9 GANGEN FEESTLUNCH OP INSTASTORIES

Het mag dan wel een stormachtige dag worden (alhoewel de zon hier nu wel schijnt terwijl ik dit schrijf, maar voor hoe lang?) dat gaat ons niet tegenhouden om er een gezellige lunch van te maken.  Ik heb vrienden uitgenodigd die ik al 25 jaar ken, allemaal fijnproevers, en zelfs één restaurateur. Ik wil dus wel een beetje scoren.

Lang geleden trouwens dat ik nog eens zo uitgebreid gekookt heb. Gisteren de hele dag aan de slag geweest, eerst inkopen gedaan, en dan tot zeven uur ’s avonds aan de slag geweest. Zonder de hapjes heb ik een negengangenlunch voor m’n gasten in petto. Eén van de vriendinnen die op bezoek komen is geen vleeseter, maar dat vind ik een extra uitdaging. Dus: veel vis, schaaldieren en veel groentjes. En een vegetarische steak tartare. Allemaal kleine gerechtjes, op zich makkelijk om te bereiden, maar ik denk dat ze samen een mooi geheel zullen vormen.

Ik ga deze middag alle gerechten op mijn instastories plaatsen. Dus als je me nog niet volgt, en je hebt zin om stiekem mee te kijken, één adres: www.instagram.com/svenornelis

Voor elk van u een mooie feestdag, en voor de mensen in de provincie Antwerpen (en zij die daarbuiten ook zin hebben om hun moeder te eren, want dat kunnen we niet genoeg doen, toch?) een hele fijne moederdag gewenst.

O ja, dit is mijn menu voor vandaag. Ik zal de komende dagen zoveel mogelijk recepten posten hier op de blog.

 

°°TORTILLA MET TARTAAR VAN ZEEBAARS °°

°°CAESAR SALAD°°GEROOKTE SPROT°°

°°STEAK TARTARE VEGGIE°°KWARTELEI°°APPELKAPPERS°°

°°QUINOA°°COURGETTE°°WORTEL°°MOSSELEN°°

°°GEROOKTE SARDINE°°PALING°°RODE BIET°°GRANNY SMITH°°

°°VITELOTTE°°NOBASHI°°TRUFFEL°°CITROEN°°VELDSLA°°

°°DIM SUM VAN KREEFT THAI STYLE°°

°°ZEETONG°°COMTE°°HAZELNOOT°°BLOEMKOOL°°PETIT GRIS°°GNOCCHI°°

°°FRAMBOZEN°°GRANAATAPPEL°°KOKOS°°MUNT°°