Sinds de zomer wonen we in Lochristi. We zijn hier neergestreken omdat we vorig jaar op zoek gingen naar een nieuw spannend verhaal en verliefd zijn geworden op een heerlijk huis met veel geschiedenis. Per toeval eigenlijk. Niet omdat we per se in deze streek wilden wonen. Maar ik moet zeggen: de aanpassing is echt snel gegaan. En we wonen hier echt heel graag. Er zijn veel goede winkels hier en mooie restaurants, waar we na het vaccin hopelijk nog prachtige culinaire tijden gaan beleven.
Lochristi kende ik voordien eigenlijk alleen van de Lodejo-feesten lang geleden, waar ik Donna’s Dansfolies en Q-Party’s kwam draaien. Van het feestpaleis in Beervelde ook. En van De Lozen Boer. Een prachtig authentiek complex met hele mooie feestzalen waar verschillende van onze vrienden getrouwd zijn of andere feesten hebben georganiseerd.
Op restaurant gaan mag nu weer niet meer, en feestzalen zijn al helemaal gesloten. Want van grote groepen die samenkomen is in covid-tijden uiteraard geen sprake meer. Gelukkig zijn ondernemers in de horeca inventief, en blijven ze niet bij de pakken zitten. En toen we hoorden dat ook de mensen van De Lozen Boer take away organiseerden wisten we: dat moeten we toch eens uitproberen.
En ik kan je wel zeggen: het was een heerlijke ervaring. Restaurants moesten, zeker in het begin, toch een beetje een aanpak bedenken voor hun take away. Ze zijn immers gewoon om verschillende gerechten te bereiden die à la minute worden opgediend voor al bij aal beperkt aantal couverts. Maar het culinaire team van feestzalen is het natuurlijk al jaren gewoon om mooie gerechten voor grote groepen te bereiden en voor te bereiden. Dat voel je zeker bij de Take Away van de Loze Boer. Zij staan er sinds jaar en dag voor bekend dat hun keuken echt op hoog niveau zit, dat er altijd met hele mooie producten wordt gewerkt, en alles altijd hoog op smaak zit. Er is gewoon aan alles gedacht. Alles is heel mooi geserveerd, en je kunt met een minimum aan werk de beentjes thuis onder tafel steken.
Van het prachtig geserveerde voorgerechtje met zalm, gerookte vis, avocado en fijne garnituren tot het tussengerecht van heerlijk zeetong in een tongstrelende saus, tot het haantje met een peertje bij, lekkere veenbessensaus, witloof en puree, tot het appeldessert met vanille-ijs, het was allemaal heel lekker. Voor mij is dit een super goede kandidaat voor je feestmenu op kerst of oudjaar. Als je niet aan de andere kant van het land woont, dan kan ik je de Lozen Boer in Lochristi van harte aanraden. Onderaan heb ik hun feestmenu’s alvast even op gelijst. Duidelijk heerlijke kwaliteit voor je geld.
Gemarineerde zeebaars, coeur de saumon, remoulade van forel, crème d’Isigny & fijne garnituren
Velouté van pastinaak & selder
Filet van dorade, groene garnituren & witte wijnsaus –
Estouffade van kalkoen in winterpracht
Bûche van citroen & meringue of
IJsstronk + € 3,00 pp (gelieve uw keuze mee te delen)
Mini tartaar van Bretoense langoustines –
Frisse kreeftensalade
of
Terrine van ganzenlever met kweepeergelei en briochetoast –
Met zeevruchtjes gevulde tongfilets, dugléré en fijne garnituren –
Jong hert in nieuwjaarspracht
Dessert van de chef
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer