7 kilo verliezen in 3 maand met een simpele truc!

Eén van m’n beste vrienden is er ooit in geslaagd om zeven kilo te verliezen op een kleine twaalf weken. Het was ook nodig, zei hij, want de weegschaal was goed voorbij de negentig kilo gekropen, en zo zwaar had hij nog nooit gewogen. En hij heeft een hele simpele truc toegepast die voor hem perfect heeft gewerkt.

¨Weet je wat ik gedaan heb?” zei hij, toen ik hem vroeg of hij een zwaar dieet had gevolgd, of veel had gesport. “Het is eigenlijk heel simpel: ik heb al mijn maaltijden gehalveerd.” Niet meer en niet minder. In zijn hoofd en in zijn leven werkte die simpele truc blijkbaar perfect.

De helft vlees van vroeger, de helft aardappelen, rijst of frietjes. De helft boterhammen in de ochtend. Alleen groenten was hij evenveel blijven eten of zelfs meer. “En eigenlijk heb ik stiekem één regel van Weight Watchers overgenomen” zei hij: “dat je voor groenten namelijk geen punten hoeft te tellen, en je daar dus meer kunt van eten. Maar van al de rest eet ik dus de helft van vroeger, en dat heeft voor mij gewerkt. En eerlijk is eerlijk, ik drink ook veel minder alcohol dan vroeger en meer water.

Mijn maat zit goed in z’n vel en ik ben blij dat hij een systeempje heeft gevonden voor zichzelf om toch lekker te kunnen blijven eten, en toch ook op een redelijk gezonde manier af te vallen. Want wat hij op deze manier doet is gewoon minder calorieën eten

Zelf zou ik zoiets altijd combineren met sporten. Maar “voor uren wandelen” heeft hij geen tijd, zo zei hij me, en “sporten is echt ook niet zo plezierig”. Kijk, dat moet iedereen voor zichzelf uitmaken. Als je trouwens wil weten hoe ik mijn gewicht onder controle probeer te houden, moet je maar eens onderstaande link aanklikken.