches en héérlijke taarten.

Adembenemend mooi is ook het poederroze decor waar je kan genieten van een smakelijk ontbijt of lichte lunch. Of kies voor een gezellige Engelse High Tea op de eerste verdieping. Redenen genoeg om Cuisinette Domestic een bezoekje te brengen!

Cuisinette Domestic
Lange Gasthuisstraat 5
2000 Antwerpen
03/500.05.68
www.domestic-bakkerij.be

Gerelateerde nieuwsberichten

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer

Breaking news: dit zijn de (nieuwe) sterren in de Michelin Gids

Daarnet werd in Antwerpen de nieuwe Michelin gids voorgesteld. Altijd een spannend moment voor de chefs die natuurlijk hopen dat ze voor hun restaurants een ster, misschien twee, en wie weet drie sterren kunnen binnenhalen … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer