Fijne aanrader voor de feestdagen: Take away van “De Lozen Boer”

Sinds de zomer wonen we in Lochristi. We zijn hier neergestreken omdat we vorig jaar op zoek gingen naar een nieuw spannend verhaal en verliefd zijn geworden op een heerlijk huis met veel geschiedenis. Per toeval eigenlijk. Niet omdat we per se in deze streek wilden wonen. Maar ik moet zeggen: de aanpassing is echt snel gegaan. En we wonen hier echt heel graag. Er zijn veel goede winkels hier en mooie restaurants, waar we na het vaccin hopelijk nog prachtige culinaire tijden gaan beleven.

Lochristi kende ik voordien eigenlijk alleen van de Lodejo-feesten lang geleden, waar ik Donna’s Dansfolies en Q-Party’s kwam draaien. Van het feestpaleis in Beervelde ook. En van De Lozen Boer. Een prachtig authentiek complex met hele mooie feestzalen waar verschillende van onze vrienden getrouwd zijn of andere feesten hebben georganiseerd.

 

Op restaurant gaan mag nu weer niet meer, en feestzalen zijn al helemaal gesloten. Want van grote groepen die samenkomen is in covid-tijden uiteraard geen sprake meer. Gelukkig zijn ondernemers in de horeca inventief, en blijven ze niet bij de pakken zitten. En toen we hoorden dat ook de mensen van De Lozen Boer take away organiseerden wisten we: dat moeten we toch eens uitproberen.

En ik kan je wel zeggen: het was een heerlijke ervaring. Restaurants moesten, zeker in het begin, toch een beetje een aanpak bedenken voor hun take away. Ze zijn immers gewoon om verschillende gerechten te bereiden die à la minute worden opgediend voor al bij aal beperkt aantal couverts. Maar het culinaire team van feestzalen is het natuurlijk al jaren gewoon om mooie gerechten voor grote groepen te bereiden en voor te bereiden. Dat voel je zeker bij de Take Away van de Loze Boer. Zij staan er sinds jaar en dag voor bekend dat hun keuken echt op hoog niveau zit, dat er altijd met hele mooie producten wordt gewerkt, en alles altijd hoog op smaak zit. Er is gewoon aan alles gedacht. Alles is heel mooi geserveerd, en je kunt met een minimum aan werk de beentjes thuis onder tafel steken.

Van het prachtig geserveerde voorgerechtje met zalm, gerookte vis, avocado en fijne garnituren tot het tussengerecht van heerlijk zeetong in een tongstrelende saus, tot het haantje met een peertje bij, lekkere veenbessensaus, witloof en puree, tot het appeldessert met vanille-ijs, het was allemaal heel lekker. Voor mij is dit een super goede kandidaat voor je feestmenu op kerst of oudjaar. Als je niet aan de andere kant van het land woont, dan kan ik je de Lozen Boer in Lochristi van harte aanraden. Onderaan heb ik hun feestmenu’s alvast even op gelijst. Duidelijk heerlijke kwaliteit voor je geld.

Kerstmenu € 70,00 pp

Gemarineerde zeebaars, coeur de saumon, remoulade van forel, crème d’Isigny & fijne garnituren

Velouté van pastinaak & selder

Filet van dorade, groene garnituren & witte wijnsaus –
Estouffade van kalkoen in winterpracht

Bûche van citroen & meringue of
IJsstronk + € 3,00 pp (gelieve uw keuze mee te delen)

 

 

 

Menu Oud & Nieuw € 75,00 pp

Mini tartaar van Bretoense langoustines –

Frisse kreeftensalade
of
Terrine van ganzenlever met kweepeergelei en briochetoast –

Met zeevruchtjes gevulde tongfilets, dugléré en fijne garnituren –

Jong hert in nieuwjaarspracht

Dessert van de chef