7 kilo verliezen in 3 maand met een simpele truc!
Nieuws

7 kilo verliezen in 3 maand met een simpele truc!

Eén van m’n beste vrienden is er ooit in geslaagd om zeven kilo te verliezen op een kleine twaalf weken. Het was ook nodig, zei hij, want de weegschaal was goed voorbij de negentig kilo gekropen, en zo zwaar had hij nog nooit gewogen. En hij heeft een hele simpele truc toegepast die voor hem perfect heeft gewerkt.

¨Weet je wat ik gedaan heb?” zei hij, toen ik hem vroeg of hij een zwaar dieet had gevolgd, of veel had gesport. “Het is eigenlijk heel simpel: ik heb al mijn maaltijden gehalveerd.” Niet meer en niet minder. In zijn hoofd en in zijn leven werkte die simpele truc blijkbaar perfect.

De helft vlees van vroeger, de helft aardappelen, rijst of frietjes. De helft boterhammen in de ochtend. Alleen groenten was hij evenveel blijven eten of zelfs meer. “En eigenlijk heb ik stiekem één regel van Weight Watchers overgenomen” zei hij: “dat je voor groenten namelijk geen punten hoeft te tellen, en je daar dus meer kunt van eten. Maar van al de rest eet ik dus de helft van vroeger, en dat heeft voor mij gewerkt. En eerlijk is eerlijk, ik drink ook veel minder alcohol dan vroeger en meer water.

Mijn maat zit goed in z’n vel en ik ben blij dat hij een systeempje heeft gevonden voor zichzelf om toch lekker te kunnen blijven eten, en toch ook op een redelijk gezonde manier af te vallen. Want wat hij op deze manier doet is gewoon minder calorieën eten

Zelf zou ik zoiets altijd combineren met sporten. Maar “voor uren wandelen” heeft hij geen tijd, zo zei hij me, en “sporten is echt ook niet zo plezierig”. Kijk, dat moet iedereen voor zichzelf uitmaken. Als je trouwens wil weten hoe ik mijn gewicht onder controle probeer te houden, moet je maar eens onderstaande link aanklikken.

https://wouldbechef.be/nieuws/afvallen-zonder-af-te-zien/

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer