Eén van m’n beste vrienden is er ooit in geslaagd om zeven kilo te verliezen op een kleine twaalf weken. Het was ook nodig, zei hij, want de weegschaal was goed voorbij de negentig kilo gekropen, en zo zwaar had hij nog nooit gewogen. En hij heeft een hele simpele truc toegepast die voor hem perfect heeft gewerkt.
¨Weet je wat ik gedaan heb?” zei hij, toen ik hem vroeg of hij een zwaar dieet had gevolgd, of veel had gesport. “Het is eigenlijk heel simpel: ik heb al mijn maaltijden gehalveerd.” Niet meer en niet minder. In zijn hoofd en in zijn leven werkte die simpele truc blijkbaar perfect.
De helft vlees van vroeger, de helft aardappelen, rijst of frietjes. De helft boterhammen in de ochtend. Alleen groenten was hij evenveel blijven eten of zelfs meer. “En eigenlijk heb ik stiekem één regel van Weight Watchers overgenomen” zei hij: “dat je voor groenten namelijk geen punten hoeft te tellen, en je daar dus meer kunt van eten. Maar van al de rest eet ik dus de helft van vroeger, en dat heeft voor mij gewerkt. En eerlijk is eerlijk, ik drink ook veel minder alcohol dan vroeger en meer water.“
Mijn maat zit goed in z’n vel en ik ben blij dat hij een systeempje heeft gevonden voor zichzelf om toch lekker te kunnen blijven eten, en toch ook op een redelijk gezonde manier af te vallen. Want wat hij op deze manier doet is gewoon minder calorieën eten
Zelf zou ik zoiets altijd combineren met sporten. Maar “voor uren wandelen” heeft hij geen tijd, zo zei hij me, en “sporten is echt ook niet zo plezierig”. Kijk, dat moet iedereen voor zichzelf uitmaken. Als je trouwens wil weten hoe ik mijn gewicht onder controle probeer te houden, moet je maar eens onderstaande link aanklikken.
https://wouldbechef.be/nieuws/afvallen-zonder-af-te-zien/
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer