Het mag dan wel een stormachtige dag worden (alhoewel de zon hier nu wel schijnt terwijl ik dit schrijf, maar voor hoe lang?) dat gaat ons niet tegenhouden om er een gezellige lunch van te maken. Ik heb vrienden uitgenodigd die ik al 25 jaar ken, allemaal fijnproevers, en zelfs één restaurateur. Ik wil dus wel een beetje scoren.
Lang geleden trouwens dat ik nog eens zo uitgebreid gekookt heb. Gisteren de hele dag aan de slag geweest, eerst inkopen gedaan, en dan tot zeven uur ’s avonds aan de slag geweest. Zonder de hapjes heb ik een negengangenlunch voor m’n gasten in petto. Eén van de vriendinnen die op bezoek komen is geen vleeseter, maar dat vind ik een extra uitdaging. Dus: veel vis, schaaldieren en veel groentjes. En een vegetarische steak tartare. Allemaal kleine gerechtjes, op zich makkelijk om te bereiden, maar ik denk dat ze samen een mooi geheel zullen vormen.
Ik ga deze middag alle gerechten op mijn instastories plaatsen. Dus als je me nog niet volgt, en je hebt zin om stiekem mee te kijken, één adres: www.instagram.com/svenornelis
Voor elk van u een mooie feestdag, en voor de mensen in de provincie Antwerpen (en zij die daarbuiten ook zin hebben om hun moeder te eren, want dat kunnen we niet genoeg doen, toch?) een hele fijne moederdag gewenst.
O ja, dit is mijn menu voor vandaag. Ik zal de komende dagen zoveel mogelijk recepten posten hier op de blog.
°°TORTILLA MET TARTAAR VAN ZEEBAARS °°
°°CAESAR SALAD°°GEROOKTE SPROT°°
°°STEAK TARTARE VEGGIE°°KWARTELEI°°APPELKAPPERS°°
°°QUINOA°°COURGETTE°°WORTEL°°MOSSELEN°°
°°GEROOKTE SARDINE°°PALING°°RODE BIET°°GRANNY SMITH°°
°°VITELOTTE°°NOBASHI°°TRUFFEL°°CITROEN°°VELDSLA°°
°°DIM SUM VAN KREEFT THAI STYLE°°
°°ZEETONG°°COMTE°°HAZELNOOT°°BLOEMKOOL°°PETIT GRIS°°GNOCCHI°°
°°FRAMBOZEN°°GRANAATAPPEL°°KOKOS°°MUNT°°
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer