Sinds de zomer wonen we in Lochristi. We zijn hier neergestreken omdat we vorig jaar op zoek gingen naar een nieuw spannend verhaal en verliefd zijn geworden op een heerlijk huis met veel geschiedenis. Per toeval eigenlijk. Niet omdat we per se in deze streek wilden wonen. Maar ik moet zeggen: de aanpassing is echt snel gegaan. En we wonen hier echt heel graag. Er zijn veel goede winkels hier en mooie restaurants, waar we na het vaccin hopelijk nog prachtige culinaire tijden gaan beleven.
Lochristi kende ik voordien eigenlijk alleen van de Lodejo-feesten lang geleden, waar ik Donna’s Dansfolies en Q-Party’s kwam draaien. Van het feestpaleis in Beervelde ook. En van De Lozen Boer. Een prachtig authentiek complex met hele mooie feestzalen waar verschillende van onze vrienden getrouwd zijn of andere feesten hebben georganiseerd.
Op restaurant gaan mag nu weer niet meer, en feestzalen zijn al helemaal gesloten. Want van grote groepen die samenkomen is in covid-tijden uiteraard geen sprake meer. Gelukkig zijn ondernemers in de horeca inventief, en blijven ze niet bij de pakken zitten. En toen we hoorden dat ook de mensen van De Lozen Boer take away organiseerden wisten we: dat moeten we toch eens uitproberen.
En ik kan je wel zeggen: het was een heerlijke ervaring. Restaurants moesten, zeker in het begin, toch een beetje een aanpak bedenken voor hun take away. Ze zijn immers gewoon om verschillende gerechten te bereiden die à la minute worden opgediend voor al bij aal beperkt aantal couverts. Maar het culinaire team van feestzalen is het natuurlijk al jaren gewoon om mooie gerechten voor grote groepen te bereiden en voor te bereiden. Dat voel je zeker bij de Take Away van de Loze Boer. Zij staan er sinds jaar en dag voor bekend dat hun keuken echt op hoog niveau zit, dat er altijd met hele mooie producten wordt gewerkt, en alles altijd hoog op smaak zit. Er is gewoon aan alles gedacht. Alles is heel mooi geserveerd, en je kunt met een minimum aan werk de beentjes thuis onder tafel steken.
Van het prachtig geserveerde voorgerechtje met zalm, gerookte vis, avocado en fijne garnituren tot het tussengerecht van heerlijk zeetong in een tongstrelende saus, tot het haantje met een peertje bij, lekkere veenbessensaus, witloof en puree, tot het appeldessert met vanille-ijs, het was allemaal heel lekker. Voor mij is dit een super goede kandidaat voor je feestmenu op kerst of oudjaar. Als je niet aan de andere kant van het land woont, dan kan ik je de Lozen Boer in Lochristi van harte aanraden. Onderaan heb ik hun feestmenu’s alvast even op gelijst. Duidelijk heerlijke kwaliteit voor je geld.
Gemarineerde zeebaars, coeur de saumon, remoulade van forel, crème d’Isigny & fijne garnituren
Velouté van pastinaak & selder
Filet van dorade, groene garnituren & witte wijnsaus –
Estouffade van kalkoen in winterpracht
Bûche van citroen & meringue of
IJsstronk + € 3,00 pp (gelieve uw keuze mee te delen)
Mini tartaar van Bretoense langoustines –
Frisse kreeftensalade
of
Terrine van ganzenlever met kweepeergelei en briochetoast –
Met zeevruchtjes gevulde tongfilets, dugléré en fijne garnituren –
Jong hert in nieuwjaarspracht
Dessert van de chef
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer
Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer
Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer