Er komen nog een paar zonnige dagen aan en dan is het fijn om een lekker glas te schenken op je terras Would Be Chef ontdekte voor jou 5 nieuwe drankjes, van zoet tot zuur, van alcoholisch tot non-alcoholisch. Voor elk wat lekkers om van te genieten. Santé!
Gordon’s ken je allicht wel als heel bekend ginmerk. Wil je nu die typische Gordon’s smaak proeven maar zonder de alcohol? Dat kan perfect want Gordon’s Non-Alcoholic Gin & Tonic wordt gelanceerd. De gekende botanische mix van de jeneverbes wordt ook voor de alcoholvrije versie als basis gebruikt. Gemixed met een hint van de gin (minder dan 0,5% alcohol per volume) met 69 calorieën per glas.
De Gordon’s Non Alcoholic is verkrijgbaar in 2 heerlijke varianten voor € 1,99 per flesje van 250ml: limoen en pompelmoes. Smaakvol & verfrissend!
Het Spaanse cavamerk Freixenet lanceert nu naast de herkenbare zwarte cavafles ook een Prosecco DOC en een Italian Rosé. Beiden brengen een ode aan de Glera-druif uit de Veneto.
De Prosecco DOC heeft een bijzondere en frisse smaak met een gouden strokleur en aroma’s van citrus, appel en bloemen.
De rosé is gemaakt van Glera maar ook van de Pinot Noir druif uit Italië. Hier krijg je een aroma van rode vruchten, witte bloemen en appels.Beiden zijn uiterst geschikt om te degusteren van ontbijt tot lunch, van aperitief tot digestief. Verkrijgbaar in je supermarkt voor € 13,- per fles.
De klassieker onder de desserten aka de éclair kent sinds de komst van Chez Claire een heuse revival. Naast de talloze smakelijke éclairs kan je er voortaan ook de milkshakevariant proeven. Met de Shake Claire geniet je van een éclair-based milkshake. Een milkshake op basis van de ‘La Fraise’ of de ‘La Claire’, of 1 van de andere 12 éclairsmaken die ze bij Chez Claire aanbieden. Alles is mogelijk!
Perfect voor on the go of om van te genieten in de nazomerzon. Eind september lanceren Dries & Yuri trouwens nog enkele extra nieuwe smaken voor hun Shake Claire!
Nieuwe producten van eigen bodem verdienen altijd wat extra aandacht.. Zo ook met de Cherry Moon Gin van Tommy De Mulder en Matthew Van Noten.
Samen met Stokerij De Moor produceerden ze vorig jaar hun allereerste Moon Gin. Een ginvariant gemaakt van jeneverbes, citrus en een kaneeltoets. Moon Gin kaapte ondertussen al heel wat internationale prijzen. Met de Cherry Moon Gin geniet je van een gin met toetsen van kers en rood fruit. Kostprijs is € 39,5.
Laurent-Perrier champagne is één van mijn favoriete champagnesoorten en al zeker de rosévariant.
Goed nieuws dus met de komst van de Laurent-Perrier Cuvée Rosé, een mix van maar liefst 10 verschillende crus uit de Reims streek. Deze elegante champagne past perfect bij gemarineerde rauwe vis, gegrilde garnalen, Parmaham, exotische gerechten en niet te zoete desserts met rood fruit. Would Be Chef is alvast fan!
Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer