7 kilo verliezen in 3 maand met een simpele truc!
Nieuws

7 kilo verliezen in 3 maand met een simpele truc!

Eén van m’n beste vrienden is er ooit in geslaagd om zeven kilo te verliezen op een kleine twaalf weken. Het was ook nodig, zei hij, want de weegschaal was goed voorbij de negentig kilo gekropen, en zo zwaar had hij nog nooit gewogen. En hij heeft een hele simpele truc toegepast die voor hem perfect heeft gewerkt.

¨Weet je wat ik gedaan heb?” zei hij, toen ik hem vroeg of hij een zwaar dieet had gevolgd, of veel had gesport. “Het is eigenlijk heel simpel: ik heb al mijn maaltijden gehalveerd.” Niet meer en niet minder. In zijn hoofd en in zijn leven werkte die simpele truc blijkbaar perfect.

De helft vlees van vroeger, de helft aardappelen, rijst of frietjes. De helft boterhammen in de ochtend. Alleen groenten was hij evenveel blijven eten of zelfs meer. “En eigenlijk heb ik stiekem één regel van Weight Watchers overgenomen” zei hij: “dat je voor groenten namelijk geen punten hoeft te tellen, en je daar dus meer kunt van eten. Maar van al de rest eet ik dus de helft van vroeger, en dat heeft voor mij gewerkt. En eerlijk is eerlijk, ik drink ook veel minder alcohol dan vroeger en meer water.

Mijn maat zit goed in z’n vel en ik ben blij dat hij een systeempje heeft gevonden voor zichzelf om toch lekker te kunnen blijven eten, en toch ook op een redelijk gezonde manier af te vallen. Want wat hij op deze manier doet is gewoon minder calorieën eten

Zelf zou ik zoiets altijd combineren met sporten. Maar “voor uren wandelen” heeft hij geen tijd, zo zei hij me, en “sporten is echt ook niet zo plezierig”. Kijk, dat moet iedereen voor zichzelf uitmaken. Als je trouwens wil weten hoe ik mijn gewicht onder controle probeer te houden, moet je maar eens onderstaande link aanklikken.

https://wouldbechef.be/nieuws/afvallen-zonder-af-te-zien/

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer