Er komen nog een paar zonnige dagen aan en dan is het fijn om een lekker glas te schenken op je terras Would Be Chef ontdekte voor jou 5 nieuwe drankjes, van zoet tot zuur, van alcoholisch tot non-alcoholisch. Voor elk wat lekkers om van te genieten. Santé!
Gordon’s ken je allicht wel als heel bekend ginmerk. Wil je nu die typische Gordon’s smaak proeven maar zonder de alcohol? Dat kan perfect want Gordon’s Non-Alcoholic Gin & Tonic wordt gelanceerd. De gekende botanische mix van de jeneverbes wordt ook voor de alcoholvrije versie als basis gebruikt. Gemixed met een hint van de gin (minder dan 0,5% alcohol per volume) met 69 calorieën per glas.
De Gordon’s Non Alcoholic is verkrijgbaar in 2 heerlijke varianten voor € 1,99 per flesje van 250ml: limoen en pompelmoes. Smaakvol & verfrissend!
Het Spaanse cavamerk Freixenet lanceert nu naast de herkenbare zwarte cavafles ook een Prosecco DOC en een Italian Rosé. Beiden brengen een ode aan de Glera-druif uit de Veneto.
De Prosecco DOC heeft een bijzondere en frisse smaak met een gouden strokleur en aroma’s van citrus, appel en bloemen.
De rosé is gemaakt van Glera maar ook van de Pinot Noir druif uit Italië. Hier krijg je een aroma van rode vruchten, witte bloemen en appels.Beiden zijn uiterst geschikt om te degusteren van ontbijt tot lunch, van aperitief tot digestief. Verkrijgbaar in je supermarkt voor € 13,- per fles.
De klassieker onder de desserten aka de éclair kent sinds de komst van Chez Claire een heuse revival. Naast de talloze smakelijke éclairs kan je er voortaan ook de milkshakevariant proeven. Met de Shake Claire geniet je van een éclair-based milkshake. Een milkshake op basis van de ‘La Fraise’ of de ‘La Claire’, of 1 van de andere 12 éclairsmaken die ze bij Chez Claire aanbieden. Alles is mogelijk!
Perfect voor on the go of om van te genieten in de nazomerzon. Eind september lanceren Dries & Yuri trouwens nog enkele extra nieuwe smaken voor hun Shake Claire!
Nieuwe producten van eigen bodem verdienen altijd wat extra aandacht.. Zo ook met de Cherry Moon Gin van Tommy De Mulder en Matthew Van Noten.
Samen met Stokerij De Moor produceerden ze vorig jaar hun allereerste Moon Gin. Een ginvariant gemaakt van jeneverbes, citrus en een kaneeltoets. Moon Gin kaapte ondertussen al heel wat internationale prijzen. Met de Cherry Moon Gin geniet je van een gin met toetsen van kers en rood fruit. Kostprijs is € 39,5.
Laurent-Perrier champagne is één van mijn favoriete champagnesoorten en al zeker de rosévariant.
Goed nieuws dus met de komst van de Laurent-Perrier Cuvée Rosé, een mix van maar liefst 10 verschillende crus uit de Reims streek. Deze elegante champagne past perfect bij gemarineerde rauwe vis, gegrilde garnalen, Parmaham, exotische gerechten en niet te zoete desserts met rood fruit. Would Be Chef is alvast fan!
Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer
Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer
Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer
Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer
Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer
Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer
Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer
14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer